Şimdi Ara

Aliexpress'ten mutlaka 1-2 dolar verip takipli olarak ürün satın alın, PTT hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 ürün satın aldım arabama ampul iki kargo dün ve bugün geldi diğeri ortada yok.

Dün PTT gittim aradım adamlar yardımcı olacaz dedi olmadı, dün tesadüfen posta kutusuna baktım kargom posta kutusuna tıkıştırılmış öyle duruyordu bakmasam biri alıp gidecek.

Bugün diğeri geldi, gelmeden PTT aradım dedim neden kargo bana teslim edilip imzam alınmıyor diye, adam takipli almazsanız bırakır gideriz bizi alakadar etmez elinize teslim edilmesini istiyorsanız takipli alacaksınız ürünü diyor.

Neyse üç ampulden istediğim ikisi geldi diğeri gelmezse sorun değil ama bundan sonra 1-2 dolar fazla verir takipli alırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• PTT hatası değil prosedür. Takipsiz ürünler posta kutusuna bırakılır direk teslim edilmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 dolar 12lira yapiyor hocam. Az para değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk172

2 dolar 12lira yapiyor hocam. Az para değil.
    2023 yılında 1₺ 5 dolar olacak bak o zaman gör nasıl olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ilk alışverişin falan mı, çünkü takipsiz kargoyu sana teslim etmek zorunda olmadıklarını bir tek senin bilmediğini gördüm burda :)
    Posta kutuna veya apartmana bırakırlar ve giderler, ptt'nin yanlış yaptığı bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: roland3tr

Dostum ilk alışverişin falan mı, çünkü takipsiz kargoyu sana teslim etmek zorunda olmadıklarını bir tek senin bilmediğini gördüm burda :)
    Posta kutuna veya apartmana bırakırlar ve giderler, ptt'nin yanlış yaptığı bir şey yok.
    Bir koli sipariş ettik ve takip siz diyelim kapının önüne firlatip mi gidiyolar napiyolar ? Bende ilk defa alışveriş yapicam merak ettim.

Birde şuan 22 euro altı ürünlerde vergi 5.2 tl mi yoksa yüzde 20 mi ? Başka masraf cikiyomu?

• Bundan sonra hepsi vergilendirileceği için takipli takipsiz fark etmiyor. Takipsizler muhtemelen takipliye dönüştürülerek ulaşır. Yoksa vergi tutarı nasıl belirlenecek muamma.

• Vergilendirmeye değer bir şeyse o kutu seni bulur 5.2TL + %20 vergi alıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.