Şimdi Ara

ALMANYA da yaşam vs herşey.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
17.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Per4mance*

quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

quote:

Orijinalden alıntı: Mahs3R

quote:

Pek hayatın içine girmemişsin demekki, belki de almanlar artık alıştı size ondan. Benim zamanımda türk evlerini özellikle kundaklarlardı. Okullarda okuyamazdık hatta nüfus cüzdanı yerine koca bir dosya verirlerdi... Hepsini aşmış demekki adamlar.

Bilmem belki ben hayatin icindeyimdir ama sen yalnizca olumsuzluklari görmek istiyorsundur.Belki "Hayat" senin akrabalarinin yasantisindan ibaret degildir!! Ben burda kimseyi savunmuyorum yalnizca "her Türk böyle yasiyor" diyorsun ve yaniliyorsun demek icin cevap verdim

Peki sadece sen iyi yaşadığını söylediğin için ben mi yanılıyorum sen mi? Birisi bana "yanılıyorsun" dediğinde sinir olurum o yüzden sordum. Sadece ben de yaşamadım, tanıdığım ne kadar Türk olmuşsa orada hepsi o zorlukları yaşadı.

senin akrabalarının sorunu . Bizim okul un kardeş okulu Almanyadadır oraya tatile gittigimizde bizi öyle sıcak karsılamıslardıki cok sasırmıstık Hollandayı felan götürmüslerdi bizi cogu yeri gezdik hic türk damgası yemedik genclerle muhabbet ettik genellikle hepsi İstanbulu Antalyayı cok sevdiklerini söyledi

Teknik lisedeki olaylar biliyorum. Onlar kanunlar onlara karşı olduğu için mecburen size iyi davranırlar, siz oraya yerleştiğinizde olay tamamen değişir.

• dersanedeki alman kızın dediklerine göre kız aslen bayburtlu ama çok küçükken almanyaya taşınmışlar ve 1 hafta önce kesin dönüş yapmışlar şivesi falan hoş
    bende bi ara almanyaya merak salmıştım gitcem gitcem diyordum

sorular sordum
    ne fark var dedim
    diyor burları çok güzel almanyadan bir farkı yok
    berlin küçük istanbul diyor türkiyedeki doğal güzellikleri keşfetmeyen almanyayı güzel sanıyor diyor
    herşey aynı tamam eskiden şartlar iyidi ama şimdi çok kötü diyor aldığın maaş yüksek ise giderinde yüksek diyor

bir tek araba avantajın oluyormuş burdan çok ucuzmuş ona birşey demiyor

yani pek bişey yok zaten vize için almanca bilmen şart sen buraya odaklan eski almanya yokmuş
  • birde bölgeden bölgeye türklere bakış açıları değişir almanların..yani bir münihli ile bir düsseldorflu olaya farklı şekilde yaklaşabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghett0C0wb0y

birde bölgeden bölgeye türklere bakış açıları değişir almanların..yani bir münihli ile bir düsseldorflu olaya farklı şekilde yaklaşabilir..

eğer dediğin benim mesaja ise
    kız frankfurtta oturuyormuş berlinde falanda bulunmuş çoğu kez

yani almanyanın güzel yerlerinde

dediğim gibi bulunduğunuz şehirlerden dışarı çıkmamış ücra köşelerde oturuyorsanız almanya abd her yer güzel gelir size

abd de almanyada hiç mi öyle yer yok tabikide var
    denk geldiğim bazı amerikan filmlerinde o lanet yerden kurtılmak istiyorum,dostum hadi zengin olalım,gibi ibareler yer alabiliyor
    ama araştıranlar hep iyi yanalrını araştırıyor kendine yarayan kısımları görüyor zaten nette falanda pek kötü bir fotoğraflarını bulamazsınız bu yerlerin

ama türkiyede her yerde aşağılayıcı resimler,tamam türkiye 4*4 lük demiyorum ama orlardan pek bir eksiği yok

• peki köln nasıl bir yer?
  • ben almanyaya gitsem beni alman sanırlar hem konuşmamdan hem onların tarihini,kültürnü bildiğimden ahh bi gitsem stuttgart'ta Daimler genel müdürlüğünde çalışsam başka hiç birşey istemiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Per4mance*

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mahs3R

quote:

Pek hayatın içine girmemişsin demekki, belki de almanlar artık alıştı size ondan. Benim zamanımda türk evlerini özellikle kundaklarlardı. Okullarda okuyamazdık hatta nüfus cüzdanı yerine koca bir dosya verirlerdi... Hepsini aşmış demekki adamlar.

Bilmem belki ben hayatin icindeyimdir ama sen yalnizca olumsuzluklari görmek istiyorsundur.Belki "Hayat" senin akrabalarinin yasantisindan ibaret degildir!! Ben burda kimseyi savunmuyorum yalnizca "her Türk böyle yasiyor" diyorsun ve yaniliyorsun demek icin cevap verdim

Peki sadece sen iyi yaşadığını söylediğin için ben mi yanılıyorum sen mi? Birisi bana "yanılıyorsun" dediğinde sinir olurum o yüzden sordum. Sadece ben de yaşamadım, tanıdığım ne kadar Türk olmuşsa orada hepsi o zorlukları yaşadı.

senin akrabalarının sorunu . Bizim okul un kardeş okulu Almanyadadır oraya tatile gittigimizde bizi öyle sıcak karsılamıslardıki cok sasırmıstık Hollandayı felan götürmüslerdi bizi cogu yeri gezdik hic türk damgası yemedik genclerle muhabbet ettik genellikle hepsi İstanbulu Antalyayı cok sevdiklerini söyledi

Teknik lisedeki olaylar biliyorum. Onlar kanunlar onlara karşı olduğu için mecburen size iyi davranırlar, siz oraya yerleştiğinizde olay tamamen değişir.

yanılıyorsun

• Şöyle bi kız var Alman adı Anne:

ALMANYA da yaşam vs herşey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkyaNuS.

quote:

Yaşam artı eskisi gibi değil orada. Türklere her türlü hak tanınsa da artık herkes zor durumda.
    Sülalem oradadır, anlatırlar, iş güç hiçbirşey kalmamış. Allahtan zamanında kopup gelmişiz buralara

imzamı atarım.
    hicbir sey buradan baktıgımız gibi degil. İlk işçi göcüyle göcen gurbetcilerimiz zamanında güzelmiş orada yaşam artık cok zor :)
    Özellikle Türkler için daha da zor.
    Duyduklarım hep bu yönde. Zaten oradaki Türkler ne kadar belli etmemeye çalışssalarda içlerinde Türkiye özlemiyle yanarlar, Türkiyeye imrenirler.
    Bu konuları orada yaşayan arkadaşlardan duymak daha iyi bilgi verecektir bize ama Dh'de o arkadaşlardan pek bulabilecegimizi sanmıyorum.

Bence tek taraflı bakıyorsun olaya. Almanya'daki Türkler gittiğinde kafa yapısı olarak neyse öyle kaldılar. Zaten çoğu köylerden giden eğitimsiz kişilerdi. Alman'ların o düzenli ve kuralcı yaşamına ayak uyduramadılar ve Alman'lar da haklı olarak böyle Türk'lerden hoşlanmıyor. Saçalarını sarıya boyatan çete gizi gezen bütün barlarda kavga çıkaran Türk gençliğiyle gurur mu duyuyorsun. Maalesef bizi hala kötü tanıtıyorlar. Metoraya biniyorum 4-5 tanesi sesli sesli konuşuyor ve cep telefonlarında rap müzik dinliyor. Ee siz şimdu bu insanları sever misiniz? Eğitimli oranına yaşamına yak uydurmuş insanların Almanya konusunda çok şikayetçi olduklarını duymadım. Her şeyden önce bence minnet duygunuz olmalı. Burada köylerde açlıktan kırılacakken Almanya size kucak açtı...

quote:

Orijinalden alıntı: Ghett0C0wb0y

birde bölgeden bölgeye türklere bakış açıları değişir almanların..yani bir münihli ile bir düsseldorflu olaya farklı şekilde yaklaşabilir..

Eski Doğu Almanya sınırları içinde hala milliyetçilik daha fazla. Milliyetçiden kastım Naziler. Bu yaz Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen kişilerle yaptığımız kampta fena dayak yiyecektik. Ama bunlar Almanya'ya karşı bakış açımı değiştirmedi. Çok iyi kişilerle tanıştım. Zaten sık sık giderim. Son 1 yılda 4 kez gittim. Sonuçta bu ülkede papazlar rahipler öldürülüyor. Aşırı milliyetçilik her yerde var maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 11 Eylül 2009; 16:40:31 >

• almanyada yaşayan türkler çok kro ve apaçi.
    adamlar bir de kaşlarını alıyo. tam krolar ya.
    almanyada yerleşip kalan 2. jenerasyon türklerden tiksiniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teodorr

almanyada yaşayan türkler çok kro ve apaçi.
    adamlar bir de kaşlarını alıyo. tam krolar ya.
    almanyada yerleşip kalan 2. jenerasyon türklerden tiksiniyorum.

Ve Türkiye'ye hiç gelmemiş Alman'lar bizleri de öyle sanıyorlar. O yüzden ben Alman'ları hiç suçlamıyorum
  • http://forum.donanimhaber.com/m_33287362/mpage_1/key_/tm.htm

Bu baslik zaten var. Buradan devam edin arkadaslar...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.