Şimdi Ara

Almanya'dan Telefon Getirmek İçin Bilgi ACİL!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba haziranda Allah izin verirse Almanya yolculuğum var. Almanyadan kendime bir adet telefon geriemek istiyorum telefon ya Samsung Galxy S3 olacak yada HTC One X olacak. Yurt dışından önceden bir tane vergisiz telefon getirebiliyorduk, o yasa değişti diye duydum artık bir tanede getirsek vergi ödeyeceğiz doğrumu? Birde telefonu alırken ne gibi şeylere dikkat etmeliyim. Ve en ucuz hangi markette bulabilirim. SimLock diye birşey duydum tam olarak nedir hakkında bilgi verirseniz memnun olurum. Kısaca bir adet telefon getirirken vergi ödüyormuyuz, birde satın alırken nelere dikkat etmeliyim. Şimdiden çok teşekkürler.

• Kardeş Sım free olacak alacağın telefon buna dikkat et. Simlock alırsan aldığın yerdeki anlaşmalı sim kartlar ile çalışır. Sen Simfree alarak her sim kartı takarak çalıştırabilirsin demek oluyor.

Telefon 1 tane getirirsin cok rahat. Hatta 2 de alırsında havaalanından gecerken görevlillerin gözmezden gelmesine bağlı. Gerekirse 5 tane alırsın :) bu senin bunları içeriye sokmana bağlı. :) Yanlış biliyorsam arkadaslar düzeltsin.

Saygılar.
  • quote:

Kardeş Sım free olacak alacağın telefon buna dikkat et. Simlock alırsan aldığın yerdeki anlaşmalı sim kartlar ile çalışır. Sen Simfree alarak her sim kartı takarak çalıştırabilirsin demek oluyor.

Telefon 1 taNe getirirsin cok rahat. Hatta 2 de alırsında havaalanından gecerken görevlillerin gözmezden gelmesine bağlı. Gerekirse 5 tane alırsın :) bu senin bunları içeriye sokmana bağlı. :) Yanlış biliyorsam arkadaslar düzeltsin.

Saygılar.

zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler. peki yasal yollardan sokunca vergi veriyormuyuz ben onu öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekküler.
  • kutusuz da ödemessin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htc modellerinde sim lock olayi yok hepsi sim free. 1 telefondan bisey olmaz,turkiyeye soktugunsa pasaporta kaydettir gonul rahatligiyla kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: zekirdexxx

kutusuz da ödemessin

cevabız için çok teşekkür ederim. Peki normal yollardan getirirsek nasıl oluyor.

• quote:

Htc modellerinde sim lock olayi yok hepsi sim free. 1 telefondan bisey olmaz,turkiyeye soktugunsa pasaporta kaydettir gonul rahatligiyla kullan

sim free dediğiniz şey heralde türkiyedeki hatlarda dahil her türlü simde çalışıyor. Aynı sorum sizede normal yollardan getirirsek durum nasıl oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ticari bir amaç için getirmediğinizi kanıtlarsanız yurda sokmakta sıkıntı yaşamazsınız. Getirdikten sonra ise yaklaşık 100 lira gibi bir pasaport kaydı harcı ile kullanmaya başlarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinss

Ticari bir amaç için getirmediğinizi kanıtlarsanız yurda sokmakta sıkıntı yaşamazsınız. Getirdikten sonra ise yaklaşık 100 lira gibi bir pasaport kaydı harcı ile kullanmaya başlarsınız.

Yurt dışından kendi geliyor zaten. Niye 100 TL ödemek durumunda kalsın. Herhangi bir operatörün bayisinden 5-10 TL'ye yapılabiliyor. (diye biliyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Ticari bir amaç için getirmediğinizi kanıtlarsanız yurda sokmakta sıkıntı yaşamazsınız. Getirdikten sonra ise yaklaşık 100 lira gibi bir pasaport kaydı harcı ile kullanmaya başlarsınız.

Yurt dışından kendi geliyor zaten. Niye 100 TL ödemek durumunda kalsın. Herhangi bir operatörün bayisinden 5-10 TL'ye yapılabiliyor. (diye biliyorum)

Yeni düzenlemeden dolayı harç ödenecek diye biliyorum ben de. Ancak uygulamaya geçti mi bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Yeni düzenlemeden dolayı harç ödenecek diye biliyorum ben de. Ancak uygulamaya geçti mi bilmiyorum.

Ha şu telefon başına olan ücret mi neydi onu diyorsun. Doğru bir ara öyle bir şey vardı.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/735029-ucarak-gelen-telefon-sayisi-azalir-mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 23 Mayıs 2012; 2:24:20 >

• Arkadaşlar zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

quote:

quote:

bende timden açtırınca 10-20 tl gibi bir ücret ödediğimizi biliyorum.

quote:

Ha şu telefon başına olan ücret mi neydi onu diyorsun. Doğru bir ara öyle bir şey vardı.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/735029-ucarak-gelen-telefon-sayisi-azalir-mi

olmazsa bir 100 lira veririz o zaman

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.