Şimdi Ara

Alfa Romeo Mu? Subaru Mu? (ANKET EKLENDİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Alfa Romeo Mu? Subaru Mu? (ANKET EKLENDİ)

(En Son Oy Tarihi: 20.6.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: ersah00

1 dakika sen toyyl'nin mesajına yorum yapmışsın bi yanlış anlama olmuş konu farklı yerlere gitti şimdi farkettim. kusura bakma.

Seni etiketledim farkındaysan
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfista

Alfa asktir diyorum ve gidiyorum.

Ne o öyle küfür eder gibi

Şaka bir yana tasarımda Alfa, ancak güvenlik, yol tutuş ve performans deyince kesinlike Subaru
  • İyi de arkadaş konu açmışın Subaru ve Alfa Romeo ile alakalı hangisi diye,güzelce yazısını ve fikrini beyan eden toyyl nickli arkadaşa kalkıp Mazda örneği vermişsin.Şimdi ben de sırf İtalyan diye Maserati'nin 1990'lar başında ürettiği,fabrika çıkışlı 2,0lt hacimli 306 hp Ghibli motorunu dile getirsem ne kadar mantılı olur?

Forumda kaç yıldır aktif değilim yazmayım yazmayım diyorum tutamıyorum bazen kendimi.
  • piston bulunmaz ne demek ya :)
    döner piston var motorda onu da belirteyim.
  • İkisi de değerli markalar. Subaru teknolojisiyle, alfa ise zerafetiyle etkileyen markalar. İtalyan işinin ne demek olduğunu alfada iyi görüyorsunuz adamlar detaylara çok özen gösteriyorlar ve tasarım göz okşuyor. Tasarıma önem veren insanların alfayı sevmemesi şaşırtıcı olurdu. Bir de araç altyapıları o derece düzgün ve sorunsuz olsa çok daha tutulurdu ama yıllardır alfalar bozulmalarıyla meşhurlar, top gearda bile hunharca alay ediliyor bu konuda markayla ama iş sadede geldiğinde "sürücünün" kalbini bmw gibi okşayan nadir markalardan.

Şubaru ise aslında bence tam ülkemize ideal markalardan birisi ama bir türlü olması gereken yere gelemiyor. Spor modellerine özenirken, baz modellere koyduğu motorlar baya vasat kalıyor. Herkes full modifiye edilmiş blow offlu imprezayı tabi ki sürmek ister ama br sv almak istesek 0-100 değeri 14 saniye falan olunca da pek çekmiyor. Yoksa çekiş sistemi, boxer motorları, koltuk ısıtmaları, farklı tarzıyla çok çekici ve genelden ayrılan bir marka. Ne zaman bir forester ya da outback görsem iç çekiyorum da pazar durumundan dolayı almıyorum.

• İkisi de çok güzel. Dün trafikte Giuliettaya dikkat ettim, stop lambaları harika görünüyor. Tasarım gerçekten on numara. Param olsa 1750 Tbi motorlusunu alırdım
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Top Gear'da hunharca alay edilmeyen marka var mı?

Hazır konu açılmışken Top Gear/Alfa ilişkisine dair bir kaç konudan bahsedeyim;

Top Gear sunucularının sattıklarına en çok pişman oldukları otomobiller;

Jeremy Clarkson: Alfa Romeo GTV 6
    James May: Alfa Romeo 164
    Richard Hammond: Ferrari 550

Jeremy Clarkson'un bir programında sahibi olduğu araçlardan birer insan gibi bahsetmesi üzerine gülerken Şunları söylüyor;
    "Alfa herhangi bir otomobilden çok daha fazla karakter sahibi çok daha fazla insan diyebileceğimiz bir otomobil. Bu yüzden bazı hataları var. Insanlar da kusurludur, çünkü "insandır".

Ayrıca Richard Hammond'la dalga geçiyor,

-Peki senin satmaktan en çok pişman olduğun Alfa hangisi Hammond?
    - Benim hiç Alfa'm olmadı
    -O zaman sen bir petrolhead (otomobil tutkunu) değilsin..

James May ve Jeremy Clarkson kullandıkları otomobiller arasında aynı motora sahip (Arese V6) 164 ve GTV6'nın sesi en güzel otomobil olduğunu da beliriyorlar.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=770086536398931&id=194659307274993&refid=17

Benim favorim kesinlikle bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 26 Mart 2015; 15:54:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anket ekledim, hadi bakalım.
  • subaruda kesinlikle çok özel bi marka ama bugün ikisinden birini alıcak olsam alfa tercihim olurdu.

hiç alfa kullanmadım hatta koltuğuna dahi oturmadım ama bi gün alfa sahibi olmadan ölmek istemiyorum en çok merak ettiğim marka.
  • Şöyle de bi şey var BRZ'yi kullanıp da beğenmeyen yok. Ben Giu 1.75 tbi ve BRZ arasında kalsam heralde baya zor bi seçim olurdu.
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    Evet alay edilmeyen arabalar var. :)

Alfa, maserati ve lambo ile çok dalga geçiyorlar ama en çok alfanın bozulmasıyla ilgili. Zaten hangi testte eski bir alfa alıp piste çıkarsalar birkaç turdan sonra bozuldu araba. Ama çok sevdiklerini kendileri de söylediler. Geçen eski serileri izliyorudum hangi alfa modeli hatırlayamadım şimdi ama bir yanda alfa, bir yanda modern ve sorunsuz bir araç varken , alfaya giydirdiler de giydirdiler dökülmesi ve satarken çerez fiyatı etmemesi üzerine, ama sonra üçü de ben alfayı seçerdim yine de dedi. Sürücüyseniz, delisinizdir, ve deliler dönüp dolaşıp böyle arabaları tercih ederler demişlerdi. Güzel bir programdı. Sanırım bbc entartainment'da olması lazım hemen hemen her akşam ard arda eskilerden iki top gear programı yayınlanıyor.
  • Mazda örneği güldürdü :D yapmayın yahu şunu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt

• çok kazık bir soru, boş geçtim
  • Oyum subaru'dan yana başka bişey demeye gerek yok zaten

• arkadaş yorumları okuyunca alfayı mattah bişey sanırsın şu 4c nin içi ne allah aşkına nerde tasarım harikası, zerafet , detay işçilik . çinde üretilen çakma ferrari gibi duruyor.

wrx sti anlatmaya gerek yok inşallah bir gün binmek nasip olur :(((
  • Resimlerle destekleyelim dedim gerçi ben Subaru'ya oy vermiştim ama Fuardan çektiğim resimleri koyayım dedim .

Alfa 4C içerir

Elim titremiş sebepsizce

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

O kadar alakasız ve betimlemesi olmayan bir soru olmuş ki,neye göre hangi marka?

Alfa Romeo herşeyden önce tarihi çok eski zamanlara dayanan bir firma.Motorporlarında öncü firmalardan.Müzesinde;Formula One,Dtm,Wtcc vb.. gibi kategorilerde şampiyonlukları bulunan,Ferrari gibi bir markayı bünyesinden çıkaran kökleri olan buram buram tarih kokan oldukça özel bir markadır.Müzesinin resimlerine az biraz bakarsanız bunu net bir şekilde anlayabilirsiniz.

4C oldukça özel bir araçtır,herhangi bir Subaru modelinde dengi yoktur an itibari ile.Klasik olmaya aday bir araç...

Subaru 4 çekiş sistemi ile meşhur oldu,Colin McRae ile de 90'larda İmpeza'nın Rally performansı ile bunu perçinledi ve büyük bir fanatik ve satış ivmesi yakaladı.Ancak İmpeza hariç;ne Legacy ne de Forester vb.. beklenen ivmeyi hiçbir zaman yakalayamadı.

Diğer Japonlar gibi süperspor kategori denemeleri vb. olmadı.Referans bir modeli İmpreza dışında olmadı.

Alfa Romeo ise atmosferik motor konusunda aşmış bir firmadır.Muhtemelen Dünya'da şu ana kadar üretilen en iyi v6 motorlar Alfa Romeo Arese ve Busso fabrikalarından çıktı.1,7lt Boxer motor da kullandı çokca eskilerde.Subap zamanlayıcı olayını 80'lerde yarattı bir nevi.Honda'nın,Vtec olayının baş mimarı ya da esin kaynağı aslında Alfa Romeo'dur.

Alfa Romeo 1980 sonlarında,maddi durumundan ötürü tam bağımsızlıktan çıkıp bir nevi özerk olarak Fiat grubuna katılarak arkadan itişi sonlandırdı ve genlerinden bir miktar feragat etti.Yine de Q4 dört çekiş ve Q2 kilitli difransiyellei modelleri güncel olarak mevcut.

Subaru'nun imajı Rally Şampiyonasının eski kalibresinde olmaması,sportif başarısızlıklar vb...organizasyonda işin doğasının mekanik kurallar ile bozulması gibi nedenlerle eski düzeyde değil,aynı şekilde Mitsubishi de bundan çok çekiyor yıllardır.

İşin özü,Subaru iyi markadır azıcık aşım kaygısız başımcı bir firmadır,ancak hiçbir şekilde hiçbir açıdan Alfa Romeo ile mukayese edilemeyecek bir firmadır.

+ 1

Ferrari olayını yaratan adam Enzo Ferrari ve Alfa'sı,90'larda Eurosporttan ya da Cine 5'ten izlediğimiz zamanlarda yarışlarına ambargo koyan 155'ler,Formula 1'in ilk şampiyonu takım olmak,uzar gider.

Alfa Romeo Mu? Subaru Mu? (ANKET EKLENDİ)Bende de Cuore Sportivo'nun yeri ayrıdır.

Alfa Romeo Mu? Subaru Mu? (ANKET EKLENDİ) Alfa Romeo Mu? Subaru Mu? (ANKET EKLENDİ) Alfa Romeo Mu? Subaru Mu? (ANKET EKLENDİ)

Bu yarışları izlerdim süperdi. Alfalar 4 çekerdi devamlı fark atarlardı

• quote:

Orijinalden alıntı: korkanadam

arkadaş yorumları okuyunca alfayı mattah bişey sanırsın şu 4c nin içi ne allah aşkına nerde tasarım harikası, zerafet , detay işçilik . çinde üretilen çakma ferrari gibi duruyor.

Boyut ve ağırlık olarak rakibi olduğu Lotus Elise'nin iç mekanını gördükten sonra 4C'nin iç mekanı Mercedes gibi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

quote:

Orijinalden alıntı: korkanadam

arkadaş yorumları okuyunca alfayı mattah bişey sanırsın şu 4c nin içi ne allah aşkına nerde tasarım harikası, zerafet , detay işçilik . çinde üretilen çakma ferrari gibi duruyor.

Boyut ve ağırlık olarak rakibi olduğu Lotus Elise'nin iç mekanını gördükten sonra 4C'nin iç mekanı Mercedes gibi gelir.

Boşuna açıklama yapma arkadaş,Elise adını forumda takılan çoğu kişi bilmiyor bile,bunun yanında firmaların artık ilkel sürüş dinamiği için ne kadar çaba sarfettiklerini ve buna ters herşeyi pasifize etmek için yapılan çabaları çoğu kişi kavrayamıyor bile bu forumda. Forumda seviye ne ise ona göre hareket et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 26 Mart 2015; 21:41:13 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.