Şimdi Ara

Albert Einstein'ın Hocasına Cevabı.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
6.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sony kamera

arkadaşlar ataistlerde insan onlarda arkadaşlarımız ama inançlarımız ayrı olduğu için oların yazdıklarını muhatap almıyalım herkes yolunu seçmiş ne kadar anlatsak boş.aklın varmı diye sorsak evet var derler gösterebilirmi.her şeyin bir yapanı var değilmi örnek araba kendi halinemi oluştu bir yapanı var.bu dünya da kendi başına oluşmadı. her şeyin zıddı var İYİ ile kötü. GÜZEL ile çirkin.VAR ile yok.İNANMAK ile inanmamak.SAĞ ile sol.VİCDANLI ile vicdansız.bu örnekler çok.bunların hangisi güzel bana göre büyük harfle yazılanlar güzel.neden sadece biri olmamış kötüler olmasaydı iyilerin değeri bilinmezdi.inandığımız güzelliklerin değerini bilelim.

Herşeyin bir yaratanı var ise Dünya kendi başına oluşamazsa İnsanlığı,Dünyayı,evreni yaratabilecek güçteki bir varlık nasıl kendi kendine oluşmuştur onun yaratanı kimdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedmonster -- 6 Şubat 2010; 16:47:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speedmonster

quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

arkadaşlar ataistlerde insan onlarda arkadaşlarımız ama inançlarımız ayrı olduğu için oların yazdıklarını muhatap almıyalım herkes yolunu seçmiş ne kadar anlatsak boş.aklın varmı diye sorsak evet var derler gösterebilirmi.her şeyin bir yapanı var değilmi örnek araba kendi halinemi oluştu bir yapanı var.bu dünya da kendi başına oluşmadı. her şeyin zıddı var İYİ ile kötü. GÜZEL ile çirkin.VAR ile yok.İNANMAK ile inanmamak.SAĞ ile sol.VİCDANLI ile vicdansız.bu örnekler çok.bunların hangisi güzel bana göre büyük harfle yazılanlar güzel.neden sadece biri olmamış kötüler olmasaydı iyilerin değeri bilinmezdi.inandığımız güzelliklerin değerini bilelim.

Herşeyin bir yaratanı var ise Dünya kendi başına oluşamazsa İnsanlığı,Dünyayı,evreni yaratabilecek güçteki bir varlık nasıl kendi kendine oluşmuştur onun yaratanı kimdir ?

Doğmamıştır.Doğurmamıştır. İHLAS SURESi

• einsteinin mektubu diye aratırsanız iyi olur. Herkes bir şey söylüyor ama elinde kanıtı olan yok. Açık arttırmayla satıldı bu mektup, sanıyorum ingilterede yapılmıştı müzayede. Lütfen konuşmadan önce bakınız.
    Bu arada birisi Einstein ateist dese, o ateist olmuş olmayacaktı, veya müslüman dese müslim olmayacaktı o yüzden boşa tartışıyoruz. Gerçek şu ki fizik profesörlerinin yoktan var olma olayına inanmaları çok güçtür. Zira Fizikteki ilk kanun enerjilerin eşitliğidir. Daha ilk kanuna karşı çıkan bir olguyu kabullenmek demek tümüyle fiziğe karşı gelmek demektir. Bilim ve Din birlikte değildir. Din İyi gözükme çabasında bilimi desteklese de üzgünüm bilimin dini desteklediğini düşünenler sadece Harun Yahya kitapları okuyanlardır (ezmek veya küçük görmek adına söylemiyorum, sdece bir genelleme ve doğruluk oranı fazla olan bir genelleme)
    Lütfen tartışma gereksiz yerlere kaymasın. Şu videoları yapanları da kınıyorum, bilim adamlarını sanki dindar birileri gibi göstermişler ki gerçekle yakından uzaktan alakaları yok. Müslüman olan bilim adamları osmanlı zamanındaydı, o zamanlar da bilim dinden daha ileride olduğu için ilerideydik

• quote:

Orijinalden alıntı: Einstein 

Ateist değildim. Sadece genel olarak inanılan tanrıya inanmıyordum.
    Tanrının bizim iyilik-kötülüklerimizin hesabını tutması bana saçma geliyordu. Ben tanrıyı, doğaya baktığımda, doğanın güzelliğinde tanrıyı görüyordum.

aman tanrıııııııııııııımmmmmmm sanırım anştayn zamanda yolcuğu bulmuş ve bizim zamanımıza gelip dh ye üye olmuş
  • Bu hikaye tamamen gerçektir ve geçtiği yer Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesidir. Tiye alan arkadaşlara aşk olsun.
  • " Einstein wrote that “the word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honorable but still primitive legends which are nevertheless pretty childish.”

Yukardaki benim için işi bitirir, böyle saçma sapan hikayeler internette başıboş bırakılmasınlar sinir oluyorum!

" tanrı benim için deyimden ve insan zayıflıklarınının ürünü olmaktan daha fazla birşey değildir, İncil onurlu ama yinede ilkel çocuksu......." işi olmayan çevirsin!
    http://www.wsws.org/articles/2008/jun2008/ein1-j23.shtml
    Kısacası aslında müslüman değilmiş Einstein! Allahları ve yazdıkları kitapları da iplemiyor! Darısı diğer biliminsanlarının başına!

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

" Einstein wrote that �he word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honorable but still primitive legends which are nevertheless pretty childish.�

Yukardaki benim için işi bitirir, böyle saçma sapan hikayeler internette başıboş bırakılmasınlar sinir oluyorum!

" tanrı benim için deyimden ve insan zayıflıklarınının ürünü olmaktan daha fazla birşey değildir, İncil onurlu ama yinede ilkel çocuksu......." işi olmayan çevirsin!
    http://www.wsws.org/articles/2008/jun2008/ein1-j23.shtml
    Kısacası aslında müslüman değilmiş Einstein! Allahları ve yazdıkları kitapları da iplemiyor! Darısı diğer biliminsanlarının başına!

Einstein bu söylediğini müslümanlık için kastetmedi diyenler olacaktır. Onlara da mektubun devamındaki şu cümleyi göstereyim:

quote:

For me the Jewish religion like all other religions is an incarnation of the most childish superstitions. And the Jewish people to whom I gladly belong and with whose mentality I have a deep affinity have no different quality for me than all other people. As far as my experience goes, they are also no better than other human groups, although they are protected from the worst cancers by a lack of power. Otherwise I cannot see anything ‘chosen’ about them.

Türkçesi:

quote:

Bana göre musevilik -aynı diğer tüm dinler gibi- en çocukça batıl inançların vücut bulmuş halidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 22 Şubat 2010; 22:27:27 >

• Bu gün sınıfta bu konuyu konuşmuştuk tesadüf

okudum tamamen mükemmel gerçekten etkiledi baya
  • You Tube yorumcuları bile işi halletmişler, Einstein dedi mi demedi mi diye düşünmeye kalkan zahmet eden bile yok! İlkel tanrı ve din propagandası denilip atılmış bir kenara safsata!
    Allahın varolduğunu bilen arkadaşların varlığını kanıtlamak için İngilizce öğrenmiş olduklarını varsayarak çevirmiyorum!

"[T]his video appears to be a teaching tool. An allegory."

This video appears to be a TV commercial. A pitch.

"It addresses Epicurus's riddle."

For readers who don't know of it, Epicurus's riddle (as translated by David Hume) is:

Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.

Is he able, but not willing? Then he is malevolent.

Is he both able and willing? Then whence cometh evil?

Is he neither able nor willing? Then why call him God?

• SSH'nin yazısına kaynak;

http://refspace.com/quotes/Albert_Einstein

Tüm bilim insanlarını inançlı göstermeye neden bu kadar önem veriliyor acaba?

"Kendi fikirlerine dayanak olarak önemli insanların fikirlerini lanse etmek, aciz insanların işidir."

-H. Calamitatum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 22 Şubat 2010; 22:33:02 >
  • Anlatilmak istenilen guzel.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.