Şimdi Ara

alfa Romeo 147 1.6 120bg 3.000 devirde ortalama hiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: vet147

quote:

Orijinalden alıntı: ndiali

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

Lastikler orijinal ölçüde mi?Lastik ölçüleri de hızda değişiklik yaratabilir.

Hatta! O an kullanılan yolda çok hafif yukarı eğim varsa bile fark yaratabilir.
    Gerçi, 100 ile 105 arasındaki fark için fazla düşünmeye değmez. 1-2 minik etken oldumu fark yaratabilir.

Ama şöyle dusun 1.6 120 beygirlik bi arac en azindan 120 feln yapmasini beklemelisin

Hocam beygir gücüyle , aracın viteste yaptığı hızın pek bi alakası yok ki . Önemli olan şanzıman oranları , şu an yanımda yok ama dökümanlarıma bakayım olacaktı şanzıman oranları bende.
    Şimdi bende hem Stilo 1.6 fire hem 147 1.6 t.spark var. Stilo 103 bg olmasına rağmen 5. vites 3.bin devirde 147 ye göre yaklaşık 10-13 km daha hızlı gidiyor. Daha güçsüz ama şanzıman oranı daha uzun. Önemli olan etken bu.

Arkadaşa katılıyorum. bahsedilen hız tamamen şanzıman oranları ile alakalı. Lastik ebatları değişirse hız da değişir. Bir de kavramada sorun olursa. Onun dışında yokuş aşağı, yokuş yukarı, gece, gündüz, klima açık vs etkilemez. Tanıdıkta golf tsi 160bg var. yanlış hatırlamıyorsam 100 civarı 6. viteste.

• ndiali N kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Şanzıman oranı kısa gibi gözükse de 7000 devir çeviriyor alet. Çok ama çok zorladım, motor tık demiyor. İzmir Çeşme arası neredeyse 5500 devir altını görmeden gitmişliğim vardır. Bu devir olayının olumsuz tarafı motor sesi ve yakıt tüketimi oluyor ancak motor sesinin etkisine kapılırsanız bu durum bir hayli hoşunuza gidecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 27 Ağustos 2013; 22:41:18 >

• benim araba da 100km. hızda 3000 devir çeviriyor tam.
  • tamamen şanzıman oranları ile ilgili , bmw 316 da mesela 3000 devir ile 180 km/saat hız yapıyor son viteste
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.