Şimdi Ara

[b]Alex Türk Vatandaşıdır [/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir gün Fenerbahçe derbisindeyim, Ali Sami Yen’de, basın tribününde... İstiklal Marşı okunacak. Bütün stat ayağa kalktı. Önümde oturan iki gazeteci, hariç! Biri, Atatürkçü ayaklarına yatarken, avantayı görür görmez ‘yalaka’ tayfasına katılanlardan... Öbürü, işçi hakları, eşitlik filan diye atıp tutarken, eşine ABD’de doğum yaptıranlardan
    Dürttüm enselerinden...
    “Birader, türkü okunmuyor, Milli Marşımız okunuyor, biraz saygı gösterin lütfen.” Biri yılışık yılışık sırıttı. Öbürü... “Irkçı mıyız biz, niye devamlı marş okuyoruz? Futbolla marşın ne alâkası var?” dedi.
    Dilimizin döndüğünce anlattık tabii kendisine, isteyen söyler, istemeyen söylemez, ama, milletin değeridir bu, en azından saygı gösterirsin... Baktık laftan anlamıyor. Elimizdeki portakal suyu bardağını kafasına geçirince, anladı arkadaş... Defolup gitti tribünden.

BU NEFRETTİR BE KARDEŞİM
    Ve, bu hafta sonu, Alex’in kızı maç öncesindeki seromonide İstiklal Marşımızı okudu...Baktım o arkadaşın yöneticisi olduğu gazeteye... İki sayfa ayırmışlar, Fenerbahçe maçının ıncığı cıncığı her türlü detay var, Alex’in kızının İstiklal Marşı okuduğu bilgisi yok! Bu ne nefrettir be kardeşim? Doğup büyüdüğü, vatandaşı olduğu, üstüne ekmeğini kazandığı toprağa, bu kadar mı saygısız olur insan?

Buna mukabil...
    “Buraya geldik, kızım burada doğdu, bu kültürün içinde yaşıyoruz, çocuklarıma burasının kültürünü aşılıyorum, kızım Türkiye’nin Milli Marşını söylediği için mutluyum” diyor Alex.

Nüfus kağıdına bakıyorsun:
    Milli Marşımızı söylemeyi ‘ırkçılık’ kabul eden kişi, güya Türk vatandaşı... Kızı Milli Marşımızı söylediği için mutlu olduğunu söyleyen kişi, güya yabancı! Üç kuruş para bulanlar, hamile eşini uçağa bindirip, ABD’ye koşuyor, ki, çocuğu Amerikan vatandaşı olsun ‘Yabancı’ denilen Alex ise, Türkiye’de doğum yaptırıyor eşine.

ALEX İSTANBUL'DA KUTLUYOR
    İstisnaları tenzih ederim; bizim topçular, alt tarafı iki günlük yılbaşı tatilini bile fırsat bilip, Avrupa’ya Dubai’ye uçuyor acilen... Alex, İstanbul’da kutluyor. İlk yarı bittiğinde, aradaki boşluktan faydalananlar, soluğu Miami’de, Puket Adası’nda alıyor... Alex, biraz daha yakından tanımak için Kapadokya’ya gidiyor.

ALEX TÜRK VATANDAŞIDIR
    Dolayısıyla, hakikaten merak ediyorum...Kimdir Türk vatandaşı?Nüfus kağıdında TC yazan mı?

5 senedir Türkiye’de yaşayan Alex, “5 sene Türkiye’de yaşayanlar Türk vatandaşı olur” maddesinden faydalanarak, vatandaşımız olacaktı bu sene... Ancak, vatandaşlık kavramı spor kulüpleri tarafından suistimal edildiği için, söz konusu madde değiştirildi, “Vatandaş olduktan 5 sene sonra Türk statüsüyle oynayabilir” haline getirildi.

Yani? Bugün vatandaşlık başvurusu yapsa, anca, 5 sene sonra ‘Türk’ kabul edilecek Alex.Kanuna uymak hepimizin görevi...Ama, bana sorarsanız, “Ne mutlu Türküm diyene”dir bu işin kanunu.

Ve Alex, pek çok TC vatandaşından, çok daha fazla hak etmiş bir Türk vatandaşıdır.

Yılmaz Özdil.

• valla doğru demiş.
  • Çok dobra konuşuyor bu adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wallace4

Bir gün Fenerbahçe derbisindeyim, Ali Sami Yen�de, basın tribününde... İstiklal Marşı okunacak. Bütün stat ayağa kalktı. Önümde oturan iki gazeteci, hariç! Biri, Atatürkçü ayaklarına yatarken, avantayı görür görmez �yalaka� tayfasına katılanlardan... Öbürü, işçi hakları, eşitlik filan diye atıp tutarken, eşine ABD�de doğum yaptıranlardan
    Dürttüm enselerinden...
    �Birader, türkü okunmuyor, Milli Marşımız okunuyor, biraz saygı gösterin lütfen.� Biri yılışık yılışık sırıttı. Öbürü... �Irkçı mıyız biz, niye devamlı marş okuyoruz? Futbolla marşın ne alâkası var?� dedi.
    Dilimizin döndüğünce anlattık tabii kendisine, isteyen söyler, istemeyen söylemez, ama, milletin değeridir bu, en azından saygı gösterirsin... Baktık laftan anlamıyor. Elimizdeki portakal suyu bardağını kafasına geçirince, anladı arkadaş... Defolup gitti tribünden.

Yılmaz Özdil.

Bunlar nasıl Türk ya!

• quote:

Bir gün Fenerbahçe derbisindeyim, Ali Sami Yen�de, basın tribününde... İstiklal Marşı okunacak. Bütün stat ayağa kalktı. Önümde oturan iki gazeteci, hariç! Biri, Atatürkçü ayaklarına yatarken, avantayı görür görmez �yalaka� tayfasına katılanlardan... Öbürü, işçi hakları, eşitlik filan diye atıp tutarken, eşine ABD�de doğum yaptıranlardan
    Dürttüm enselerinden...
    �Birader, türkü okunmuyor, Milli Marşımız okunuyor, biraz saygı gösterin lütfen.� Biri yılışık yılışık sırıttı. Öbürü... �Irkçı mıyız biz, niye devamlı marş okuyoruz? Futbolla marşın ne alâkası var?� dedi.

Ellerine Sağlık Yılmaz bey.

• quote:

Orijinalden alıntı: *ORION*

quote:

Dürttüm enselerinden...

Yılmaz Özdil.

Bunlar nasıl Türk ya!

Eee türediler hocam, şaşırmamak lazım, İstiklal Marşımızı söyleyemeyen, bilmeyen; bakanlar, milletin vekilleri, eğitim müdürleri bile var bu ülkede... Git gide sıradanlaşmaya başladı bu olaylar ve kimsenin haberi yok veya var da tepki göstermeye güçleri yok...

• Bence saçma bir iş yapmış insanlara bardakla saldırarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faik Ş.

Bence saçma bir iş yapmış insanlara bardakla saldırarak.

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faik Ş.

Bence saçma bir iş yapmış insanlara bardakla saldırarak.

- Sabıkan var mı?
    - Yok.
    - Temiz kâğıdı getir.
    *
    Okula kayıt yaptırıyorsun...
    - Hasta mısın?
    - Turp gibiyim.
    - Akciğer filmi getir.
    *
    Otomobil satıyorsun...
    - Vergi borcun var mı?
    - Ödedim.
    - Maliye'den belge getir.
    *
    Evlenmek istiyorsun...
    - AIDS misin?
    - Yo-oo...
    - Test yaptır, getir.
    *

Senin anlacağın herkes göründüğü gibi değildir...
  • Alex in Türkiye de karakter olarak sayılı futbolculardan biri olduğunu söyleyebilirim
  • bu yazının amacı belli ki üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.