Şimdi Ara

Almanya Vize başvurusu sonrasında bekleme süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

7 şubatta Almanya İstanbul başkonsolosluğuna vize için başvurumu yaptım.Erasmus için gidiyorum. Evraklarım tamdı. Sadece okulun belirttiği bitiş tarihi 11 ağustostu ben 31 olsun diye istedim.(Başvuru formunda öyle yazmıştım.) Evraklarda sıkıntı yok,ayrıca hibeli gidiyorum. Daha önce yurt dışına çıktım. Ancak hala elime vizem ulaşmadı. Bugun tam 2 hafta doldu. Konsolosluğa ulaşamıyorum. Maillere geri dönüş alamıyorum.(geçen hafta bir defa atmıstım iki saat sonra cevap gelmişti ancak hala işlemleriniz devam etmektedir yazdıla,bu hafta yolladıklarıma cevap gelmedi) Ups kargo veya iData bilmiyor. Uçak biletim de 1 martta, daha okula vize fotokopisini götürmem gerekecek.(ikinci grup evrak teslimi için) Sizce bugun- yarın gelir mi?

Saygılarımla.

• Tamamen konsolosluk insiyatifinde olan bir durum.

Özellikle de Yaz, sömeste vs. gibi yoğun dönemlerde sıkça karşılaşılır.

Almanya (İzmir) konsolosluğuna seyahat tarihinden 1 ay öncesinde başvurumuzu yapmışız, (atıyorum gidişi 1 Temmuz, biz Başvuruyu 1 Haziran'da yapmışız) Pasaportu 5 Temmuz da aldığım durumları hatırlarım da;

Yolcu tur yolcusu, ödediği tur ücreti yandı, arkdaşları giderken o kaldı, vs.

Olağan şeyler.

Bu arada eskiden 15 gündü Schengen'de işlem (yani pasaportun konsoloslukta ki işlem) süresi, sanırım 21 güne çıktı sanırım.
  • Ben ogrenci vizesi seklinde almis oldum sanirim. Zaten ups i tekrardan kontrol ettim, suanda bulundigum ildeki ups subesine gonderilmis. Yarina elime ulasirmis. Konuyu kitleyebiliriz.

Cevabiniz icin tesekkur ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.