Şimdi Ara

Alabileceğim En Hızlı SD KART ? ( f/p oranına sahip) UHS-1 NEDİR ? ÇOK GEREKLİ Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
12.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim elimdeki kart vatandan alınma sandisk extreme 45mb/sn sdhc I (u içinde I simgesi de var) class 10 16 gb

yukarda verilen linkteki fiyata aldım mağazadan benim imzamdaki makinem uhs-I desteklemiyor ama stabilitesiyle normal class 10 lara göre sürekli 25-26mb/sn performans alıyorum ben çok memnunum tavsiye ederim
  • Selam
    Sormak istediğim birşey vardı;
    Acaba aşağıdaki 2 kart arasındaki fark nedir?Aralarında sadece 10 lira fark var,ikiside class 10 ve uhs-1.Biri 64GB diğeri 32GB.64GB 200x,32GB 400x hızında olarak belirtilmiş ancak ikiside uhs-1 olduktan sonra ve zaten makinanın maksimum yazma hızı belli olduğundan 64gb lık olanı seçmek mi mantıklı olacaktır?

LEXAR 64GB

LEXAR 32GB

• quote:

Orijinalden alıntı: Religimination

Selam
    Acaba aşağıdaki 2 kart arasındaki fark nedir?Aralarında sadece 10 lira fark var,ikiside class 10 ve uhs-1.Biri 64GB diğeri 32GB.64GB 200x,32GB 400x hızında olarak belirtilmiş ancak ikiside uhs-1 olduktan sonra ve zaten makinanın maksimum yazma hızı belli olduğundan 64gb lık olanı seçmek mi mantıklı olacaktır?

LEXAR 64GB

LEXAR 32GB

400x üzeri hızlısını almadıktan sonra uhs-1 almanın anlamı pek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Religimination

Selam

LEXAR 64GB

LEXAR 32GB

arkadaşlar yeterince anlatıp örneklemişler zaten.. bugün için çok hızlı kartlara gerek yok. UHS-1 olmasa bile Class10 kartlar rahatlıkla işinizi görecektir. ama almışken en son teknolojiyi destekleyen bir kart alabilirsiniz. çok detaylı bilgim yok ama yine arkadaşların söylediğine göre UHS-1 kartların rastgele okuma/yazma performansının daha iyi olması ve daha kararlı çalışması gibi artıları var.

özetle; UHS-1 destekli bir kart alın ama çok yüksek hızlısını alacam diye kasmayın. kapasite ihtiyacınıza göre bir tercih yapabilirsiniz..

• sd kartlarla ilgili bilgilere buradan bakabilirsiniz UHS-I kartlar SD HC I şeklinde yazılıyor. UHS-II kartlar var piyasada ama hangi cihazlar destekliyor bilemiyorum ve çok pahalılar 32gb olanları 350$ çivarı idi.
  • Toshiba Exceria 2 kullaniyorum pc ye fotograf atarken eziyet olmuyor. Fark edilmedigi soylenmis fakat ediyor Sandisk c10 30mbs kullaniyorum ayni zamanda toshiba exceria2 95read 60write degere sahip kart kullaniyorum fakat sn de 8-10 kare modunda sandisk surunuyor toshiba beklemiyor. Bence alinicaksa iyisi alinmali.

Sony alfa57 kullaniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 30 Haziran 2013; 4:08:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

@BLoWeR

Lexar için olumlu veya olumsuz çok bir şey yok.

Yukarıda 650d nin uhs-1 perf. dan bahsediliyor videoda. Orada cihaz 30 mb/s nin üstündeki uhs-1 kartlarda performans farkı oluşturmamış ama 6d daha yeni ve üstün bir gövde 650d ye kıyasla. Bence alacaksanız 400x olanı alın, fazla para vermeyin veya netten bulabilirseniz karta yazma testlerine bakın (6d yeni sayılır pek bulabilir misiniz bilmiyorum ama). 400x ile 600x arasında çok farketmeyecek gibi geliyor bana.

hafta sonu vatanda sandisk extreme pro uhs-1 bulabilirseniz 45 mb/sn onuda alabilirsiniz. kararlılık-sağlamlık konusunda kendini ispatlamış bir marka sonuçta.

Bu arada 6d hayırlı olsun.

Teşekkur ederim a.f.y.

400x 600x Class olarak kaça denk geliyor?
    Lexar başka, sandisk başka adlandırıyor herhalde...

http://www.vatanbilgisayar.com/Haf%C4%B1za%20Kart%C4%B1/sandisk-sdsdx-016g--x46-16-gb-extreme-class-10--30mbsn-hafiza-karti/productdetails.aspx?I_ID=58180 şundan alasım var aslında, hesaplı hem...

sanırım şöyle

1000x : 95 mb/sn

600x: 45 mb/sn

400x: 30 mb/sn

yanılıyorda olabilrim.

yalnız linkteki uhs-1 değil sanırım.

uhs-1 olan kartlar da büyük "U" harfi içinde "1" rakamı oluyor.

Alabileceğim En Hızlı SD KART  ?     ( f/p oranına sahip) UHS-1 NEDİR ?  ÇOK GEREKLİ Mİ ?

gibi

200x= 30mb/sn
    300x= 45mb/sn
    633x= 95mb/ sn

• beyler samsungun sd kartlarından memnun musunuz ?
  • lexar diye bir marka var çok hızlı

• lexar hızlıdır
  • gerçekten hızlı kart isteyenlere tabi bulmak ta ayrı dert
    http://www.toshiba-memory.com/cms/en/products/sd-cards/exceria/exceria-pro.html
  • ahmeh A kullanıcısına yanıt
    boşa para verme ne için kullanacaksın video mu yoksa sadece fotograf cekimi mi class 10 sdhc kartlar seri cekim raw da bile gayet yeterli.
  • Arkadaşlar iyi günler,

Öncelikle 1 yıl sonra yazmış olsamda, şöyle bi şey söyleyeyim.

maximum 20-30 mb kadar çıktığını söylemiş bazı arkadaşlar, doğrudur. Örnek falanda var.

Ama bi konuyu atlamışlar...

mesela 60 mb/sn veya 95 mb/sn hıza ulaşmak için USB 3.0 kullanmak gerek o rakamlardakı en önemli nokta budur geri kalanları doğru, sadece eğer usb 3.0 kullanılırsa 95 e yükselir.
  • Merhabalar..
    Bir yakınım haziranda amerikadan gelecek. d7100 de kullanak için SD aldırıcam.
    Aşağıdaki siteden 2009 yılında d300 almıştım fiyatları çok uygundu ama şuan doların artmasıyla fark kalmadı.
    SD ler ucuz gibi geldi. Bunu aalmayı düşünüyorum ne dersiniz?
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/824149-REG/SanDisk_SDSDXPA_064G_A75_Extreme_Pro_64GB_SDHC_SDXC.html
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.