Şimdi Ara

Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz.... (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.493
Cevap
19
Favori
217.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: endospor53

tşkrler.. araç 2006 model, 48 binde aldım. fiyat zor pazarlıklarla 27.250 olabildi anca. satıcı da aracına aşıktı, agladı arabayı bırakınca, sadece sol ön çamurlukta yüzeyel boya var.. ben cok memnunum, lpg ile 0,220 tl yakıyor km de ortalama... araç işlerinden pek anlamıyorum ama linkteki araç uygun bence, küçük pazarlıklar ile vurusu kırısı yoksa alınır gibi duruyor.. bi soru da benden; aracın lastiklerini değişme vakti geldi, hazır lastikleri değişecekken jantları 17' yapsam diyorum, orjinal alfa jantlarını nasıl temin edebilirim (yer trabzon). yada 17' yapmak doğru mu... jant ve uygun lastik yönünden değerli alfabilirlerin yardımını bekliyorum... tşkler...

16 dan daha büyük jant yani daha ince yanaklı lastik zaten sert olan süspansiyonu daha da sert hale getireceğinden bence değiştirmeniz yol konforunu olumsuz etkileyebilir. Ayrıca yanak daraldığı için lastikte balon yapma vs gibi durumlar da olabilir.

• hak78 yardımcı oldugun için teşekkür ederim.. bakınıyorum halen nette lastiklere.. ölçüyü değiştirmeyecem gibi..
  • quote:

hak78 yardımcı oldugun için teşekkür ederim.. bakınıyorum halen nette lastiklere.. ölçüyü değiştirmeyecem gibi..

Sanırım üzerindeki lastikler 205 55 16. Geçen sene kardeşimin 147sine 205 55 16 michelin aldık. Bridgestonelardan sonra çok memnun kaldık. Arabanın gidişi direksiyon çok farketti. Tabii yeni lastik olmasının da etkisi vardır.
  • arkadaşlar bu aralar ALFA ROMEO rüzgarına kapıldım gidiyom sanırım alıcam bi 147 ne dersiniz önerileriniz nedir. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hak78

quote:

hak78 yardımcı oldugun için teşekkür ederim.. bakınıyorum halen nette lastiklere.. ölçüyü değiştirmeyecem gibi..

Sanırım üzerindeki lastikler 205 55 16. Geçen sene kardeşimin 147sine 205 55 16 michelin aldık. Bridgestonelardan sonra çok memnun kaldık. Arabanın gidişi direksiyon çok farketti. Tabii yeni lastik olmasının da etkisi vardır.

evet yazdığınız ölçülerde, bakalım yeni lastik kesinlikle farkedecektir, malum alfaların suspansıyonu sert, trabzonda da yollar çok bozuk, acaba yanak kalınlıgını arttırsam mı diyorum konfor amaçlı.. 205/55/16 jantın 215/60/16 olmasında sakınca varmıdır acep? yada 225/60/16 ölçüleri eski janta uyum sağlar mı ?

• Kesinlikle bu şekilde kafanıza göre oynama yapmayın. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla saçma sapan etkileri olacaktır. Orjinali neyse onu koruyun.
  • quote:

quote:

quote:

evet yazdığınız ölçülerde, bakalım yeni lastik kesinlikle farkedecektir, malum alfaların suspansıyonu sert, trabzonda da yollar çok bozuk, acaba yanak kalınlıgını arttırsam mı diyorum konfor amaçlı.. 205/55/16 jantın 215/60/16 olmasında sakınca varmıdır acep? yada 225/60/16 ölçüleri eski janta uyum sağlar mı ?

Ebat değişikliklerinde lastiğin yuvarlanma çapı aynı kalmalı. Yuvarlanma çapı hesaplamalarını lastik satış sitelerinden orjinal ve alternatif lastik boyutlarını girerek kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda taban ve yanak genişliği tam sağ tam sol dönüşler ve aracın yaylandığındaki durumlarda diğer parçalara sürtünme vs yoluyla sıkıntı yaratabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ebat değişikliklerinde lastiğin yuvarlanma çapı aynı kalmalı. Yuvarlanma çapı hesaplamalarını lastik satış sitelerinden orjinal ve alternatif lastik boyutlarını girerek kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda taban ve yanak genişliği tam sağ tam sol dönüşler ve aracın yaylandığındaki durumlarda diğer parçalara sürtünme vs yoluyla sıkıntı yaratabilir.

aslında evet genişleyen lastik dönmelerde sorun yapabilir haklısınız, alfa 156 larda 17 jant fabrika cıkıs olarak da üretildi diye biliyorum, tam karar veremedım; jantı 17 mi yapsam(konfor pahasına da olsa, estetik görüntü maksatlı), yoksa konfor amaclı görüntüyü bozacak da olsa sadece yanak kalınlıgını mı arttırsam.. lastikler madem değisecek bende birseyleri değiştirmek istiyorum sadece.. 17 jant çok güzel görünüyor göze ya..

• BENDE 147 DİMLE ARANIZA KATILDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ozer

BENDE 147 DİMLE ARANIZA KATILDIM

Öncelikle bu cümle şöyle yazılmalıydı: "Ben de 147'mle aranıza katıldım."
    Lütfen Türkçe'mizi düzgün kullanalım.

Aracınız hayırlı olsun. Kilometresini, kaporta durumunu, özelliklerini ve
    fiyatını yazarsanız piyasa hakkında daha fazla bilgi vermiş olursunuz.
    Kazasız belasız kullanırsınız umarım, tekrar hayırlı olsun.
  • Haklısınız Türkçe'mizi düzgün kullanmalıyız. Ben de yanlışımın farkına vardım. Ama bu tip şeylere takılarak burada pek bilgi alış verişi yapamayız. Ayrıca üslûbumuza da dikkat edersek daha doğru olur sanırım. 147 mi 26000tl ye aldım. Siyah renk sağ çamurlukta boya var bej deri döşeme 56000km de 17'' jant ve ekranlı blutootlu geri görüş kameralı pıonner teyip var. 1.6 disc. Araçla birlikte orjinal teyip ve jantları da aldım. Teşekkür ederim.
  • yeni 147 sahibi arkadasa hayırlı olsun aracı...
    jant araştırmalarım sonucunda beylikdüzü birmot ile bir arkadasım aracılıgıyla iletişim kurdum, internetten model begenmemı ve göndereceklerini belirttiler.. ben bunu begendim, alfaya en yakısanı;
    http://www.aksesuar.fiat.com.tr/Detail.aspx?model=190&product=5901428

ancak bu modelin stoklarında bulunmadığını belirttiler... acaba bu delikli gta jantı baska nerelerde bulabilirim.. orjınal jant olması önemli benim için... yardımcı olabilecek arkadaslar varmı acaba...

• Merhaba alfa kullanıcıları
    Bende alfa kervanına katılmak üzeriyim sizin değerli görüşleriniz beni çok etkileyecektir.
    Bu zamana kadar megane, altea, leon,s40 ve son olarak a3 2010 model araç kullandım
    Şimdi ise 2006-2008 arası 159 JTDm almayı planlıyorum
    Bu aracın yakıt durumu, kronik sorunları, ivmelenmesi vb hakkında görüşlerinize ihtiyacım var
    Yol tutuş ve tasarımla ilgili en ufak bir sıkıntım yok Bu yazdığım konularla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray_f

Merhaba alfa kullanıcıları
    Bende alfa kervanına katılmak üzeriyim sizin değerli görüşleriniz beni çok etkileyecektir.
    Bu zamana kadar megane, altea, leon,s40 ve son olarak a3 2010 model araç kullandım
    Şimdi ise 2006-2008 arası 159 JTDm almayı planlıyorum
    Bu aracın yakıt durumu, kronik sorunları, ivmelenmesi vb hakkında görüşlerinize ihtiyacım var
    Yol tutuş ve tasarımla ilgili en ufak bir sıkıntım yok Bu yazdığım konularla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim
    Teşekkürler

Kuzenimde 2006 1.9 jtd var.kronik hic bi problemini daha duymadim. Yakiti 28-30 krs civari bisey. Ama benim kuzen saglam basar:) ve bu verdigim onun degerleri.normal kullanimda daha da dusebilir.159 sahsi gorusum su yukarida saydiklarinizin icinde bence en iyisi hayirlisi olur insallah

• quote:

Orijinalden alıntı: a.ozer

Haklısınız Türkçe'mizi düzgün kullanmalıyız. Ben de yanlışımın farkına vardım. Ama bu tip şeylere takılarak burada pek bilgi alış verişi yapamayız. Ayrıca üslûbumuza da dikkat edersek daha doğru olur sanırım. 147 mi 26000tl ye aldım. Siyah renk sağ çamurlukta boya var bej deri döşeme 56000km de 17'' jant ve ekranlı blutootlu geri görüş kameralı pıonner teyip var. 1.6 disc. Araçla birlikte orjinal teyip ve jantları da aldım. Teşekkür ederim.

Allah kaza bela vermesin hocam
    Gule gule memnuniyetle kullanin.
    Aramiza hosgeldiniz.
    www.alfaturk.com adresinede bekleriz
    "Tuncay abi senden hizli olayim dedim:) "

• Çok teşekkür ederim

Kazasız belasız günler
  • ahah. Abilik yaşım yok pek, yakınız birbirimize :)

Bu arada dizel de olsa alfa diğer markalara nazaran "standart" araçlara göre biraz fazla yakar. Tabii diğer araçlardan daha performanslı bir araç alıp onun az yakmasını beklerseniz zaten bu sizin yanlışınız olur. Tahminen yukarıda saydığınız araçlardan düşük olacaktır yine de. Sonuçta motorin daha ucuz bir yakıt türü.

Kullanan arkadaşlar tam litre rakamı verebilirler.
  • değerli arkadaşlar, 2004 üzeri 1600 cc 156 almak istiyorum. Şu an marea aracım. Alırken nelere dikkat etmeliyim sizce?

linkteki araç sizce nasıl?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-alfa-romeo-64160531/detay/#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marea_bursa -- 29 Kasım 2011; 18:09:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marea_bursa

değerli arkadaşlar, 2004 üzeri 1600 cc 156 almak istiyorum. Şu an marea aracım. Alırken nelere dikkat etmeliyim sizce?

linkteki araç sizce nasıl?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-alfa-romeo-64160531/detay/#

ön alt takımlarına çok iyi baktır. mtoruna baktır egzozdan duman atma var mı su eksiltme var mı? hararet yükselince hemen düşüyomu? değişen mekanik parçalarının faturalarını kontrol et. yedek anahtarları mevcut mu? genel olarak bunlar ama alt takımlarına çok çok iyi baktır life kaldır..

• alt takım derken ne demek istiyorsunuz? ön takım mı?
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.