Şimdi Ara

Almanya vizeyi reddetti, ne yapmalıyım? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
10
Favori
84.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet herşeyim eksiksizdi uçak gidiş dönüş rezervasyonum bile vardı, red aldım , dilekçe yazdım dün ulaşmış olması lazım halaa cevap gelmedı,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mst91

evet herşeyim eksiksizdi uçak gidiş dönüş rezervasyonum bile vardı, red aldım , dilekçe yazdım dün ulaşmış olması lazım halaa cevap gelmedı,

Türklerin en yoğun olduğu ülke Almanya'dır.Doğal olarak kaçak olaylarının en fazla görünen yerlerden birisidir.Almanlar gerek vize verirken, gerekse havalimanında kontrolde ince eleyip sık dokurlar.O yüzden buradan vize almak yerine İtalyadan alıp tren ile almanya ya geçmek çok daha mantıklı olurdu.
    Peki Almanya dan rahat bir şekilde vize nasıl alınır?
    Eğer bir işte çalışıyorsanız bu işi yapan acenta firmasına 20-30 Euro ücret ödeyerek Almanyada yapılacak fuar için formaliteden davetiye alıyorsunuz.Çalıştığınız yerden de "iş amaçlı" vize dilekçenizi alıp başvurunuzu yaptığınızda uzun süreli vizeler alabilirsin.

Sonuç olarak zorunlu kalmadıkça Hollanda , Almanya ve İsviçre gibi göçmen olaylarının fazla olduğu ülkelerden shengen için başvuru yapmayın.

• Edirne'de şahsen konsoloslukta bulunmanız gerekmez. Ayrıca sadece Edirne değil Marmara Bölgesi'nin tümünden VİZE MERKEZİ'ne ulaşabilirsiniz. Vize almak istediğiniz tüm ülkeler için şahıs adına vize takibi yapan şirketten yardım alabilirsiniz. Bu işlemler için aşağıdaki iletişim numaralarını ara**** gereken tüm işlemleri yapabilir ve problem yaşadığınız konuları danışabilirsiniz. Vize almak konusunda aklınıza takılan her konuda danışmanlarımızı aramaktan çekinmeyiniz.

İletişim: 0545-822-01-52 0545-822-01-53
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben daha önce 5 defa Almanya Schengen vizesi almama rağmen geçen hafta red yedim.Gerekçe olarakta hesaptaki paramın yeterli olmadığıydı.Geçen hatfa çarşamba günü bir dilekçe yazdım ne yapmam gerektiğine dair.Onlarda bana davetiye ya da masraflarımı nasıl karşılayacağıma karşın hesap dökümleri istediler.Bende hesabıma 4 bin tl attım ve hesap dökümünü çıkartıp itiraz dileçesiyle birlikte konsolosluğa verdim.Mail yazarak belgeleri getirdiğimi yazdım,onlarda mailiniz ilgili birime iletilmiştir diye mail attılar.dün telefonla aradığımda evrakların incelemede olduğunu söylediler.9 haziran 2014 'e uçak biletim alındı.Bugünde herhangi bir haber gelmedi.Ben bugün tekrar konsolosluğa gittim ve sordum pazartesi uçmam gerekiyor zaman daraldı dedim,onlarda bana daha pazartesine çok var dediler.Bu süreçle ilgili bilgisi olan varmı? Sonuç ne olur? Şimdiden Teşekkürler..

• Merhaba arkadaşlar

Vize reddine itiraz dilekçem sonuçlanmadı. Bende itirazımı geri çektim. Seyahatimi ileri bir tarihe alıp belgelerimi eksiksiz hazırlayıp yeni başvuruda bulundum ve vizim çıktı hemde 1 aylık. İtiraz dilekçesi bazen 5-6 ay sonra bile sonuçlanabiliyormuş. En iyisi eksikleri giderip yeni başvuruda bulunmak. Bilgi olsun diye yazıyorum internette pek kaynak bulunmuyor..

• niye bu kadar almanya için ısrarcı oluyorsunuz aynı şekilde otel rezervasyonu yapıp yunanıstan yada italyaya başvuru yapın buradan yunanıstana gıt gel otobusle aynı gun hadı 300 tl paran gıtsın sonra istedıgın ülkeye giriş yap bu kadar eziyete değmez
  • Doğru diyorsunda almanyadan ret aldıktan sonra hemen yunanlılarda vermiyorlar. Adamlar inceliyor ve almanya ya gideceğimi anlıyorlar. Almanya vizeside zor değil bu benim 6. almanya vizesi alışım. Geçen sefer eksik belgeden ret yemişim düzeltip yeni başvuru yaptım aldım. Ben bilgi olsun diye yazdım nette pek kaynak yok.
  • mrblar.
    Ben üniversite öğrencisiyim ve almanyaya turistik amaçlı gitmek istedim ama dün red cevabı aldım, sebep ise dönüş için garanti görülmemiş .itiraz hakkımin olduğu söylendi dilekçe yazmam gerekiyormuş ama garantisini gösterecek dilekce ekinde ne belirtmem gerekiyor ,yardimci olacak arkadaşlar var mı ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihtdmr

mrblar.
    Ben üniversite öğrencisiyim ve almanyaya turistik amaçlı gitmek istedim ama dün red cevabı aldım, sebep ise dönüş için garanti görülmemiş .itiraz hakkımin olduğu söylendi dilekçe yazmam gerekiyormuş ama garantisini gösterecek dilekce ekinde ne belirtmem gerekiyor ,yardimci olacak arkadaşlar var mı ??

Aynı durum benim başıma da geldi pazartesi günü red cevabı aldım.İtiraz dilekçesi yazıp başvurucam pazartesi
  • Bu vize işlemlerinin yakın zamanda icinde olan biri olarak...

1-)Shengeni aldıgınız ulkenın isminin cook cook bir önemi yok.Büyük avrupa ülkelerinde hep aynı tarife gecerli hatta 8 tanesi ortak bir veri bankası komisyonunda sizi fişleyip degerlendiriyor.
    2-)Vizeyi Garanti alabilmeniz icin 3 bin TL üzerinde bir maaş ve 5 bin euro banka hesabınızın olması şart.Vize basvurusundan bir iki ay önce hesabınızda para olursa daha garanti olur.
    3-)Simdi asıl olay 1-2 bin lira maasınız olup banka hesabınızda 5 bin euro paranız varsa 2 aylık vize verirler .Ama 2. madde de bahsettigim durumda vizeniz cok buyuk olasalıkla bir engel yoksa 6 aylık cıkar.
    4-)Önceden Shengeninizin olması sadece maali yeterlilik goruldukten sonra size artı yönde etki yapar.Sizi cok kurcalamazlar anneniz kim babanız kim gibi...
    5-)Ogrencıysenız yapmanız gereken ebeveynlerinizin sahip oldugu mal mülk para her şeyi göstermektedir.Uzun süreli alınmayacaksa kastım 15 günden az.Direk vizeyi alırsınız.Ama 15 günden fazla kalma durumunuzda sizi biraz daha didiklerler.
    6-)Yakın zamanda alan arkadaslarımdan ogrendıgım kadarıyla yok su ulke kolay bu ulke zor veriyor diye bir durum yok.Sadece Almanya Turistlik amaclı Turkler tarafından gezilen bir ülke degildir.Ticari ve Oturma amacıyla Turklerin cogu basvuru yapmaktadır.Sizin yapmanız gerken baska bir ülkeden vize cıkarıp almanya'ya ucmaktır.Shengenin hangi ülkeden alındıgının bir önemi yoktur.
    7-)Militan gibi bir tipinizin olmaması artıdır.Sakal trası olmanız +'dır.

• Hocam siz naptınız? Geçen hafta pazartesi itirazımı dilekçeyle yaptım.Bu pazartesi iletişim bilgilerimi yazmadığım için aynı dilekçeyi tekrar faxladım beklemedeyim
  • Valla ben şanslıymışım ilk başvuruda aldım almanya vizemi. Kayda değer bir şeyde yokdu.. 5 bin tl para hesapda, 1000 tl maaşım var. Uçak ve otelide gösterdim. Aradılar bi amacın ne niye gidiyorsun diye. Fotoğrafcıyım dedim savaştan kalan yerleri çekeceğim dedim. Tamam dediler kapattılar. Sonra aracılık hizmeti yapan kurum aradı vizen çıktı gözün aydın diye. Uçak biletimin tarihine göre vermişlerdi. 14 günlük..
  • Arkadaşlar,

4 agustosta başvurdum ve 5 ağustosta red cevabı geldi. Turistik vize için başvurdum davetiye ile. Ardından 11 ağutosta hrm davet eden kişlerden hem de kendim dilekçe yazdım konsolosluğu kendim teslim ettim.
    Ancak herhangi bir cevap yok henüz. Daha beklemeli miyim yoksa tekrar başvuru yapsam daha hızlı sonuçlanmış olur mu?
    Yakın zamanda işlem yaptıran var mı aranızda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar seneye ağustosta gamescom a gitmeyi düşünüyorum en fazla 5-6 gün kalacağım herhangi bir işte çalışmıyorum üniversite öğrencisiyim fakat devletten babam vefat ettiği için
    belirli bir miktar maaş alıyorum her ay,vize alabilirmiyim ? fuara gideceğim köln e birde seneye ağustos için ne zaman başvuru yapıyorsunuz yani şimdiden ağustos için başvuru oluyormu ?
  • Bildigkm kadari ile basvuruda sure kisiti yok. Erkenden basvurmak senin yarari a olur. Vize vermezler basta belki ugrasirsin ve genis zamanin olur. Tek yapman gereken sey belgeleri tam toplamak ve basvuruda gitme gerekceni acik acik belirten bir dilekce vermek

• quote:

Orijinalden alıntı: mach2

Hocam siz naptınız? Geçen hafta pazartesi itirazımı dilekçeyle yaptım.Bu pazartesi iletişim bilgilerimi yazmadığım için aynı dilekçeyi tekrar faxladım beklemedeyim

Size bir cevap geldi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: the_floodex

quote:

Orijinalden alıntı: mach2

Hocam siz naptınız? Geçen hafta pazartesi itirazımı dilekçeyle yaptım.Bu pazartesi iletişim bilgilerimi yazmadığım için aynı dilekçeyi tekrar faxladım beklemedeyim

Size bir cevap geldi mi?

Hayir hocam bi gelisme yok daha beklemedeyim.Bugun izmirdeydim 2 gibi konsolosluga gittim kapaliymis guvenlikteki birisi vardi bekleyin demekten baska bisi soylemedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mach2 kullanıcısına yanıt
    Sali gunu tekrar basvuru yapacagim ben. Bekle bekle nereye kadar?

• Mail yazmistim durum nedir diye cuma gunu. Dun cevap geldi daha bakilmamis verdigim dilekceye. Anlasilan baya yavas ilerliyor durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_floodex

Mail yazmistim durum nedir diye cuma gunu. Dun cevap geldi daha bakilmamis verdigim dilekceye. Anlasilan baya yavas ilerliyor durum.

Hocam ne yazdınız tam olarak?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.