Şimdi Ara

Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz.... (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.493
Cevap
19
Favori
217.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmirde iyi bir alfa ustası bilen varmı?
  • Arkadaşlar merhaba, ben 15bin civarında bir araba almayı düşünüyordum ve ev arkadaşım 2.0 156 alfa aldığından beri bende aynısından almayı düşünüyorum, çünkü sanırım ev arkadaşımın arabasına aşık oldum :)

Şimdi ben 2001 yada 2002 model alfa düşünüyorum fakat forumda çok sorun çıkarttığı hakkında yazıları okudum. Aracı ucu ucuna para ödeyerek alacağım için, bu aracı kullananlar bana ne gibi tavsiyelerde bulunabilir, selespeed mi yoksa manuel vites mi tavsiye edersiniz?

yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
  • Merhaba arkdaşlar yaklaşık 6 aydır Alfa Romeo 156 1.6TS sahibiyim.Eskiden aşık olduğum arabaya sahip olmanın keyfini yaşıyorum.Aranızda olmaktan mutluluk duyacağım.Bikaç sorum olacak şuan fazla bilgi sahibi değilim 156 ile ilgili fakat aracımın bazı sorunları var yada ben fazla kafama takıyorum. Alfa mı 6 ay önce aldım 2001 model 156 1.6TS 117000km'de şuan ve aldıktan sonra ilk sahibinden dolayı bakım ihtiyacı olmadığından herhangi bir işlem yapmadan kullandım.Yaşadığım yerde ( Balıkesir/Bandırma) özel bir servis yada Alfa dan anlayan bir usta yok.Ama ben her Alfa sahibinin götürdüğü bir ustaya gittim kontrol için.Trigerin değişmesi gerek dedi ve değiştirdi.Ve sorunlardan bundan sonra başladı arabam şuan dizel gibi ses çıkarıyor sanırım varyatör sorunu oluştu ama ustamın varyatör diye bir parçadan haberi yok malesef.Sabahları ilk çalıştırmada debriyaja bastığımda bir gıcırtı oluyor ve araç ısınana kadar her bastığımda dewam ediyor ve debriyaj pedalım sürekli titriyor. 1 ve 2. viteslerde yığılma oluyor ve vites geçişlerinde silkme yapıyor.Birde egzosta bir hırıltı var.Arabamda sıralı sistem LPG var LandiRenzo marka onunda ayarlarını yaptıramadım çünkü burdaki LPG ci PC ile bağlantı kuramadı hata verdi.Sorunlarım Neyden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exorcistmeister -- 7 Şubat 2010; 12:21:27 >

• s.s ler sorunlu cıkıyor azda olsa sen herkesın dedıne bakma alfa bı ayrıcalık :) bende herkesın dedıne kulak assaydım hıc bıseye bınemezdım suan 2.el alıyosan 500-1000 lıra masrafım olucak dıye haraket edıceksın herzaman.bı sorun olursa pm atman yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey84x -- 7 Şubat 2010; 18:48:29 >
  • hooop benı eklemedınızmı ya 147 sahibiyim...
  • Teşekkürler dostum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: B A L A M İ R

Teşekkürler dostum...

maksat yardım onemlı degıl
  • selam arkadaşlar ...bazı topiklerde alfalarda lpg nasıl türünde yazılar gördüm ve bu konuda arkadaşlara minik bir bilgi olabilir düşüncesiyle lpg sonrası izlenimlerimi aktarmak istedim...ARACIM 156 TS 1.6 2006 MODEL 1 ay evvel lpg taktırdım..şu ana kadar bir sorun yok performanns konusunda ise hissedilir bir düşüş olmadı..lpg markası olarak uzun araştırmalar sonrası landi renzo taktırdım.. yyazılım tamamen italyan olduğu için hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi usta..tabii enjektörün de mutlaka bosch marka olması gerekiyor..yakıt konusuna gelince....çok ince ve objektif ölçümlerle sonuç....uzun yolda 1 lt gaz ile 12 km bu kısmı çok güzel yani zaten benzinle 1 lt ile 14 km giderdi..uzun yolda km de 90__100 km hızla kmde 0.166 kuruş bu çok ideal ve tasarruflu oldu...AMA şehir içi ki benim mesafelerim 500__600 metrelik kısa mesafelerdir...yani en çok yaktığı anlar...1lt ile ilkinde 6.__ 7 .km yolgitti.usta ilerde ayar yapıldığında ş içi de düşer dedi bakalım..tabi kışın ve soğuk havaların da etkisi bayağı var.AMA performansta hiç bir düşüş yok landirenzonun da alfa lara uyumlu olduğunu çok duymuştum ...beni bir lpg bayii si sanmayın bu tür yorumlar çokça vardır adam belli bir markanın reklamını yapmak için yazıyo da yazıyo hatta bazıları öyle veriler yazıyorki sanırsın araba sadece oksijenle çalışıyo..veriler orda hesabınızı yapın reklamcıların abartılı verilerine kanmayın...açıkcası ben uzun yoldan çok memnunum % 35__40 civarı tasarruf sağlıyor ama şehiriçinde okadar değil.belki de benim mesafelerimin çok kısa olmasından olabilir...fiyat olarak ta montaj dahil..tamamı peşin 1500 tl ye anlaştık..hayırlısı artık...

• valla bılgını paylasman ıyı olmus.bende benzıne para kacırmaktan sıkıldım keske taktırsaymısım dıyorum.bakalım 1.500 cok ama deger bence.brc falan ansıl acaba?alfalara bıde zavoli de ıyı dıye duymustum.
  • ESKiDEN LPG lafı bana itici hatta iğrenç gelirdi doğrusu.ama kendi gözlerimle görüyorum çok çok üst düzey araçlara takılıyor ve millet biraz mecbur ama halinden memnun .benimde hayatımda 3 arabam oldu ilk kez buna taktırdım ve başta bazı rahatsızlıklarım vardı ama şimdi açıkcası ben de halimden memnunum.bir de artık kalıteli ve sıralı sistemler lpg nin eskiden var olan o hamallık işi ,o basitlik imajını tamamen ortadan kaldırdı ..EN ÖNEMLİSİ bu gün birçok araba markası belli bir lpg kiti olduğunda sıfır araçlarda motor garantisini bozmuyor bu çok önemli...bildiğim ve sorup ta öğrendiğim kadarıyla landi renzo,romano,brc.tartarini.hemen hemen aynı fiyat brc zavoli ve landi aynıdır.. atiker ayaklar altına düşmüş kalite ve fiyat konusunda..tabi şans ve usta da çok önemli .
  • Aslında yeni araçların hiç biri çok yakmıyor Benzin çok pahalı. LPG kaçınılmaz bu zamanda ya Dizel arabaya yada LPG ye binilir artık.
  • kardeş alfa 156 ş içi fabrika verisi ki bu en az olanı 11 lt bence pek te az değil 1.6 motor için.bazıları ş içine yazmış 8__9 km valla helal olsun atlarlamı çekiyorlar anlamadım
  • Senin Mesafelerin çok kısa ama. Bununda etkisi çok şuda bir gerçek alfa sıradan 1.6 lara göre 1 lt fazla yakıyor.
  • ya ben golfte kullandım 147 kullanıyorum suan yakıt arasında naksımum bırı 300 yakıyosa sehır ıcı golf 280 yakıyor aman aman farklar yok ama dersenkı japon evet 1-2 lıtre bıle oynar.zaten sole bısey var mesafe nekadar kısaysa aracın motoru ısınmaz yakıt fazla yakar.gıdecegın yere cıkmadan rolantıde 2-3 dk calıstır faydası azda olsa olur.zaten varyator ler bozulmasın dıye 1 dk en az calıstırıyoruz.
  • evet şehir içi mesafelerim kısa doğru ve bu da ciddi bir fark oluşturuyor.denemelerle bunu yakaladım.biraz daha uzun süre kullanıyorum ş içinde ve şimdiden bayağı bir km artışı oldu..zaten bilgisayar bunu bildiriyor. ilk 3__4 km de 15 16 larda iken biraz ısındıktan sonra aynı koşullarda 8 .5 ve ilerleyen zamanlarda da 6__7 lere düşüyor.bunu lpg de de şimdilik gördüm...ilk taktığımda ş içi 1 lt lpg ile 6.5 km gitti şimdi ise 7.5 olmuş ve daha gaz var.10 lt gazla tamamı ş içi 76 km oldu ve daha bitmedi test devam ediyor.şimdi bile 10 lt gaz da eski kullanıma göre 16 km artmış ve daha devam ediyor..gaz bittiğinde sonucu yazarım...tek fark şimdi deneme amaçlı motor ısındıktan sonra biraz yolumu uzatıp devam editorum tamamı ş içi..özetle mesafelerimin çok çok kısa oluşundan tam motor ısınıp yakıt düşecekken benim yol bitiyor ve her seferinde yeni kontak,soğuk motor ve üst seviyede tüketim..bu çok doğru ve testlerle de ispatlandı..bide vites değişim zamanlarımda problem olduğunu anladım.yani kısacası arabayı yanlış ve bol tüketimli kullanıyormuşum..bunu kabul etmek zorundayım..yüksek viteslere geç atıyordum...60 km hızda bile ki 3000 deviri geçmemiş aslında ama sınırda 3 viteste gidiyordum .aynı hızda 4 vitese geçince yakıt hemen düşüyor..bir yazıda okudum aynen şöyle .düz yolda 60 km hızla 3 viteste 100 km de tüketim 9.4 ...iken aynı hızda 4 viteste 100 km de tüketim 5.5 civarı..anladım ki başta ben çoğumuz aracı doğru kullanmıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

ya ben golfte kullandım 147 kullanıyorum suan yakıt arasında naksımum bırı 300 yakıyosa sehır ıcı golf 280 yakıyor aman aman farklar yok ama dersenkı japon evet 1-2 lıtre bıle oynar.zaten sole bısey var mesafe nekadar kısaysa aracın motoru ısınmaz yakıt fazla yakar.gıdecegın yere cıkmadan rolantıde 2-3 dk calıstır faydası azda olsa olur.zaten varyator ler bozulmasın dıye 1 dk en az calıstırıyoruz.

BU KONUDA DA bazı görüşler var hatta bilinen uzman kullanıcılar şöyle diyor... motoro asla (bizim bildiğimiz gibi )rölantide bekleterek ısıtmayın. bu motora zararlı ve sadece yakıt tüketimini artırır..şunu yapın diyorlar..en yavaş biçimde hareket edip motoro bu şekilde ısıttıktan sonra yavaş yavaş uygun vitese geçin..nette yakıt tasarrufu nasıl yapıır sorusuyla bulunablir .ve bu ifadaler kullandığım araçların klavuzunda da aynen böyle diyor..tabbi bu benim sav ım değil uzmanlar diyo bunu da araştırmak lazım ..bana da tuhaf gelmişti ama kullanma klavuzlarında da böyle diyor...40 yaşımda yım ama galiba daha çok seyi kulaktan dolma bilgilerle yapıyorum..sadece kendi adıma diyorum kimse alınmasın..http://www.haber7.com/ bu linkte yakıt konusu olması lasım

• quote:

Orijinalden alıntı: 02 volvo s 40

quote:

ya ben golfte kullandım 147 kullanıyorum suan yakıt arasında naksımum bırı 300 yakıyosa sehır ıcı golf 280 yakıyor aman aman farklar yok ama dersenkı japon evet 1-2 lıtre bıle oynar.zaten sole bısey var mesafe nekadar kısaysa aracın motoru ısınmaz yakıt fazla yakar.gıdecegın yere cıkmadan rolantıde 2-3 dk calıstır faydası azda olsa olur.zaten varyator ler bozulmasın dıye 1 dk en az calıstırıyoruz.

BU KONUDA DA bazı görüşler var hatta bilinen uzman kullanıcılar şöyle diyor... motoro asla (bizim bildiğimiz gibi )rölantide bekleterek ısıtmayın. bu motora zararlı ve sadece yakıt tüketimini artırır..şunu yapın diyorlar..en yavaş biçimde hareket edip motoro bu şekilde ısıttıktan sonra yavaş yavaş uygun vitese geçin..nette yakıt tasarrufu nasıl yapıır sorusuyla bulunablir .ve bu ifadaler kullandığım araçların klavuzunda da aynen böyle diyor..tabbi bu benim sav ım değil uzmanlar diyo bunu da araştırmak lazım ..bana da tuhaf gelmişti ama kullanma klavuzlarında da böyle diyor...40 yaşımda yım ama galiba daha çok seyi kulaktan dolma bilgilerle yapıyorum..sadece kendi adıma diyorum kimse alınmasın..http://www.haber7.com/ bu linkte yakıt konusu olması lasım

bunu orenmekte guzel ben 2.500-2.800 devırlerde vıtes atarım her zaman 60-62 lıtre full depoyla sehır ıcı tamamen 640-660 kılometre gordum ısık yandı yanı bıtırsem ortalama 700 u bulucakkı bence 147 ıcın ıdeal bır tasarruflu kullanım.ama mesefa yakın olup ısınmadan kullanılsa arac emınım bu oran 450 kılometreyı gecmez.

• iyi günler benide ekleyebilirsiniz
    alfa romeo 147 2.0 selespeed ateş siyah
  • quote:

EVET bu konuda haklısın kullanım gerçekten en az %30 oynatıyor bunu bizzat kendim denemelerle gördüm bugün lpg deneme gazı bitti .sevindim ve şaşırdım..ilkinde 1 lt gaz ile 6.5 km felan idi...son denememde bu kez kullanım tarzımı değiştirip mesafelerimi biraz uzatarak denedim ..10 lt gaz ile tam 86 km tamamı ş içi ..yani 1 lt gaz ile 8.6 km..eskiye göre 1 lt de tam 2.6 km arttı .çok ciddi bir artış.bu demek oluyorki yaz mevsiminde 1 lt gaz da 1 km daha artacak.tabbi benzin lpg ye göre 1 lt de 2__3 km fazla gider .özetle çok kısa mesafelerden kaçının diyen uzmanlar gerçekten çok doğru söylüyorlarmış.bu çok kısa mesafelerdeki sık sık stop ve çalıtırmalar 1 depo daki (REZERV HARİÇ) yaklaşık 55 lt benzinin 8___9 lt sini malasef uçuruyor.paylaşmak güzel şey.forum teknik verilerle doldukça daha çok okuyasım geliyor tecrübeli alfacıların bilgilerini okuyarak alfa yı tanıycaz artık.herkese tesekkürler...

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.