Şimdi Ara

Alex'e milli müjde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Ben yazayım. 2007 yılında Fenerbahçe Şampiyonlar Ligin de çeyrek Final oynadığında Alex Şampiyonlar Ligi’ni 8 Asist ile Asist kralı olarak tamamladı.
    Yani FB çeyrek final oynamasında Deivid ile birlikte en büyük pay sahibi Alex’di. Onca yıldızın olduğu lig’te asist kralı oldu Alex. Daha ne yapmasını bekliyor insanlar anlamıyorum.

Öncelikle Elano ve Santos çağırılıyorsa Alexte çağırılmalıdır. Çünkü Alexi performansı bu iki oyuncudan çok ötede.

Ama şu Cl de asist kralı oldu daha ne yapsın demenizi bir türlü anlamıyorum.
    Takımın bütün hücum organizasyonu ve savunma organizasyonu bu adam üzerine kuruluyorsa bırakalımda bu adam golde atsın asistte yapsın. Zaten bunu yapamadığı zaman takım başarısız oluyor.
    Bu adama göre takımın orta sahasına defansif oyuncular konuyor ki Alex geri gelmesin gol atsın asist yapsın diye.

Buna en güzel örnek olarak Guizayı gösterebilirim. İspanyadaki takımın sistemi Guizanın gol atması üzerine kurulduğu için bu kadar gol atıp gol kralı oldu. Attığı zaman başarılı oldu atamadığı zaman başarısız oluyor zaten görüyoruz buradaki halini.

Bunu çoğu zaman söylemek istemiştim bu zamana denk geldi. Konuyu saptırmayalım bu mesajdan sonra hatta cevap yazmayın bana, şöyledir böyledir diye.

Son olarak Türkiyeden oyuncu çağırılacaksa öncelik Alexindir performans olarak ama Brezilyanın oyun sisteminde yeri varmıdır yokmudur onu Dunga bilir.

• Spartak Moskovalı Alexi çağırmış meğer Dunga...

quote:

Goalies
    Julio César (Inter de Milão)
    Victor (Grêmio)

Side-backs
    Maicon (Inter de Milão)
    Daniel Alves (Barcelona)
    André Santos (Fenerbahçe)
    Filipe Luis (La Coruña)

Center-backs
    Lucio (Inter de Milão)
    Luisão (Benfica)
    Juan (Roma)
    Miranda (São Paulo)
    Naldo (Werder Bremen)

Midfielders
    Gilberto Silva (Panathinaikos)
    Josué (Wolfsburg)
    Lucas (Liverpool)
    Kaká (Real Madrid)
    Ramires (Benfica)
    Elano (Galatasaray)
    Sandro (Internacional)
    Alex (Spartak Moscou)
    Diego Souza (Palmeiras)

Forwards
    Nilmar (Villarreal)
    Adriano (Flamengo)
    Luis Fabiano (Sevilla)
    Diego Tardelli (Atlético-MG)

• harbiden dünya kupası bu. 30 küsüratlık alex'i çağırmazlar herhalde. ronaldo'yu bile almıyorlar. 20li yaşlarında dünya kupası görememiş şimdi mi görecek. milliyet işte fenerlileri sevindirme çabasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Ben yazayım. 2007 yılında Fenerbahçe Şampiyonlar Ligin de çeyrek Final oynadığında Alex Şampiyonlar Ligi’ni 8 Asist ile Asist kralı olarak tamamladı.
    Yani FB çeyrek final oynamasında Deivid ile birlikte en büyük pay sahibi Alex’di. Onca yıldızın olduğu lig’te asist kralı oldu Alex. Daha ne yapmasını bekliyor insanlar anlamıyorum.

Öncelikle Elano ve Santos çağırılıyorsa Alexte çağırılmalıdır. Çünkü Alexi performansı bu iki oyuncudan çok ötede.

Ama şu Cl de asist kralı oldu daha ne yapsın demenizi bir türlü anlamıyorum.
    Takımın bütün hücum organizasyonu ve savunma organizasyonu bu adam üzerine kuruluyorsa bırakalımda bu adam golde atsın asistte yapsın. Zaten bunu yapamadığı zaman takım başarısız oluyor.
    Bu adama göre takımın orta sahasına defansif oyuncular konuyor ki Alex geri gelmesin gol atsın asist yapsın diye.

Buna en güzel örnek olarak Guizayı gösterebilirim. İspanyadaki takımın sistemi Guizanın gol atması üzerine kurulduğu için bu kadar gol atıp gol kralı oldu. Attığı zaman başarılı oldu atamadığı zaman başarısız oluyor zaten görüyoruz buradaki halini.

Bunu çoğu zaman söylemek istemiştim bu zamana denk geldi. Konuyu saptırmayalım bu mesajdan sonra hatta cevap yazmayın bana, şöyledir böyledir diye.

Son olarak Türkiyeden oyuncu çağırılacaksa öncelik Alexindir performans olarak ama Brezilyanın oyun sisteminde yeri varmıdır yokmudur onu Dunga bilir.

Yazdıklarının bir kısmı doğru. Ama Alex milli takımda onadığı dönemde de çok başarılıydı milli takımında. Hatta güney amerika kupasında Arjantin ile oynadıkları bir maçı hatırlıyorum. Brezilya o maçta dökülüyordu yani kötü oynuyordu. Brezilya da Ronaldinho ve Kaka yoktu sadece.

Arjantin tam kadro oynamıştı. Alex oyuna sonradan girdi ve maçı çeviren oyuncu oldu. Hatta o sene o kupayı Alex kazandırdı onlara. Tüm turvuva boyunca oynadı.

Kısaca milli takım performansı çok kötü değil. Oynadığı tüm resmi milli maçlarda başarılı oldu.

Ayrıca brezilyada ne zaman işler kötüye gitsin gözler Alex’si arıyor.

Kaka oynamadığı zamanlarda o mevki ve bölgede oynayacak tek adam Alex . Kaka’nın oynamadığı maçları dikkatli izleyin. O bölgede Kaka olmadığında Brezilya da oynayan oyuncular hep defansif yönlü. Gol bölgesinden uzak oynuyorlar.

O sebeple Kaka olmadığında o bölgede oynayacak adam lazım brezilya takımına. En uygun aday da Alex

Ronaldinho var demesin kimse çünkü Ronaldinho o bölgenin oyuncusu değil. O sol açık oyuncusu.

Yani diyelim Fenerbahçe veya GS transfer olsa Ronaldinho 10 numara olarak değil sol açıkta oynar.

Trabzonlu Yaktara nasıl kanatta oynuyorsa oda Kanatta oynuyor tek farkı içeri girmesi zaman zaman ve serbest oynaması

• -Sende bunu yedin
    -Evet abi.
    -Çay söylüyeyim mi abi?
    -Ben söylerim sen geç içeri geç.La ..... ...dum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

Spartak Moskovalı Alexi çağırmış meğer Dunga...

quote:

Goalies
    Julio César (Inter de Milão)
    Victor (Grêmio)

Side-backs
    Maicon (Inter de Milão)
    Daniel Alves (Barcelona)
    André Santos (Fenerbahçe)
    Filipe Luis (La Coruña)

Center-backs
    Lucio (Inter de Milão)
    Luisão (Benfica)
    Juan (Roma)
    Miranda (São Paulo)
    Naldo (Werder Bremen)

Midfielders
    Gilberto Silva (Panathinaikos)
    Josué (Wolfsburg)
    Lucas (Liverpool)
    Kaká (Real Madrid)
    Ramires (Benfica)
    Elano (Galatasaray)
    Sandro (Internacional)
    Alex (Spartak Moscou)
    Diego Souza (Palmeiras)

Forwards
    Nilmar (Villarreal)
    Adriano (Flamengo)
    Luis Fabiano (Sevilla)
    Diego Tardelli (Atlético-MG)

• Zaten inanmamıştım...
  • Konuyu iyice okursanız Alex' in 2010 dünya kupası kadrosuna çağırılacağı söyleniyor.Hemen '' zaten inanmamıştım '' gibi şeyler yazmayın.
  • elano gidene kadar alex gidebilir bence daha yararlı olur elanodan hatta bu elanoyu gördükten sonra lincoln elanoyu top diye oynar
  • bu akşamki performansıyla birilerinin susması gerektiğini gösterdi sanırım
  • alex elanoya telefon kulubesinde bile çalım atar
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkingfb

alex elanoya telefon kulubesinde bile çalım atar

Yapma bunu, yapma bunu.
  • quote:

quote:

quote:

Alexi oynatmak için arkasına 2 tane hamal ön libero koyarsan Brezilyada adamı taşlarlar. Koymazsan savunma zaafiyeti yaşayacağından yine taşlarlar.
    Hele Kakayı kesip Alexi koyarsan yine taşlarlar.
    Yani neresinden bakarsan bak taşlanırsın.

Brezilya Kadrosu - 2004 Copa América (Şampiyon)
    1 Júlio César • 2 Mancini • 3 Luisão • 4 Juan • 5 Renato • 6 Gustavo Nery • 7 Adriano • 8 Kléberson • 9 Luís Fabiano • 10 Alex • 11 Edu • 12 Fábio • 13 Maicon • 14 Bordon • 15 Cris • 16 Dudu • 17 Adriano C. • 18 Júlio Baptista • 19 Diego • 20 Felipe • 21 Oliveira • 22 Vágner Love • Teknik Direktör: Parreira

Brezilya Kadrosu - 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası
    1 Dida • 2 Belletti • 3 Lúcio • 4 Juan • 5 Emerson • 6 Gilberto • 7 Ronaldinho • 8 Kléberson • 9 Adriano • 10 Ricardinho • 11 Gil • 12 Júlio César • 13 Maurinho • 14 Fabio Luciano • 15 Edu Dracena • 16 Kléber • 17 Eduardo Costa • 18 Dudu Cearense • 19 Adriano Souza • 20 Alex • 21 Ilan • 22 Luís Fabiano • 23 Fábio • Teknik Direktör: Parreira

Brezilya Kadrosu - 2000 Yaz Olimpiyatları
    1 Helton • 2 Baiano • 3 Fábio Bilica • 4 Álvaro • 5 Marcos Paulo • 6 Fábio Aurélio • 7 Ronaldinho • 8 Fabiano • 9 Edu • 10 Alex • 11 Geovanni • 12 Roger • 13 André Luís • 14 Lúcio • 15 Mozart • 16 Athirson • 17 Lucas • 18 Fábio Costa • Teknik Direktör: Luxemburgo

Brezilya Kadrosu - 1999 Copa América (Şampiyon)
    1 Dida • 2 Cafu • 3 Odvan • 4 Zago • 5 Emerson • 6 Roberto Carlos • 7 Amoroso • 8 Vampeta • 9 Ronaldo • 10 Rivaldo • 11 Alex • 12 Marcos • 13 Evanílson • 14 César Belli • 15 João Carlos • 16 Serginho • 17 Marcos Paulo • 18 Flávio Conceição • 19 Beto • 20 Christian • 21 Ronaldinho • 22 Zé Roberto • Teknik Direktör: Luxemburgo

Brezilya Kadrosu - 1999 FIFA Konfederasyonlar Kupası
    1 Dida • 2 Evanílson • 3 Odvan • 4 João Carlos • 5 Conceição • 6 Serginho • 7 Ronaldinho • 8 Émerson • 9 Christian • 10 Alex • 11 Zé Roberto • 12 Marcos • 13 César • 14 Luiz Alberto • 15 Marcos Paulo • 16 Athirson • 17 Beto • 18 Roni • 19 Warley • 20 Vampeta • Teknik Direktör: Luxemburgo

# 1999 : Amerika kıtasının ideal onbiri ödülü. Uruguay'ın El Pais Gazetesi tarafından.
    # 1999 : Dünya'da yılın 3. en çok gol atan oyuncusu. IFFHS tarafından.
    # 2003 : Amerika kıtasının ideal onbiri ödülü. Uruguay'ın El Pais Gazetesi tarafından.
    # 2003 : Brezilya Ligi yılın oyuncusu ödülü. Brezilya Placar Dergisi tarafından.
    # 2003 : Bola de Ouro

# Toulon Turnuvası : 1996
    # Copa América : 1999, 2004
    # Seleção Olímpica : 2000

daha önce kaptınlığını yaptığı milli takımda kupalar kaldırmış bir oyuncu neden taşlansın allahaşkına..bu kadar komik yorumlar yapmayın,sanki ilk defa milli olucak..

Lae dünya kupası bu, futbolcuları denemek için gittiği konferadasyon kupasına, olimpiyatlara benzemez.
    Bu yazılar arşivde duruyor galiba hemen koyuyorsunuz

ben sana öyle bir yazı dizisi yaparım ki alexin aldığı kupalar ödüller başarılar değerlendirmeler ile ilgilli ağzın açık okursun o yüzden asla alexi hafife alma alex asla diğerlerinin seviyesine düşmedi (ricardinho lincoln elano vs vs )
    sadece şunu söyleyim deneme maçları değil amerika kupasında alınacak hangi kupa varsa almış
    amerika kupası
    amerika şampiyonlar ligi
    amerika uefa kupası
    brezilya asist krallığı
    brezilya gol krallığı

• Bu adam geldi geleli her istediği yapılıyo bırakında başarılı olsun transferleri bile o yapmaya başladı yönetimin yaptığı onun beğenmediği adamlar bu takımda barınamadı geçen sene Neden Aziz göndermek istedi bu adamı ama çok fena taraftar baskısı geldi sanırım Alex ölene kadar Fb alexin tapulu malı olacak yoksa size gelen Marka forvetlerin buna Guizada dahil ben dandik olduğuna inanmıyorum Dandik dediğin Guiza ispanyada önüne gelene sıralıyo bilmiyorum bu benim fikrim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

Bu adam geldi geleli her istediği yapılıyo bırakında başarılı olsun transferleri bile o yapmaya başladı yönetimin yaptığı onun beğenmediği adamlar bu takımda barınamadı geçen sene Neden Aziz göndermek istedi bu adamı ama çok fena taraftar baskısı geldi sanırım Alex ölene kadar Fb alexin tapulu malı olacak yoksa size gelen Marka forvetlerin buna Guizada dahil ben dandik olduğuna inanmıyorum Dandik dediğin Guiza ispanyada önüne gelene sıralıyo bilmiyorum bu benim fikrim

Senin fikrin olduğu belli oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

Bu adam geldi geleli her istediği yapılıyo bırakında başarılı olsun transferleri bile o yapmaya başladı yönetimin yaptığı onun beğenmediği adamlar bu takımda barınamadı geçen sene Neden Aziz göndermek istedi bu adamı ama çok fena taraftar baskısı geldi sanırım Alex ölene kadar Fb alexin tapulu malı olacak yoksa size gelen Marka forvetlerin buna Guizada dahil ben dandik olduğuna inanmıyorum Dandik dediğin Guiza ispanyada önüne gelene sıralıyo bilmiyorum bu benim fikrim

Hoca noktalama işaretleri kullan Allah'ını seversen

Aziz Yıldırım ne zaman Alex'i göndermek istedi? Alex en eleştirildiği zaman oyundan alındığında ayağa kalkıp alkışlamıştı ki böyle destek veren başkan görmedim ben.

• dürüst olmak lazım, çoktan haketti
  • http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12872567.asp?mnID=12872567
    Altan Tanrıkulu : Dün akşam Alex’i yazmak istemiyordum aslında.. Yaza yaza adam Milli Takım’a çağrılıyor, ama Fenerbahçe’de günü gelince oynuyor.. Dün de ön alanda boşluk bulamayınca ilk yarı istediği topları alamadı. Ama full konsantrasyon Alex-Kazım ikilisine yoğunlaşan Steaua savunması gecenin en güzel gollerinden birini önleyemedi..

Valla masa başı haberi dedik, bu haber atıfta bulunarak Alta Tanrıkulu'da haberi onayamış gözüküyor, hadi hayırlısı.

• Adam sonuna kadar haketti şu an Kakadan bile daha formdadır Alex.

Tabiki lig kaliteleri farklı biri İspanya biri Türkiye ligi Kaka Alexden daha iyi oyuncudur fakat daha zeki değildir.

Yedek olarak kadroya alınması şart artık, özellikle grup maçlarında Brezilya 2'de 2 yaparsa 3.maçta Alex oynar ve şov yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Susturucu10Şanlı

quote:

quote:

quote:

Alexi oynatmak için arkasına 2 tane hamal ön libero koyarsan Brezilyada adamı taşlarlar. Koymazsan savunma zaafiyeti yaşayacağından yine taşlarlar.
    Hele Kakayı kesip Alexi koyarsan yine taşlarlar.
    Yani neresinden bakarsan bak taşlanırsın.

Brezilya Kadrosu - 2004 Copa América (Şampiyon)
    1 Júlio César • 2 Mancini • 3 Luisão • 4 Juan • 5 Renato • 6 Gustavo Nery • 7 Adriano • 8 Kléberson • 9 Luís Fabiano • 10 Alex • 11 Edu • 12 Fábio • 13 Maicon • 14 Bordon • 15 Cris • 16 Dudu • 17 Adriano C. • 18 Júlio Baptista • 19 Diego • 20 Felipe • 21 Oliveira • 22 Vágner Love • Teknik Direktör: Parreira

Brezilya Kadrosu - 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası
    1 Dida • 2 Belletti • 3 Lúcio • 4 Juan • 5 Emerson • 6 Gilberto • 7 Ronaldinho • 8 Kléberson • 9 Adriano • 10 Ricardinho • 11 Gil • 12 Júlio César • 13 Maurinho • 14 Fabio Luciano • 15 Edu Dracena • 16 Kléber • 17 Eduardo Costa • 18 Dudu Cearense • 19 Adriano Souza • 20 Alex • 21 Ilan • 22 Luís Fabiano • 23 Fábio • Teknik Direktör: Parreira

Brezilya Kadrosu - 2000 Yaz Olimpiyatları
    1 Helton • 2 Baiano • 3 Fábio Bilica • 4 Álvaro • 5 Marcos Paulo • 6 Fábio Aurélio • 7 Ronaldinho • 8 Fabiano • 9 Edu • 10 Alex • 11 Geovanni • 12 Roger • 13 André Luís • 14 Lúcio • 15 Mozart • 16 Athirson • 17 Lucas • 18 Fábio Costa • Teknik Direktör: Luxemburgo

Brezilya Kadrosu - 1999 Copa América (Şampiyon)
    1 Dida • 2 Cafu • 3 Odvan • 4 Zago • 5 Emerson • 6 Roberto Carlos • 7 Amoroso • 8 Vampeta • 9 Ronaldo • 10 Rivaldo • 11 Alex • 12 Marcos • 13 Evanílson • 14 César Belli • 15 João Carlos • 16 Serginho • 17 Marcos Paulo • 18 Flávio Conceição • 19 Beto • 20 Christian • 21 Ronaldinho • 22 Zé Roberto • Teknik Direktör: Luxemburgo

Brezilya Kadrosu - 1999 FIFA Konfederasyonlar Kupası
    1 Dida • 2 Evanílson • 3 Odvan • 4 João Carlos • 5 Conceição • 6 Serginho • 7 Ronaldinho • 8 Émerson • 9 Christian • 10 Alex • 11 Zé Roberto • 12 Marcos • 13 César • 14 Luiz Alberto • 15 Marcos Paulo • 16 Athirson • 17 Beto • 18 Roni • 19 Warley • 20 Vampeta • Teknik Direktör: Luxemburgo

# 1999 : Amerika kıtasının ideal onbiri ödülü. Uruguay'ın El Pais Gazetesi tarafından.
    # 1999 : Dünya'da yılın 3. en çok gol atan oyuncusu. IFFHS tarafından.
    # 2003 : Amerika kıtasının ideal onbiri ödülü. Uruguay'ın El Pais Gazetesi tarafından.
    # 2003 : Brezilya Ligi yılın oyuncusu ödülü. Brezilya Placar Dergisi tarafından.
    # 2003 : Bola de Ouro

# Toulon Turnuvası : 1996
    # Copa América : 1999, 2004
    # Seleção Olímpica : 2000

daha önce kaptınlığını yaptığı milli takımda kupalar kaldırmış bir oyuncu neden taşlansın allahaşkına..bu kadar komik yorumlar yapmayın,sanki ilk defa milli olucak..

Lae dünya kupası bu, futbolcuları denemek için gittiği konferadasyon kupasına, olimpiyatlara benzemez.
    Bu yazılar arşivde duruyor galiba hemen koyuyorsunuz

ben sana öyle bir yazı dizisi yaparım ki alexin aldığı kupalar ödüller başarılar değerlendirmeler ile ilgilli ağzın açık okursun o yüzden asla alexi hafife alma alex asla diğerlerinin seviyesine düşmedi (ricardinho lincoln elano vs vs )
    sadece şunu söyleyim deneme maçları değil amerika kupasında alınacak hangi kupa varsa almış
    amerika kupası
    amerika şampiyonlar ligi
    amerika uefa kupası
    brezilya asist krallığı
    brezilya gol krallığı

hnagi dünya kupasında oynamış adam çocuk kupaları almış gelmiş birde yazmışsın buraya yok şu yok bu diye
    alex hiç bir zaman ricardinho lincoln elano seviyesine gelemedi ki bu adamların hepsi alex in oynadğı takımlardan çok daha iyi takımlarda oynadı hepside kariyerlerinin en iyi dönemlerinde süper oyunculardı
    alexin oynadığı en iyi takım fenerbahçe hangi kariyerden bahsediyosun
    adam dandini bucreshe gol attı diye amma da göklere çıkarmışsınız adamı
    yine uçtukça uçmuşsunuz
    oynadığı en iyi lig türkiye ligi olan bir futbolcu büyük futbolcu değildir,bizim ligden avrupaya gidersin o başka
    hele hele oynadığı en iyi takım fenerbahçe olan adam hiç büyük oyuncu değildir,avrupada hiç bir elle tutulur başarısı olmayan,adını duyurmak için transferler yapan(r.carlos) bir takımda oynuyor ve alex ile de hiç bir başarı gelmedi
    alex o kadar iyi oyuncu olsa fenerbahçe bir uefa kupasında final oynardı
    son yıllarda uefa kupasını çok da iyi takımlar almıyo zaten

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.