Şimdi Ara

Alfawise Z28 Pro vs Alfawise S95

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba TV Box için uygun bütçe ayarladım fakat 2 cihaz arasında kaldım. Forumdan @Limanyakan arkadaş öneride bulunmuştu. S95 daha üstün gibi görünüyor ama yine de danışmak istedim. Aile evine alacağım web browser ve Netflix, BluTV gibi uygulamalar kullanılacak başka özellik ihtiyacımız yok. Aslında Xiaomi TV Box düşünüyordum ama bunlar da ihtiyacımızı karşılayacak gibi görünüyor o sebeple ekstra harcamaya gerek yok. Evdeki panel 720P HD Ready. Cihazlar bu panelde görüntü sıkıntısı yaşatır mı yani TV çözünürlüğü görüntüye etki eder mi?

S95:
    gearbest
    S95 TV Kutusu | Gearbest Türkiye
    https://tr.gearbest.com/tv-box/pp_972872.html?wid=90

Z28:
    gearbest
    Alfawise Z28 Pro Akıllı TV Kutusu | Gearbest Türkiye
    https://tr.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_640687.html?wid=90

Aynı olan özellikler: Android 7.1, 4 çekirdek, HDR var.
    Farklı özellikler: Z28' de USB 3.0 var. S95'de2.0 GHz kadar çıkabiliyor.

Teşekkürler.

• HDD bağlayıpta onun üzerinden film seyretmeyecekseniz ben sizin yerinizde olsam Amazon Fire TV Stick ( ya da Xiaomi MiBOX 4K ) alırdım.

https://www.amazon.com/Amazon-Fire-TV-Stick-With-Alexa-Voice-Remote-Streaming-Media-Player/dp/B00ZV9RDKK

Çünkü sizin bahsettiğiniz cihazlarda Netflix lisansı yok ve ve kendi kumandası ile Netflix'teki menü hakimiyeti çokta kolay değildir sanırım.

Dediğim stick'i alırsanız ; Netflix , Spotify , Web Browser ( Silk ve Firefox olarak ) , PuhuTV , Perfect Player (IPTV için ) amacıyla rahatlıkla kullanır ve kullanımda konforu yaşarsanız.Ama BluTV ücretli bir platform olduğu için onun çalışırlılığını bilemem.

Ben evde Zidoo X9S ve Zidoo H6 Pro olarak 2 meyda oynatıcı daha olmasına rağmen sırf yukarıda bahsettiğim uygulamalardaki kullanım konforundan dolayı özellikle bu stick'i kullanıyorum.

Bir göz atın derim ben.Ama USB girişi ve Ethernet girişi yok.Sadece Wi-Fi üzerinden kullanacaksınız ki bu da sorunsuz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

HDD bağlayıpta onun üzerinden film seyretmeyecekseniz ben sizin yerinizde olsam Amazon Fire TV Stick ( ya da Xiaomi MiBOX 4K ) alırdım.

https://www.amazon.com/Amazon-Fire-TV-Stick-With-Alexa-Voice-Remote-Streaming-Media-Player/dp/B00ZV9RDKK

Çünkü sizin bahsettiğiniz cihazlarda Netflix lisansı yok ve ve kendi kumandası ile Netflix'teki menü hakimiyeti çokta kolay değildir sanırım.

Dediğim stick'i alırsanız ; Netflix , Spotify , Web Browser ( Silk ve Firefox olarak ) , PuhuTV , Perfect Player (IPTV için ) amacıyla rahatlıkla kullanır ve kullanımda konforu yaşarsanız.Ama BluTV ücretli bir platform olduğu için onun çalışırlılığını bilemem.

Ben evde Zidoo X9S ve Zidoo H6 Pro olarak 2 meyda oynatıcı daha olmasına rağmen sırf yukarıda bahsettiğim uygulamalardaki kullanım konforundan dolayı özellikle bu stick'i kullanıyorum.

Bir göz atın derim ben.Ama USB girişi ve Ethernet girişi yok.Sadece Wi-Fi üzerinden kullanacaksınız ki bu da sorunsuz bence.

Hocam bu cihaz Fire OS işletim sistemine sahip. Android Play Store üzerinden istediğimiz uygulamayı kurabilir miyiz? Sanırım Netflix için VPN'de gerekli.

• Evet , işletim sistemi farklı ve Google Play tabii ki yok.

Ama bana lazım olan PuhuTV ve Perfect Player adlı Android uygulamalarını internetten apk dosyalarını indirerek kendim kurdum.Sorunsuz olarakta kullanıyorum.

Ama apk uzantılı her Android uygulaması sorunsuz çalışacak diye bir garanti tabii ki yok.Ama kullanım amacınız dediğiniz gibi birkaç uygulamadan ibaretse yeterli bir stick.

Netflix ise bu cihazda lisanslı zaten ve kendi kumandası ile kullanımı çok rahat.Benim Türkiye üzerinden bir üyeliğim olduğu için yabancı ülkelerdeki Netflix yayınları ile işim olmuyor ve VPN'e gerek duymuyorum.İşin o boyutunu bilemem.

Ben kullanım amacınızdaki bazı uygulama beklentilerinize göre ( BluTV haric , belki o da çalışır ama bilemiyorum ) konforlu dedim , daha fazlasını isterseniz başka cihazlara bakın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Evet , işletim sistemi farklı ve Google Play tabii ki yok.

Ama bana lazım olan PuhuTV ve Perfect Player adlı Android uygulamalarını internetten apk dosyalarını indirerek kendim kurdum.Sorunsuz olarakta kullanıyorum.

Ama apk uzantılı her Android uygulaması sorunsuz çalışacak diye bir garanti tabii ki yok.Ama kullanım amacınız dediğiniz gibi birkaç uygulamadan ibaretse yeterli bir stick.

Netflix ise bu cihazda lisanslı zaten ve kendi kumandası ile kullanımı çok rahat.Benim Türkiye üzerinden bir üyeliğim olduğu için yabancı ülkelerdeki Netflix yayınları ile işim olmuyor ve VPN'e gerek duymuyorum.İşin o boyutunu bilemem.

Ben kullanım amacınızdaki bazı uygulama beklentilerinize göre ( BluTV haric , belki o da çalışır ama bilemiyorum ) konforlu dedim , daha fazlasını isterseniz başka cihazlara bakın...

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Hepsinden vazgeçtim. Evde iPad 3 var ve aktif kullanılıyor. Aşağıdaki ürün benzeri ucuz birşey alıp işi çözeceğim. Zaten 2-3 yıl sonra akıllı TV alıp hepsini kökten çözeriz.
    https://cloud.video.taobao.com/play/u/17380211072/p/1/e/6/t/10301/71780002.mp4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break. -- 17 Ocak 2018; 14:43:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.