sa arkadaşlar 2010 un 9.Cu ayında boğaz köprüsü gişelerinde Ceza yemişim :S fakat ben hiç boğaz köprüsünden geçmedim arabayı aldığımdan beri. buna adım gibi eminim. Ceza kağıdında yazan plaka ile benim araCımdaki plaka aynı fakat böyle bi Ceza yemem mümkün değil :S ne yapabilirim bu Cezaya itiraz edebilirmiyim nasıl araştırabilirim ? Ceza kağıdı bugün geldi elime 12tl miş normalde Ceza ama yeni geldiği için faiziyle birlikte 125lira yazıyor :S e Ceza elime geç ulaştı benim bi kabahatim yokki ? yani 9. ayda gelse ve ödemesem tamam faiz koysunlar ama 9.ayda yediğim Cezanın kağıdı bugün geliyor :S nasıl itiraz edebilirm buna ne yapabilirm ??
gişeden kaçtım diye bana da aynen ceza geldi ... plaka aynıydı fakat araç sedan ve farklı renkte gözüküyordu .. ( aracım hb )
Benim anlamadığım olay cezanın faiziyle birlikte üç katını geçememesi kuralı. Yani 12TL ise ceza yıllar geçse de maksimum zaten 36TL faiz ödersin. Toplam en fazla 48TL ceza ödersin. Ki o da ayda %5 faiz uygulanak gider. 125TL ????
Bizim köyde bi dayının traktörüne gelmişti boğaz köprüsünden kaçak geçiş cezası... Yahu benim ne işim olur traktörle boğaz köprüsünün üstünde diye sitem etmişti dayı.... Ammada gülmüştük...
ceza sahte olmasın
quote:
Orijinalden alıntı: set
Bizim köyde bi dayının traktörüne gelmişti boğaz köprüsünden kaçak geçiş cezası... Yahu benim ne işim olur traktörle boğaz köprüsünün üstünde diye sitem etmişti dayı.... Ammada gülmüştük...
Hocam köprü üzerinde başka kameralarda vardır.ibbnin trafik kamerasi da vardır muhakkak.o kamera görüntülerini bulun.belki araçin İçini görme şansiniz olur ya da o saatte arabanin nerde olduğunu ispat ettirin geçmiş olduğunuz bölgedeki kameralarla başka türlü yol görünmüyor
Daha önceden ben konu açmıştım. Kayınpederimin cenazesinden dönerken ceza yedim. Ne itiraz edecek nede neyi imzaladığıma bakacak halim vardı. Ödemek için bir hafta sonra bankaya gittim ceza kağıdındaki plaka benim aracın bir düşük rakamıydı. Değiştirmek için göbeğim çatladı. Telefonla 7-8 görüşme yaptım ve ben kendi aracıma yazılmış gibi ödedim ama hala arada bir bankadan girip diğer aracın cezası var mı diye kontrol ediyorum. Burası Türkiye eminseniz Trafik Mahkemesi'ne olacak itiraz ediyorsunuz sanırım.
Kafan rahat olsun. 31.12.2010 tarihinden önceki, ana parası 120 TL altı olan bütün cezalar Torba yasa ile af edildi. Hatta isterseniz 100 tane cezanız olsun, eğer 120 TL altıysa sistem komple cezaları sildi. Dediğim gibi faizin ne kadar olduğunun da önemi yok, cezanız kalmadı. Sakın para yatırmaya kalkmayın!
quote:
Orijinalden alıntı: ilker67
Kafan rahat olsun. 31.12.2010 tarihinden önceki, ana parası 120 TL altı olan bütün cezalar Torba yasa ile af edildi. Hatta isterseniz 100 tane cezanız olsun, eğer 120 TL altıysa sistem komple cezaları sildi. Dediğim gibi faizin ne kadar olduğunun da önemi yok, cezanız kalmadı. Sakın para yatırmaya kalkmayın!
Ben yasa çıkmadan 1 ay önce yatırmak zorunda kaldım,aracımın muayenesi vardı,55 TL cezam varmış,tebligat gelmedi,faizi ile birlikte 120 küsür olmuş. Mecburen paşa paşa ödedim,1 ay sonrada cezalar affedildi.......
Şansa bakarmısınız.......
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme