Şimdi Ara

alkollu arac :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: barisx3
    ondekı adam kıllık yaptı neden yptı bılmıorum yandakı arkadas kullanıo(o ıcmedı) dememe ragmen hayır buydu dedı

adam doğruyu söyleyince kıllık yaptı öyle mi

şimdi ben alkollü araç kullanıp senin eşine çocuğuna çarpsam
    yanımdaki sürüyordu desem sen ne yapardın

bana dürüst olarak bunun cevabını verebilir misin?

kıllık yapar mısın
    yoksa yapmaz mısın

evet mi hayır mı?
  • Ehliyetsiz araba kullanmak çok kötü birşey.Her an trafik kontrolü çıkacak ve ehliyet soracaklar diye korkuyorum.2 ay önce 1 şise birayla 59 promille ehliyetim alındı.Bende aynı senin gibi arkadaş hatrına içtim kısa mesafe kullandım ve yakalandım.6 ay sürekli trafiğe çıkacaksan Allah sana kolaylık versin.Yakalanırsan 1000 ytl'ye yakın cezası var.
  • quote:

saol, yok zaten ben yatıp kalkıyom öyle kullanıyom da 0.50 promil neye dek gelir acaba. Arkadaş 2 bira içmiş sınırı aşmış, o zmn bir bira mıdır sınır

(Alıntı)

...Etil alkolun zehirlenme ya da ölüme neden olan miktarı kişiden kişiye değişir. Alkollü içkinin türü, alkol oranı, içme hızı, birlikte alınan gıdalar, açlık/tokluk, soda gibi gazlı içeceklerle birlikte alımı kişisel değişikliklere neden olur. Kronik alkoliklerde toleransın daha yüksek olduğu gösterilmiştir. Ortalama olarak 75-80 gr (95-100 ml) alkol sarhoşluk belirtilerinin çıkması için yeterlidir. Bu miktar 210-220 ml rakı veya cin gibi yaklaşık %45 alkol içeren içkilere denktir. Etil alkolün öldürücü miktarının ortalama 250-500 gr (317-634 ml) olduğu (yaklaşık 700-1400 ml rakı, votka veya cin) kabul edilmektedir (9).

Alkollü içecekler saf olarak imal edilmemekte, bazı yabancı maddeler içermektedir. Bu maddeler arasında bazı düşük molekül ağırlıklı alkoller (metanol ve butanol), bazı aldehidler (asetaldehid), bazı esterler, histamin, fenol türevi maddeler ve tanenler, kobalt ve kurşun gibi bazı inorganik maddeler kronik alkoliklerdeki zehirlenmeye ve vücuttaki hasara katkıda bulunurlar (9).

Alkollü içkilerde alkol oranı (9):

- Bira - Light bira :%3

- Normal bira :%5

- Ekstra bira :%8

- Şaraplar :%10-12

- Köpüklü şaraplar :%12-13

- Likör şarap :%16

- Yeni rakı :%45

- Tekirdağ rakısı :%45

- Cin :%47

- Votka :%40

- Viskiler :%40-50

Amatör sürücüler için belirlenen yasal üst sınır olan 0.5 promil’i aşmamak için 70 kg ağırlığındaki bir kişinin bir defada alabileceği alkol miktarı 20 gr (25 ml)’dir. Buna göre, içki türlerine göre içilebilecek azami miktarlar;

* 800 ml light bira
    * 500 ml normal bira
    * 300 ml ekstra bira
    * 200 ml şarap veya köpüklü şarap
    * 150 ml likör şarabı
    * 55 ml Yeni rakı, Tekirdağ rakısı
    * 50 ml cin veya %50 alkol içeren viski
    * 60 ml %40 alkol içeren viski, votka (9)

Yapılan araştırmalarda kan alkol düzeyinin 1 saatte %12-20 mg azaldığını ortaya koymuştur. Adli vakalarda Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Kurulunca bu bilgiler göz önüne alınarak kan alkol düzeyinin 1 saatte ortalama %15 mg azaldığı kabul edilmektedir (9).

Karayolları Trafik Kanununda; alkollü içki, uyuşturucu veya keyif verici maddelerin etkisi altında araç sürme yasağı 48. maddede yer almaktadır (11).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 11 Temmuz 2007; 6:11:01 >

• Yayaya carptıgını dusun

Bence sukret daha kotusude olabılırdı ınsanlık halı alkolu ol olma kaza yaparsın ki alkol kaza sansını artıracaktır
  • hocam 600 m ye arabayla mı gidilir
  • Tekrarı vuku bulmaz inşallah.
  • peki şimdi diyelim 51 promil çıktı polis tutturdu alıcam ehliyeti diye..kan testi istesek...hastaneye gidene kadar promil düşer...peki bunu adli tıb da %15 düşmüştür diye göz önüne alarak tekrar eski promil değerini bulabilirlermi yoksa düşükmü çıkar
  • quote:

Orjinalden alıntı: header

peki şimdi diyelim 51 promil çıktı polis tutturdu alıcam ehliyeti diye..kan testi istesek...hastaneye gidene kadar promil düşer...peki bunu adli tıb da %15 düşmüştür diye göz önüne alarak tekrar eski promil değerini bulabilirlermi yoksa düşükmü çıkar

gece yarısı nöbetçi adli tıp mı bulacaklar zaten ya, sabaha kadar nezarette takılır sabah olunca da gider kan testi yaparlar, zaten 6 saat te 0 landığı düünülürse pek bir problem olmaz.

ama yine de ya üflememeye çalışmak ya da kaçmak daha mantıklı.

bence bu üfleme işi tümden mantıksız bir iş zaten, amerikan filmlerinde gördüğümüz ufak testler bana çok daha mantıklı geliyor.

çünkü sigara, nargile gibi şeyler promili aşırı şekilde yükseltebiliyor (0 alkolle sırf nargileden 40 promil çıkan arkadaş oldu),

bunun yanı sıra çeşitli kimyasallar, uyuşturucu veya en basitinden uykusuzluk, hastalık (geçenlerde gazetede scooterı altına alan bmw 5 serisi haberini görmüşsünüzdür ) trafikte 50 promil alkolden çok daha büyük tehlike yaratıyor. Ve bunlar alkolmetre ile ölçülemiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.