Slm arkadaşlar istanbulun biraz yabancısı olduğumdan sormadan edemeyeceğim. Acaba Aleminyum profil tarzında birşey nereden alabilirim ? Genelde sanayide bulunur dediler ama istanbulda sanayi nerede var tam bilmiyorum. Aslında oto sanayicilerinde bu tarz şeyleri pek bulabilceğimi sanmıyorum. Daha çok boru satan firmalarda vardır diye düşünüyorum. Hatta bir resim de koyayım nasıl bir şey olduğunu da görün. Zaten bir çoğunuz biliyorsunuzdur.
işte bu tarzda 3-5mm lik aleminyumdan levha arıyorum. Piyasada 1 aydır dolanıyorum ama inanır mısınız modlayacam bi kasa bulamadım. Mutlaka hoşuma gitmeyen birşeyleri oluyor. Ondan kendim yapmaya karar verdim Hadi hayırlısı ile neler yapabilcez hepimiz göreceğiz...
ikitelli organize sanayi bölgesi demirciler sanayi sitesinde bulabilirsin.
istanbulun neresinde bulundugunu yazarsan ona Göre Caveplar Alabilirsin İstanbul İmes Sanayi Sitesi Ümraniye Tarafında
Kolay Gelsin
ben maslak tarafındayım ama sorun değil heryere gidebilirim. Yakın olursa tadından yenmez ama uzak olursa da en fazla git gel ayaklarımız yorulur
istanbulda perşembe pazarında aliminyumcular var galata hırdavatçılar çarşısının arka sokakları özellkile bakacağın yerler.
@black_one
Dostum Alüminyum profil değil, alüminyum levha alacaksın. İstanbul'da Assan Alüm. bayileri çokça var. http://www.assan.com.tr Bu levhalar 1000mmx2000mm ve 1200mmx2400mm boyutlarda satılır. Yalnız 3-5mm kalınlıkta bulabilir misin bilemiyorum. Ben bunların en fazla 1.2mm olanını gördüm. Sana tavsiyem alırsan hazır boyalı ve desenlileri vardır. Bir de boyamak için falan hiç uğraşmazsın. Bilgin olsun kilosu 6-7 ytl civarı. Boyalılar biraz daha pahalı.
Alüminyuma alternatif Galvaniz de kullanabilirsin, galvaniz daha kuvvetli, sert ve ağırdır. Tabi karşılığında şekillendirmesi daha zordur. Galvaniz kilosu max.2 ytl.
Bir not: Metal konusunda deneyimin yoksa işin çok zor dostum. 3-5mm demişsin mesela, o kalınlıkta bir levhayı kendin kesip biçmen, hatta bükmen bile imkansız. Allah kolaylık versin...
evet dün araştırırken farkettim. Profil deyince inşaatların yapım aşamasında kullanılan kare biçiminde boru veriyorlar. Bana levha lazım. Bu arada 3-5mm olayına da katılıyorum. Dün baktığım profil 3.5mm idi. Dedim ben bunu nasıl keseceğim Verdiğin adreste 1000mmx2000mm dediğin levhalar çok ideal aslında. Hele bir de 1.2mm gibi bir inceliği varsa daha da bir hoş ama gene de görmeden konuşamam. Çünkü dün bir tane elime geçti ortalama 2mm gibi bir şey ama çok kolay bükülüyor arkadaşım. Kasa yapımına uygun değil. Bir de şöyle sorayım. Normal kasalarda kullanılan yan kapak filan neden yapılıyor ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme