Şimdi Ara

Almanya'da Irkçılık (Almanyada yaşayanlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya'da lisans yapmayı düşünüyorum. Ama kimle konuştuysam herkes Almanlara ırkçı diyor. İnternete bakıyorum Almanya'da Türklere yapılan kundaklama, yaralama vs. İçim ürperdi. Rap dinlemem ama Jahrein'den Eko - Aber diye bir şarkı duydum adam haklıysa Türklere baya ırkçılık var, videonun yorumlarına baktım ırkçı söylemler dolu.
    Diğer forumlarda vs okuduğum çoğu yazıda Almanların ırkçılığından bahsediliyor. Almanya'da üniversite okurken Almanlar ile Türkler ayrı takılıyormuş. Bunları duydukça gitmekten vazgeçtim. (Euro 7 oldu len falan muhabbetine girmeyin)
    Bir de Alman sokak röportaj kanallarını takip ederim. Şu Özil olayından sonra adamların Türkler hakkındaki görüşleri iyice kötüleşti. Ne yapsam bilemedim? Orada yaşamış büyüklerimin görüşlerini bekliyorum.

Not : 17 yaşımdayım, Almanca ve İngilizce biliyorum. (Önce dil öğren diyenler oluyor)

• İstedikleri kadar ırkçılık yapsınlar orada, burada olduğundan daha güvendesin.Daha 2 gün önce yıkamacıya kızıp adam öldürüldü.Biz kendi kendimize bile senin anlattıklarından çok daha büyük zararlar veriyoruz.
  • fluox kullanıcısına yanıt
    Güvende olmak başka bir şey. Almanya'ya gidince 2.sınıf insan muamelesi göreceksek Türkiye'de kalmaya razıyım.
  • Dostum merhaba,

Almanya'da 2 ay yaz stajı için bulunmuştum.
    Sadece ırkçılık konusundan bahsedecek olursam, Almanya'da ırkçılık var mı sorusuna kısmen evet diyebilirim.

Ancak bunda Almanya'daki Türklerin alman kültürüne karşı anti bir tavır sergilemesi, sadece kendi içlerinde sosyalleşmeleri ve siyasi konularda türkiye siyasetinde alman düşmanlığını desteklemeleri çok etkili.
    Yani orada yaşayanlara sorarsan "Evet rasistler." derler mutlaka.

Ama birey olarak evet türk olduğun için muhakkak bir önyargıyla karşılaşırsın ama eğer Avrupa kültürüne ayak uydurabilecek bir yapıdaysan insanlar zaten konuşmalarından bunu anlar. Zaten birkaç arkadaş edindikten sonra gerisi gelir.

ayrıca almanya'da türk olduğun için sana karşı herhangi bir nefret suçu vs. olma ihtimali pek yok. bunların ağır cezaları var. birisi türksün diye senle kavga çıkarırsa devlet adamın ***nden kan alır.

benim kız arkadaşım da almanya'ya yüksek lisans yapmaya gidecek ve bu konuda onu devamlı destekliyorum. bu çok büyük bir fırsat.

Özetle: evet bir önyargı var ama sen nasıl davranırsan öyle karşılık alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: almanyalidoktor

Güvende olmak başka bir şey. Almanya'ya gidince 2.sınıf insan muamelesi göreceksek Türkiye'de kalmaya razıyım.
    Almanya'nın neresinde olacağına göre değişir.
  • Turkishpower$ kullanıcısına yanıt
    Biseksuel Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten onların kültürüne daha aşinayım. Çomar gibi bir yapım yok. Olursa tıp okumak için oraya gideceğim. Onlara göre tek farkım müslüman olmak galiba.

quote:

Leipzig, Aachen düşünüyorum.
  • Genç alman kızlarında garip bir zenci sevdası var bu sana yeterli cevap olur umarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam ben zaten onların kültürüne daha aşinayım. Çomar gibi bir yapım yok. Olursa tıp okumak için oraya gideceğim. Onlara göre tek farkım müslüman olmak galiba.

quote:

Leipzig, Aachen düşünüyorum.
    Tipin nasıl Alman'a benziyor musun Türk olduğunu açıklamak zorunda değilsin.

Dindar mısın namaz kılıyor musun yoksa gene müslüman olduğunu açıklama zorunda değilsin.
  • Biseksuel Adam kullanıcısına yanıt
    Siyah saçlıyım ama bi rus kadar açık tenliyim.

Cumaya falan giderim ama aşırı dindar biri değilim.
  • quote:

Siyah saçlıyım ama bi rus kadar açık tenliyim.

Cumaya falan giderim ama aşırı dindar biri değilim.
    Bir sıkıntı çıkmaz o zaman çok kafana takma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.