Şimdi Ara

(ALINDI) 2900TL Monitör Dahil +100TL Klavye/Mause Toplam 3000TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda yaklaşık 15 sayfa kadar gerilere gittim ama tam anlamıyla aradığım sistemi bulamadım.
    Uzun süredir laptop kullanıyorum artık masaüstüne geçmek istediğim için sizlerden yardım bekliyorum.
    Şu parça bu parça intel, amd, şu site bu dükkan gibi takıntılarım yok. Bu bütçeme f/p olarak alabileceğim en geçerli sistemi toplamak istiyorum.
    Bütçem tamamen bu söylediğim rakamlarla sınırlı.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim. Sistem elime ulaştığında merak edenler için görseller ve test sonuçlarını paylaşacağım. (ALINDI) 2900TL Monitör Dahil +100TL Klavye/Mause Toplam 3000TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franstine -- 27 Ağustos 2016; 16:39:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  (ALINDI) 2900TL Monitör Dahil +100TL Klavye/Mause Toplam 3000TL
  • Arranger. arkadaşın önerdiği sistem güzel.

Benim bunun üzerine tek tavsiyem olabilir, monitör dahil 3000 TL sistem için gtx 1060 biraz lüks olur. rx470 ve yanında SSD alarak da oluşturabilirsiniz.

Kullanım amacınız da önemli bir etken tabiki burada.
  •  (ALINDI) 2900TL Monitör Dahil +100TL Klavye/Mause Toplam 3000TL
  • Arranger. kullanıcısına yanıt
    Hocam o ekran kartı için diğer donanımlardan bu kadar kısmak çok mantıklı mı? Birde kart sanırım mini onun dezavantajları var mıdır?

• franstine kullanıcısına yanıt
    Ben bunu şuna benzetiyorum: "Gecekonduda oturayım ama banyomda jakuzim olsun".

Tabiki sırf 1060 almak için diğer bileşenlerden kısılabilir, bu senin tercihin.

Ama bir sistem oluştururken, bütçeyi göz önünde bulundurarak sistem bileşenlerini mümkün olduğunca birbirine yakın ayarda seçmek lazım.

Atıyorum i3 6100 işlemci gtx1080'le darboğaz yapmayacak olsa, sırf gtx 1080 almak için sistem oluşturmanın bir mantığı olur mu?

Bence bütçeniz göz önüne alındığında monitör dahil sisteminiz için en uygun gpu rx 470'tir. Sizin yerinizde olsam "kasa+psu'dan 100 lira kar edeyim, işlemciyi sistemi kurtaracak en düşük fiyatlıdan seçeyim monitör idare eder iş görür olsun yeter" vs. yerine dengeli bir yaklaşımda bulunurdum.

En son aşamada karar verecek olan sizsiniz. 2k monitöre 2500 TL verip anakarttan, psu'dan arttırmaya çalışan arkadaşları da gördük. Her neyse iyi günlerde kullanın, kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: franstine

Hocam o ekran kartı için diğer donanımlardan bu kadar kısmak çok mantıklı mı? Birde kart sanırım mini onun dezavantajları var mıdır?

Overclock,sli,cf yapılmayacaksa ve 32gb üzeri ram kullanılmayacaksa h110 anakartlar yeterlidir. Mini serisi kartlar soğutma ve sessizlik konusunda çift fanlı kartlar kadar iyi değildir. Öncelik f/p ise bahsi geçen donanımlar idealdir.
  • Tavsiyeleriniz doğrultusunda sistemin son hali bu şekilde oldu. Uygunsa hemen siparişi veriyorum arkadaşlar?

MSI RX470 Gaming X 4GB GDDR5 256Bit (RADEON RX 470 GAMING X 4G)
    Intel Core i5-6400 Skylake 6M 2.70Ghz 1151
    MSI H110M Gaming DDR4 Vga Dvi Hdmi Usb3.1 1151Pin
    Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8)
    Western Digital Blue 1TB 64MB 7200Rpm (WD10EZEX)
    Zalman Z3 Plus 600W Mid Tower Kasa/Siyah
    BenQ GW2270H 21.5 5ms Hdmi 1920x1080
  • H110 çipsetin gaming modeline fazladan para vermene gerek yok, o farkı işlemciye verip i5 6500 alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: franstine

Tavsiyeleriniz doğrultusunda sistemin son hali bu şekilde oldu. Uygunsa hemen siparişi veriyorum arkadaşlar?

MSI RX470 Gaming X 4GB GDDR5 256Bit (RADEON RX 470 GAMING X 4G)
    Intel Core i5-6400 Skylake 6M 2.70Ghz 1151
    MSI H110M Gaming DDR4 Vga Dvi Hdmi Usb3.1 1151Pin
    Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8)
    Western Digital Blue 1TB 64MB 7200Rpm (WD10EZEX)
    Zalman Z3 Plus 600W Mid Tower Kasa/Siyah
    BenQ GW2270H 21.5 5ms Hdmi 1920x1080

Güzel sistem fakat leon-x'in de dediği gibi anakartı normal h110 alıp işlemciyi i5 6500 yaparsanız daha iyi olur.

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok mantıklı bir noktadan yaklaşmışsınız hocam. Ama anakartta da aklım kaldı almazsam içi rahat etmeyecek gibi. Basit bir led belki bir usb3.1 dahacazip geliyor. Tabi ki belki 6400 ile 6500 arasındaki fark kadar önemli şeyler değiller ama :S
  • Şimdiden hayırlı olsun, uzun ömürlü olması dileğiyle. Benchmarklarınızı da bekliyorum hocam.
  • Çok teşekkür ederim inşallah elime ulaşınca testleri burada paylaşacağım

• Monitor hakkindaki yorumlarinizi da belirtin hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.