Şimdi Ara

****ALİBABA VE ALİEXPRESS ***** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.451
Cevap
224
Favori
653.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok tecrübeli değilim bu alışveriş benim çinden ilk alışverişim ama bu konuda çok şey okudum; ortalama olarak elinize 12 ila 30 gün arsında ulaştığı söyleniyor
  • 12 gün ise iyidir beyfendi beklenir ki çok ucuz şeyler var .ben alıcan 100$ lık falan bişeyler ptesi
    siparişi vericem inş siteyi becerebilirsem. o üstteki süre bi gitse alabilicem heralde ama engellendim mi acaba diye düşünüyorum.tşkrler
  • aman arkadaşlar aliexpress'ten uzak durun,3 kez alışveriş yaptım hepside rezalet.birincisinde ayakkabı sipariş verdim.içi kağıt dolu kutu geldi.disbute açtım geri gönderin dediler.göndersem kargo parası zararı var + paramında iade edileceğini sanmıyorum.site hep satıcıdan yana.1 yıldız veriyorum satıcının feedback'ine 5 yıldız olarak yansıyor.ikincisinde fotoğraf makinası sipariş verim 165 satışta %100 olan bir satıcıdan.makinanı Tr değeri 500 dolar civarı,100 dolara aldım.makina tüm resimleri karanlıkta çekiyor gibi berbat birşey:) tamir bile edebilen yok.3. de 498 satışta %100 feedback'i olan bir satıcı ondada 44 numara erkek ayakkabısı,üzerinde 44 yazıyo,39 giyinen birine ancak oldu:)ve 3-5 günde yırtıldı.aliexpresss satıcıları koruyan dolandırıcı yuvası.paranıza yazık arkadaşlar uzak durun.

• bump
  • hayallerim suya düştü iyi ki bilgilendirdin arkadaş bizii valla 100$ lık alış veriş düşünüyodum.saol
  • Öncelikle Paypal olmasına dikkat edilecek ama yinede satıcalar kendi kendi ne değerlendirme werdiği için ve site tatmamen satıcıdan yana olduğu için doğru düzgün bir satıcı bulmak çok zor. Hele alibaba.com tam bir komedi çoğu satıcı sahte hesap numarası weriyorlar buryaa paraya yatır göndercez diyorlar aman diyorum
  • bump
  • arkadaşlarımızın bazıları olumsuz görüşlerini yazmışlar başlarına gelen için geçmiş olsun diyorum ancak iki sebepten dolayı tüm görüşlerine katılmıyorum. ilki dünyanın neresinde olursa olsun 500 dolarlık bir makinayın 100 dolara bulduğunuzu düşünüyorsanız yanılırsınız çünkü beşte bir fiyatına olan mal ya çalıntıdır ya bozuktur yada satıcı dolandırıcıdır bunun başka açıklaması olmaz. eğer aynı ürünü bu kadar ucuza alabileceğinizi düşünüyorsanız hata sizdedir ama markasız orjinalin muadili bir ürün türkiye fiatlarına göre %20 ile %40 arasında ucuza bulmak iyi araştırma ile mümkün ikinci olarakta nasıl gg sisteminde üçkağıtçı dolandırıcı tipler varsa çindeki sistemlerdede dolandırıcı olması gayet normal ucuz alacağım diye dolandırılmak tabiki mümkün bunların olmaması için çinden alışveriş yaparken çok araştırmak tavsiye edilen satıcılardan almak ve paypal kullanmak çok önemli .işin özeti çinden alışveriş adrenalin salgılatan insanı heyecanlandıran ve risk taşıyan bir iş bunları bilerek dolandırıcılığı tüm çinli esanafa mal etmeden alışveriş kararı vermek lazım diye düşünüyorum

• ben bunları duydum ya artık içimde bir kuşku oluştu piyasada 30-35 dolarlık mal 17$ dolara bundada demek ki bişeyler var. yarı yarıya da fiyat düşmez herhalde. soğudum açıkçası.
  • benim alacağım kişi ile görüştüm aslında msn ni ni aldım. konuştuk biraz da neden bukadar ucuz dedim.ben güvenemiyorum dedim satıcı bir bayandı.güvenilir sistem var falan dedi.bunlar normal işçi gibi saat 6 damı ne bırakıolar öle dedi bana.site de offline yazıomuş.paypal falan var deniyo ama bide dolandırıldık mı paypal falan işe yarar mı bilmiyorum.sipariş edip paketi sapasağlam gelen olursa alıcam inş.iyi akşamlar.
  • takip edenler için ayın 15 deki sipariş bilgilerim honkong postasının sitesinde ayın 20 sinde görünmeye başladı Türkiye'ye yola çıkmış bakalım PTT nin sayfasına ayın kaçında girecek siperişimin detayları ile ilgili bilgi vermeye devam edeceğim
  • şu anda kargom istanbul uluslararası posta işleme merkezine girmiş gümrükte bi sıkıntı olmazsa hafta sonuna kadar ürün elimde olur sanırım
  • inşallah hayırlısı ıle ürün elinize gecer hocam ve urunden de umarım memnun kalırsınız
  • ürün siparişi verdikten 13 gün sonra hasarsız ve problemsiz olarak elime geçti kutu gümrükte açılmamış bile denedim gayet güzel çalışıyor verdiğim parayı göz önüne alırsam uygun bir alışveriş oldu böylelikle ilk çinden alışveriş tecrübemi gerçekleştirdim az sonra aliexpress e onayımı vereceğim bundan sonra uygun fiyatlı ürün olduğu sürece çinden alışveriş maceram devam eder şimdilik bu kadar umarım çinden alışveriş yapacak arkadaşlarında bu alışverişleri kazasız belasız dolandırılmadan olur
  • oo iyi hocam geldiyse 13 gün de cok bir zaman degil çinden gelen bir ürün için. hayırlı olsun güle güle kullanın
  • güle güle kullan. ne aldığını merak ettim elektronik cihaz mı ?
  • foto mak. almıştı sanırım
  • evet ya bkmamışım mesajında yazıomuş neyse. inş fot makinası iyi çıkmıştır. çakma falan deildir inş. böle cihazlar bizede lazım aslında. link bırakabilirse bizde bakardık.
  • Çok fazla okuyamadım. Bu aliexpress sitesinde Çin malı ürünler var sanırım. Kargo ücreti ne kadar oluyor. Ve birkaç adet ürün alabiliyor muyuz? Gümrükte takılmadan geçebilecek derecede.
  • Bilgiler için teşekkürler.Daha sonra inceleyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.