Şimdi Ara

Almanyadan ps5 getirirken pasaporta işleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir tanıdığımıza Almanyadan buraya tatile gelirken ps5 almasını rica ettim 400 euroya da almış getirdi.
    Gümrükten geçerken cihazı kutulu olarak görmüşler bunu neden getirdin deyince "oğlumun o oynayacak" demiş.
    Görevli "o zaman giderken götürmen lazım demiş ve pasaporta işledim" demiş. Yani Almayaya giderken cihazı götürüyor mu diye kontrol edicez demişler. Eğer getirmezsen hem cihaz parası kadar hem de ilave cezasını ödemen lazım demişler.
    Bu getirenler de pimpirikli korkuyorlar.
    Ben pasaporta işleme diye bir şey duymadım acaba korkutmak için mi söylemişler yoksa gerçekten böyle bir şey var mı.
    Şimdi cihazı geri götürmeyi düşünüyorlar.
    Nasıl bir yol izleyebilirim tecrübesi ya da bilgiai olan yardımcı olabilir mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Pasaporta cihaz işledim diye bir uygulama yok.Gümrük memuru işlem yapsaydı ya vergisini ödetecekti,işlemi kabul etmemeniz durumunda cihaza el koyarak tespit tutanağı tutup el koyacaktı.Gerekli prosedürleri sağladığında cihazı teslim alabilecektin.Cihaza işledim geri götüreceksin diye bir uygulama gümrük kanununda yok,Gümrüğe beyan ürünün varsa beyan eder vergisini ödersin ,yakalarsan da cezasını ödersin tüm işlemler tutanak ile yapılır
  • Pasaporta cihaz işledim diye bir uygulama yok.Gümrük memuru işlem yapsaydı ya vergisini ödetecekti,işlemi kabul etmemeniz durumunda cihaza el koyarak tespit tutanağı tutup el koyacaktı.Gerekli prosedürleri sağladığında cihazı teslim alabilecektin.Cihaza işledim geri götüreceksin diye bir uygulama gümrük kanununda yok,Gümrüğe beyan ürünün varsa beyan eder vergisini ödersin ,yakalarsan da cezasını ödersin tüm işlemler tutanak ile yapılır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • He pasaporta işledin ama vatandaşa bir belge vesaire vermedin di mi, pasaporta işlemişmiş... Ne güzel de sallamış ya...

Hiç bir şey olmaz kardeşim, işgüzar herif tamamen dalga geçmiş resmen. Geri getirecekmişsin de bilmemne de...

Çok işkilleniyorsanız elde götürsün pasaport kontrolden geçene kadar, geçince aa bilmemne unuttum şunu alsana deyip kutuyu alın geri dönün kuyruktan  

• 430 Euro yu geçmeyen ürünler için gümrük beyanı zorunlu değildir.

t.c. dışişleri bakanlığı
    T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan
    https://www.mfa.gov.tr/gumruk-formaliteleri.tr.mfa
  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• orqun_1907 O kullanıcısına yanıt
    amazan.de üzerinden x satıcıdan aldım cihazı bana gümrük işlediler trde 7500tl ve adam gümrük müşaviri istedi + olarak 160 euro üstü her ürün gümrüğe takılır falan demişti , gerçi buradaki durum farklı ama yurtdışından ps5 alıcaklar okursa görsünler durumu😀

• halluGG H kullanıcısına yanıt
    Yanında getirme başka, dışarıdan satın alıp ülkeye sokma başka

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurt dışından PS5 getirmek
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • htezcanolur H kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız şey çok ilginç bavulda şahsın bir eşyası var ve memur bunu neden getirdiniz diye soruyor öyle mi? O zaman neden bu kadar fazla kıyafet aldınız yanınıza? Neden turşu var yanınızda? Neden laptop getirdiniz? Vs vs bunları da sorması gerek. Trollemek için açtığınızı düşünüyorum bu konuyu.

• blackprague kullanıcısına yanıt
    Cuma günü oldu bu işleri pek bilmediğimden danışmak için bir bilene rastlarım diye yazmıştım.
    Getirirken kutusuyla getirmişler kırılabilir diye kutunun yalnızca kapağını açmışlar görevli de yukarıda dediğimin aynısını söylemiş.
    Şimdi geri götürmeyi düşünüyor korkuyor çünkü getirenin biri gerçek alman

Almanyayı aramışlar cihazı aldığı yer geri alabileceklerini iletmiş

Bunu sormaları ilginç gelmişti ilk bana. belki korkutmak için olabilir sanmıştım sanırım gerçekte de böyle

Alternatif olarak hava alanında beklyip gümrükten geçene kadar bende kalsın isterlerse götürür veririm.

Ya da faturası illaki vardır gümrük vergisi ödeyip {galiba yüzde 18} geçerlerken faturasını ve dekontunu göstererek geçebilirler belki diye düşünüyorum.
    Yukarıda yazıldığı gibi pasaporta işleme diye bir şey yokmuş
    Ama ikna olurlar mı bekliyorum şu an geri götürmeyi düşünüyolar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.