Şimdi Ara

Almanya hakkındaki sorularınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
4
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anladım hocam benim daha üniversiteye kadar zamanım çok ama eğer önüme şimdiden bir hedef koyarsam ona göre dil kursu vs. gidicem. Sanırım siz bir danışmanlık firmasındansınız, firmanızla hangi üni.lere giden oldu yani TU München RWTH Aachen gibi yerlere çok giden oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naimes

Bende almanyada okumak istiyorum. Ancak hiç almancam yok. Şuan düz lisedeyim seneye son sene olduğu için açık liseye geçmeyi düşünüyorum bu almanyada okumama engel mi? Dayim stuttgarttda yaşıyor bende orada okumayı düşünüyorum. Sosyoloji ya da felsefe bölümü okumak istiyorum. Birde şartlı kabul nedir

Lise öğrenimi 4 yıl yapıldıgı taktirde bir sorun olmaz.Şartlı kabul demek hazırlık demek.Üniversitenin kendi özel kursuna kaydolucaksın 1 yıl boyunca almanca öğreniceksin.1 Yılın sonunda DSH sınavını geçmen gerekli eğer bu sınavı veremezsin 1.sınıfa başlayamazsın.Şartlı kabulun özeti budur.

Bu arada açık öğretime geçmeni tavsiye etmiyorum.Üniversite kaydını yaparken lise geçmişinede bakıyorlar.Sınıf tekrarı felan varsa problem oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

Anladım hocam benim daha üniversiteye kadar zamanım çok ama eğer önüme şimdiden bir hedef koyarsam ona göre dil kursu vs. gidicem. Sanırım siz bir danışmanlık firmasındansınız, firmanızla hangi üni.lere giden oldu yani TU München RWTH Aachen gibi yerlere çok giden oluyor mu?

Bağlantılı olduğum bir danışmanlık firması var fakat ben herhangi bir firmaya üye değilim ve herhangi bir firma adına çalışmıyorum.Burada tek yapmak isteğim şey insanlara yardımcı olmak.Bağlantılı olmamıda şu şekilde açıklayayım.Bir arkadaşımın firması var.Kayıt vsvs işleri için ona yönlendiriyorum insanları.

Şu ana kadar kabul aldığımız üniversiteler

Simdiye kadar kabul aldigimiz üniversiteler:
    Universität Paderborn
    Universität Siegen
    Universität Duisburg-Essen
    Universität Hamburg
    TU Dortmund
    TU Braunschweig
    Universität Gießen
    Universität Bremen
    Universität Bonn
    Leibniz Universität Hannover
    Universität Weimar
    RU Bochum
    Universität Mannheim
    Universität Heidelberg
    Universität Jena
    Universität Bayreuth
    Universität Augsburg
    Hochschule Wismar
    Hochschule Jeda
    Hochschule Niederrhein
    Hochschule Anhalt
    Hochschule Harz
    Hochschule Zwickau
    Hochschule Ostwestwallen
    Hochschule Konstanz

Eğer kişi gerekli şartları sağlıyorsa %90 oranında kabul verir üniversiteler.Geriye kalan %10'da dil kurslarında yer yoktur vsvs ... Bu arada listeyi istedğiniz için koydum.Diğer üniversitelerin olmaması bize diğer üniversitelerin istediği şartları sağlayan öğrenci başvurmamasından dolayı

• Peki Almanya'da okurken staj vs. farkli mi oluyor? Yani oradaki staj anlayisinin daha farkli oldugunu duymistum. Bu arada insanlara yardimci oldugunuz icin tesekkurler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    DSH2 ya da TestDaf sinavini gecmeyen üniversiteden kabul alamaz. Universiteye sadece sinavi gecmis olanlar basvurabilir. Almanca ögrenmek icin sadece 1.5 seneniz var, eger bu süre icinde bu iki sinavdan birini gecemezseniz, vizeniz iptal edilir. Sartli kabul, yani dil sinavini gecmeden kabul almak sadece cok az üniversitede ve genelde cok talep görmeyen bölümlerde gecerlidir.

Bu arada part time meselesine gelince, dil kursu ögrencilerinin calisma izni yoktur. Üniversiteden kabul almis kisilerin vardir ki o da yilda 90 gündür ya da 180 yarim gündür. Tabii almancayi yeni ögrenmis birinin calismasi ne kadar dogru bilmiyorum cunku benim calisan yabanci arkadaslarim hep derslerden kaliyorlar. Onlar icin cok daha zor ders kitabini anlamak. O yüzden okul cok daha gec bitiyor ve masraf cok daha fazla oluyor.

Biyoloji kazanip Tip ve Eczacilik OKUYAMAZSINIZ. Cok fazla tip kazanip gelen ögrenci var, asla biyoloji kazanmis kisileri almiyorlar. Ben kendim tip fakültesindeyim ve hicbir tip kazanamadigi halde okuyan görmedim. Türkiyede yakin bölüm kazanip gelenlerin hicbiri kabul alamadi. Tip kazanip gelenlerin hepsi kabul aldi. Yanlis umutlarla gelmeyin. Gecis yapmak ise teorik olarak mümkün ama maalesef cok kisi var sirada. Yani cok riskli. Özellikle dis hekimliginden tipa gecmek isteyenlerin sayisi cok yüksek, ki tipa gecis önceligi onlara verilir. 4-5 dönemdir bekleyenleri taniyorum.

Üniversitelerin sadece 10% yabanci ögrenci kotasi var, politika, uluslararasi iliskiler gibi bölümlerden rahatlikla kabul alirsiniz ama tip, psikoloji, eczacilik, dis hekimligi gibi bölümler maalesef sadece Türkiye'de kazananlara veriliyor. Buraya bunlari yazma ihtiyaci duydum cünkü maalesef Türkiye'den cok farkli umutlarla gelen kisiler cok baska seylerle karsilastilar. Burada okul ücretsiz ama ayni sebepten talep cok, o yüzden sadece en iyileri aliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

quote:

Orijinalden alıntı: winwinwin

Almanya'daki diploma notu mesela 1.70 veya 1,20, 4 üzerinden verilen bir not mu yoksa 5 üzerinden mi ?

Alman sisteminde notlar 4 üzerinden hesaplanır.4 en düşük notdur.Mesela bir alman öğrencinin notu 1.7 ve üzeri ise rahatlıkla tıp okuyabilir

Birazda şans işi kabul almak 3.3 ile girende var 2.0 ile red alanda var

1.7 ile Tip okuyan birini taniyor musun? Ben tanimiyorum. Uni Köln 'de herkes 1.0 hatta 0.8

1.3 ten fazla olanlarin cok bir sansi yok.

"So lag der Numerus Clausus im Wintersemester 2009 / 2010 bei der Auswahl nach dem Durchschnitt im Abitur je nach Bundesland zwischen 1,0 und 1,21."

Yani 1.0 ile 1.21 arasi oynuyor.

Birde eklemek istiyorum, 3.3 ile sadece wartezeit yani bekleme süresi ile girilir ki bu sadece almanlara ya da almanlarla esit haklara sahip olanlara taninir ve su anda bekleme süresi 14 semester yani 7 yil beklemek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kleines -- 30 Haziran 2014; 10:26:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kleines

DSH2 ya da TestDaf sinavini gecmeyen üniversiteden kabul alamaz. Universiteye sadece sinavi gecmis olanlar basvurabilir. Almanca ögrenmek icin sadece 1.5 seneniz var, eger bu süre icinde bu iki sinavdan birini gecemezseniz, vizeniz iptal edilir. Sartli kabul, yani dil sinavini gecmeden kabul almak sadece cok az üniversitede ve genelde cok talep görmeyen bölümlerde gecerlidir.

Bu arada part time meselesine gelince, dil kursu ögrencilerinin calisma izni yoktur. Üniversiteden kabul almis kisilerin vardir ki o da yilda 90 gündür ya da 180 yarim gündür. Tabii almancayi yeni ögrenmis birinin calismasi ne kadar dogru bilmiyorum cunku benim calisan yabanci arkadaslarim hep derslerden kaliyorlar. Onlar icin cok daha zor ders kitabini anlamak. O yüzden okul cok daha gec bitiyor ve masraf cok daha fazla oluyor.

Biyoloji kazanip Tip ve Eczacilik OKUYAMAZSINIZ. Cok fazla tip kazanip gelen ögrenci var, asla biyoloji kazanmis kisileri almiyorlar. Ben kendim tip fakültesindeyim ve hicbir tip kazanamadigi halde okuyan görmedim. Türkiyede yakin bölüm kazanip gelenlerin hicbiri kabul alamadi. Tip kazanip gelenlerin hepsi kabul aldi. Yanlis umutlarla gelmeyin. Gecis yapmak ise teorik olarak mümkün ama maalesef cok kisi var sirada. Yani cok riskli. Özellikle dis hekimliginden tipa gecmek isteyenlerin sayisi cok yüksek, ki tipa gecis önceligi onlara verilir. 4-5 dönemdir bekleyenleri taniyorum.

Üniversitelerin sadece 10% yabanci ögrenci kotasi var, politika, uluslararasi iliskiler gibi bölümlerden rahatlikla kabul alirsiniz ama tip, psikoloji, eczacilik, dis hekimligi gibi bölümler maalesef sadece Türkiye'de kazananlara veriliyor. Buraya bunlari yazma ihtiyaci duydum cünkü maalesef Türkiye'den cok farkli umutlarla gelen kisiler cok baska seylerle karsilastilar. Burada okul ücretsiz ama ayni sebepten talep cok, o yüzden sadece en iyileri aliyorlar.

Hatırlatma için teşekkürler.Bunları zaten biliyordum.Tıp'a girme şans işi oldu zaten.Yalnız şöyle bir şey var.Her üniversitenin 2 bölümüne başvuru yapabiliyoruz ve ilk tercihe tıp yazmamız bir problem teşkilöetmiyor.Ya da eczacılık ki eczacılıkta kabul alma şansı daha yüksek

Eğer Almanya'da Tıp okuyorsanız arkadaşlar size soru sorsun bu başlık üzerinden

Bu arada evet tanıyorum iki yıl önce bir arkadaşımız 3 e yakın bi notla kabul aldı.Dediğiniz gibi über uçluk bir talep yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 30 Haziran 2014; 11:13:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

Peki Almanya'da okurken staj vs. farkli mi oluyor? Yani oradaki staj anlayisinin daha farkli oldugunu duymistum. Bu arada insanlara yardimci oldugunuz icin tesekkurler.

Makine mühendisliği öğrencilerinin son sınıfta staj için ford'un fabrikalarına gidip 3k euro ya yakın maaş aldıklarını duymuştum.

• Sınıf tekrarım yok ama daha iyi çalışacağımı düşündüğüm için açık liseye geçmek istiyorum. Ama almanya konusunda sıkıntı çıkarıcaksa elbette geçmem. Stuttgart üniversitesinde şartlı kabul var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naimes

Sınıf tekrarım yok ama daha iyi çalışacağımı düşündüğüm için açık liseye geçmek istiyorum. Ama almanya konusunda sıkıntı çıkarıcaksa elbette geçmem. Stuttgart üniversitesinde şartlı kabul var mı

Şartlı kabul var fakat A2 belgesi almanız gerekiyor.

Yani Almanca seviyenizin A2 seviyesinde olup bunuda belgelemeniz gerekiyor.

http://www.goethe.de/ins/tr/tr/ank/lrn/prf.html
  • A2 seviyesini kurslarla mı yapacağım

• Merhaba değerli arkadaşlar ben ve arkadasim 2 yillik makine bitirdik dgs girdik ve pek umudumuz yok olursa kibrisolur ama biz daha doğrusu bnm ailem almanya fikrini ortaya atti diğer arkadaşın aileside destekliyor. Benim halam Nürnberg de yasiyor esi alman ama ikimizde de almanca pek yok orta halli bi üniversite ye kayit olma şartları nedir bizim 1 yil hazirlik okumamiz gerek 2 yillikta gordugumuz derslerdwn bazilari muaf oluyomu. Kayit olma asamalari bize bu is ne kadara patlar tl bazinda :) biz arkadaslarinizinve kardeşlerinizi bilgilendirirseniz cok mutlu oluruz Teşekkürler.

• Makina hakkinda cok bilgim yok ama ders saydirma islemi icin evraklarinizi Düsseldorf ta bir birim var oraya gönderiyorsunuz. Ben de ilk üniversitemi Türkiyede okudum, sonra tip icin genetik okurken aldigim derslerden 5 tanesini saydirdim.

Ihtiyaciniz olursa adresi verebilirim.

Almanyada yasam masraflari sehirden sehire degisir. Üniversiteler ücretsiz zaten. Yani söyle kaba bir rakam söylemek gerekirse: Dil okulu sirasinda aylik 1000 euro civarlari, üniversite sirasinda ise 650 euro civarlarina mütevazi bir ögrenci hayati sürersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kleines

Makina hakkinda cok bilgim yok ama ders saydirma islemi icin evraklarinizi Düsseldorf ta bir birim var oraya gönderiyorsunuz. Ben de ilk üniversitemi Türkiyede okudum, sonra tip icin genetik okurken aldigim derslerden 5 tanesini saydirdim.

Ihtiyaciniz olursa adresi verebilirim.

Almanyada yasam masraflari sehirden sehire degisir. Üniversiteler ücretsiz zaten. Yani söyle kaba bir rakam söylemek gerekirse: Dil okulu sirasinda aylik 1000 euro civarlari, üniversite sirasinda ise 650 euro civarlarina mütevazi bir ögrenci hayati sürersiniz.

650 euro ya mütevazi bir öğrenci hayatı derken kastınız nedir hocam biraz açabilirmisiniz ?
    Şehirden şehire değişiyor diye biliyorum. 650 euro Münih'te okuyan birine yeterli olur mu ?
    Ve birde şunu sorcaktım Münih teknik ile ilgili harç parası kaldırılmadı gibi bir şey duydum bunun hakkında bilginiz var mı ?

• hocam ben tr de inş. müh kazzandım bu sene almanyada okuyabiliyormuşum almancam yok şartlı kabul ile orada okuyabiliyormuşum sizce almanyada inş. müh. okursak orada veya avrupa ülkelerinde çalışabilirmiyim ? ve inş. müh. avrupada iyi bir meslek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPOTEK

hocam ben tr de inş. müh kazzandım bu sene almanyada okuyabiliyormuşum almancam yok şartlı kabul ile orada okuyabiliyormuşum sizce almanyada inş. müh. okursak orada veya avrupa ülkelerinde çalışabilirmiyim ? ve inş. müh. avrupada iyi bir meslek mi ?

Şartlı kabul veren üniversitelerde okuyabilirsin.Önce dil kursuna gider dil yeterlilik belgesi alırsın sonrada şartlı kabul belgen ve dil yeterlilik belgen ile üniversiteye kaydını yaparsın.İnş müh avrupa için iyi bir meslek değil bence.Çünkü çoğu ülkede nüfus sorunu var.TR gibi hızlı ilerlemiyor bazı işler.İnş müh için Rusya'yı öneririm.En azından duyduğum arkadaşlardan bilgi edindiğim Rusya'nın şu an avantajlı olduğu

Ama şöyle bir şeyde var.Bir makalede Almanya'da genç inş mühendisi sıkıntısı yaşandığını okumuştum.

En kötü ihtimalle Almanya menşeili bir firma adına polonyoda felan çalışırsın.Her turlu yuksek kazanırsın merak etme.23-24 yaşında genç bir inşaat mühendisi Almanya için fazla :))

• merhaba,turkiyede 4 yillik bir muhendisligi 2 yil uzatarak bitirsen fakat not ortalaman 2.80 olsa yuksek lisansa başvuruda sorun olurmu?yani almanyada diploma puanin haricinde okulu nekadar surede bitirdigime bakiyorlar mi?
  • yüksek lisans konusunda pm den yardımcı olabilir misin hocam? Farklı bi bölümde yüksek yapılıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.