Şimdi Ara

Alerjik Hastalığı olanlar( Tavsiyeler,Paylaşımlar...) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
3
Favori
49.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benimde sivrisineğe karşı alerjim var. birde camım her zmn acıktır ve şortla dururm namussuz her zmn sokuo ben başliom kaşınmaya. kortikosteroidli kremim var cok şükür geçirio ama alerji konusunda en iyisi avil/sistral dir. hastanede oldgm vakitler arkadaşa rica ederim kalcamdan bi avil yaptırırm hiç bişeyim kalmaz
  • Arkadaşlar iyi akşamlar şu ilaçlar kurdeşen kızarıklık ve ürtikerlere iyidir
    tecrübeyle sabittir.
    ALLERSET
    AVİL
    AERIUS
    Alerji hapı olarak bu 3 ünü kullanırım
    elinizde alerji varda kaşınıyorsa
    uyuşturmak hissetmemek için
    ANESTOL POMAD SÜRÜN
    DERMOVATE ise egzema ve benzeri şeyler için çok iyidir
  • benimde göz kapağımın üzerinde alerji var hafif kırmızılık ve kaşıntı oluyo arada doktor mevsimsel felan dedi.. 2-3 cesit ilaç kullandım damla felan hala devam ediyo artık yapıcak bişey yok elimden geldiğince kaşımamaya calısıyorum allah beterinden korusun valla kötü bi olay.. benim gibi olup ilaçla felan halledip geciren varsa yazabilir
  • Bende de 7 sene öncesinde başlayan bir bahar allerjisi mevcut. 6 seneye yakın nisan-mayıs-haziran aylarında sadece yaşarken son 1-1,5 senede bütün yıl boyunca yaşamaya başladım.

Öyle bir şey ki Allah düşmanımın başına vermesin. Yaşam kalitesini acayip derecede düşüren bir hastalık, ayrıca ilaçlarla anlık rahat hissetmekten başka bir çaresi yok. Krizler başlayınca sanki soğuk algınlığında olduğu gibi bir halsizlik alıyor ki vücudu, hele ki bu yaz ayında olunca hiç tatilin tadı bile çıkmıyor.

Üstüne, geçen sene eylülde baş gösteren hastalığımla okulda bile çok zorlandım. Çok şükür aldığım ilaçlarla artık çok iyiyim, genelde burada deri sorunlarını gördüm; ama bir arkadaş dışında nefes probleminden bahsedeni görmedim.

Özet olarak allerjinin her çeşidi çok zor yaşanıyor, hepimize geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 29 Temmuz 2013; 0:39:05 >
  • Polenlere alerjim var kışın nerdeyse tamamını nezle,grip gibi geçiriyorum.

Küçükkem yumurtayı bir kaç gün üst üste yiyince alerj olmuştum. İlaç kullandım mı hatırlamıyorum ama bir kaç gün yemedim geçti. 2 kere de domates yüzünden alerji oldum. Boyun ve göğüs bölgesinde ufak kızarıklar olmuştu. Doktora değil de eczaneye gitmiştim krem vermişti ve biraz ara vermiştim geçmişti.

En son geçen sene canım turşu suyu çekti. Biraz abarttım 3 bardak içtim. Gece bütün eklemlerim kaşınmaya başladı. Kaşıdıkça da sanki ateş çıkıyormuş gibi yanmaya başladı. Acile gittim iğne yaptılar, ilaç verdiler geçti

Acı yiyemiyorum zaten, heme kaşınmaya başlıyorum, saç diplerim kaşınıyo terliyo falan
  • evet beyler uzun bir süre oldu baslığa bakmayalı neyse de bu arada alerjik reaksiyonlarım da yok oldu.

Kilo verdim ve alerji kayboldu, sımdı daha saglıklı hissediyorum ve alerjinin a'sı yok..

ulan birden içime bir hüzün çöktü be ,neler yazmışım ben böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my.name.is.earl -- 1 Ağustos 2013; 23:24:02 >
  • arkadaşlar hepinize geçmiş olsun...
    ben yaklaşık 10 yıldır bu hastalığı yaşıyorum...
    insan kendi doktoru olacak birazda ilk önce benim vücut ısım yükseldiği andan itibaren 1, ve 6. resimlerde olduğu gibi vücudumda kızarıklık ve aşırı kaşıntı başlıyor... hastaneyede gittim ama dediğiniz gibi binlerce bahane ...sonra parasetamal içeren ilaçlar veya ürünlerin tetiklediğini fark ettim...ayrıca kullandığım özellikle majejik haplarınında tetiklediğini gördüm...şimdi ise kara lahananında tetiklediğini fark ettim...bugün yine aynı sıkıntıyı yaşadım o nedenle nete baktım...benim özellikle strese bağlı kafam hafiften bişeye takılsın anında reaksiyon gösteriyor... bunun için hemen vücudu serin tutmaya çalışıyorum...ayrıca bende aşırı baş ağrısı yapıyor lekeler geçmeye başladığı zaman sanırım oda tansiyonla alakalı...hepinize geçmiş olsun...
  • my.name.is.earl arkadas naapmissin oyle gercekden benim durumumda seninkine benziyor bende 1.2 aydir kasiniyorum gitmedik doktor yaptirmadik test yok igE 34 cikti yano normal ama aksamlari ozellikle kasiniyoum, en son ist alerji diye bir yere gittimnisantasinda bugun anti igE diye xolair diye bir asi yaptilar bu alerji asisi degil alerji antikolarini blokluyormus, ilac 1100 TL fakat ozel saglik sigortasi karsiladi 123 TL odedim asiyi yaptim bekliyrum bir hafta icinde alerji antikorlarini vucttan temizleyecegini soyledi dokto bu igne alerji asisi degil degil alerji oldugun madde vucuda azar aza verilmesi olayi degil uc ay ayda bir kere olmak uzere asiyi uygulamam gerekecegini soyledi doktor bende senin gibi rupanfin, euvomate, dermivate stilex, aurius, avil, prednol diprospan xyzal, zrtec gibi bir cok antihistaminik kullandim hic fayda etmiyor bugun kistine diye baska bir antihistiaminik daha verdi doktor bu daha farkli dedi denemedigim bu bu kalmisti su an gozlemliyorum, senin durum noldu son durumunu paylasabilirmisin acba tedavi oldun mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıl önce yazmıştım

bende yaklaşık 1 ay önce bu illete yakalandım. ama ben bu illetin alerji olduğunu bilmiyordum. 25 yaşındayım ve şimdiye kadar başıma öyle bişey gelmemişti.

ilk zamanlar sivrisinek sokması sanmıştım ve bakkaldan sinek öldürücü Almış ve odamın her tarafına sıkmıştım. ertesi gün uyandığımda tam 13 yerim şişmişti :mrgreen: asıl şok u aynaya baktığımda yaşamıştım. adeta yüzüme botox uygulanmıştı :mrgreen: inanın bana kendimi tanıyamamıştım. bu kez eczanenin yolunu tuttum. ama ilaç almak için değil. sinek öldürücü almak için :lol: kendi kendime dün aldığım ilaç sahteydi iyisimi orjinal alayım dedim :D :mrgreen:

o gün çok yorulmuştum. öğleden sonra odama spreyin yarısını boşalttım. 10 dk geçtikten sonra odayı havalandırdım ve nasılsa sivrisinekler öldü. don gömlek yatiim da biraz rahatlıyayım dedim. uyudum……. ama uyanmaz olaydım :lol: eskisinden daha kötü olmuştum. kendi kendime; yahu evde onca adam varken neden sadece beni sokuyorlar diye kara kara düşünmeye başladım :lol:

aynı gün un akşamı acil e gidicektim. arkadaşım aradı ve ona acil de bekle geliyorum dedim. arkadaşımın yanına geldiğimde inanın bana beni tanıyamadı. ona seslendiğimde bana söylediği şey.

olm cengoo saçların kızıl olmasaydı seni tanımayacaktım :mrgreen:

herneyse. hastanedeki doktor serumun içine avil, dekort, pretnol. denen şeyleri koydu. 1 saat sonra şişlikler indi. ama bu ilaçlar cok ağır geldi. serum damarıma girdikçe damarım adeta yanıyordu. yani mike tyson dan dayak yemişe dönmüştüm :D

vee 1 gün sonra haftanın ilk günü özel hastaneye gittim. :lol:

vicudumda aşırı derecede şişlikler vardı

bana 3 igne ve rupafin yazdı ve 1 hafta sonra gel dedi. iğneleri aynı gün yaptım. :cry: 3 gün boyunca dizlerimin üstüne oturduğum için . bu kez dizlerde kireçlenme oldu :grin:

1 hafta sonra bu kez belden aşağı, maalum bölgelerde bile şişlikler ve kızarıklıklar çıkmıştı :cool: hastaneye gitmeden önce en azından bölgelerde bişey yoktu :mrgreen:

herneyse. doktor bana sende ileri derece alerji var. dedi. hadi yaa ciddi misin dedim :mrgreen:

bu kez

“”" ZOPROL (sabah aç karna)

“”"PRETNOL (yemekten sonra 4 er tane)

“”"CREBROS (akşam uyumadan önce)

ilaçlar gerçekten iyi geldi. pretnol ü 4 adet içiyordum. gün geçtikçe bunu 3-2-1 diye indiricen dedi. ama 2 ye indiğinde yeniden şişmeler başladı. ve tekrardan 4 lü olarak içmeye başladım. şu an ise vicudumda iğne ucu büyüklüğünde sivilceler çıkmaya başldı. bakalım ne olacak.

http://www.deliprofesor.com/alerji-testi-olabilmek-icin-gecilmesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woddy -- 11 Temmuz 2017; 3:20:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ilaçı donanım haberde bildim ve 7 8 sene süren alerjim beni mahvetti İmmünoloji bölümüne gitti dil altı ilaç verdi o bile fayda etmedi ama bu ilaç sayesinde alerjim yok oldu yazın polen çıktığı vakit hafif hapşırık olur ama çok değil kim bu ilaçı buldu ise burada okudum sebeb oldu ise Allah razı olsun olsun ne saç kaldı benden ne göz ne yüz hepsi üç dört ay süren alerjim yüzünden senelerce hasta oldum oda askerde iken komutan köpek kulübesini temizleti bana hasta idi alerjisi bana geçti şu an bu ilaç iyileştirdi beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.