Şimdi Ara

almanyalidoktor bi süreliğine online | boğaziçi ve genel sorularınızı alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hazırlık eğitimi ne zaman basladı ve hazırlık eğitimi süreci nasıl geçtiginden bahsetme sansınız var mı

• Yt de kanalınıza denk gelmistim, başarılar diliyorum:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 31 69

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

hocam amacınız öğrenciler arasından sıyrılmaksa işletmede işiniz çok daha zor. çünkü rekabet yüksek ve dersler kolay olunca çoğu kişinin ortalaması uçuk oluyor. ama ekonda derslerin zorluğu yüksek olduğu için sıyrılmak daha kolay. finans dersleri her iki bölümde de oluyor. siz finansı bu kadar kafanıza koyduysanız seçmelilerle halledersiniz seçmeli dersler çok geniş 3 ve 4te.

• quote:

Orijinalden alıntı: GrazieRagazzi

Ben de iyiyim çok şükür. Ben yine başaramadım ham 6k yerleştirme 14k. Bana boğaziçi nasip olmayacak artık herhalde. Bir yer yazıp oradayken çalışıcam artık. Olursa olur olmazsa devam edicem yapacağım bir şey kalmadı daha. Bu sene online olmaz da çimlerde çok takılırsın inşallah :D

hayırlısı olsun hocam artık online olursa da ev tutup ista geçicem

•       

• Mülgâ kullanıcısına yanıt

hocam ben kendimi bi alanda görmüyorum ki boğaziçinde daha bölüme başlamadan ben şunu olacam diyen kişi büyük hata yapıyordur. boğaziçinde sınırlarınızı sonuna kadar kaldıracaksınız. kim bilir ne kariyer fırsatları gelecek. benim şu an hedefim yurt dışında çalışmak. buna bağlı olarak yüksek lisans yapmak.

boun iibf mezunu şansa o bölümleri kazanmadıysa gayet rahat iş bulur. maaşlar nasıl bilmiyorum sadece bi kaç tanıdığımdan yola çıkarsak 4kdan aşağı olan duymadım (birinin 2. yılı birinin ilk yılı) p&g de 7 8k alınıyo diyodu bi kariyer kulübü. + mckinsey gibi danışmanlık şirketlerinde maaşlar aşırı yüksek yeni mezunlarda bile ama giriş de çok zor çalışma şartları da.

sırf boun iibf mezunu diye yurt dışında iş bulamazsın veya çok yüksek maaşlı bi iş olmaz. mühendislik gibi teknik işler olmadığı için yüksek lisans olmadan yurt dışında güzel bi iş hayal gibi duruyor. ya da 3.7+ gibi baya über ortalama ile mezun olacaksın ekondan.

ama yüksek lisans kabul oranları bounda baya yüksek. eğitim alırken yurt dışında cebinden de harcıyorsun. artık ne kadar burs aldığına bağlı.

yurt dışında ne kadar alırlar kesin bi tahminim yok ama yüksek lisans sonrası 90k dolar (yıllık) civarı alır iyi bi şirketteki çalışan.

bence ortalamanın üstü boun iibf öğrencisinin önü türkiyede çok açık. yurt dışında bilmiyorum yüksek lisansa bağlı gibi.

• bölümün yökteki adı iktisat. ama iktisat arapça bi terim. bölüm ingilizce olduğu için hocalar vs sürekli economics diyor. bu yüzden öğrenciler arasında da economics veya ekonomi deniyor. bi de ekonomi demek daha havalı diye ekonomi diyenler de var.

• hocam okumadan girdim konuya kusura bakmayın tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC5E01768 -- 9 Ağustos 2021; 18:51:8 >
  • ekimin ortasında başladı. hazırlık eğitimi bana tamamen şans gibi geldi. boğaziçinde 4 kur var. p1 p2 p3 p4. p4 en iyisi. zaten p4 birisinin genelde ingsi baya iyidir sadece bi sene boş geçsin diye kalmıştır. p1lerin durumu gerçekten kötü oluyor p2 ve p3ler ne iyi ne kötü haldeler. ben p2 deydim. şans dememin sebebi de şu. eğer p1 p2 p3 iseniz hocalarınızın kim olduğu nasıl bir sene geçireceğinizi ve ne kadar ing öğreneceğinizi çok fazla etkiliyor. şansıma benim hocalarım iyi denk geldi. ama bi arkadaşımın hocaları çok berbattı gram ilerletemedi kendini. şey diyenler olabiliyor işte ing kendi kendine de öğrenilir biraz emek ver diye. aslında haklılar ama o kadar çok ödev vs oluyor ki insanın kendi kendine çalışmasına ne enerjisi ne zamanı kalıyor. hocalarınız iyi gelirse çok şanslısınız. kullanılan kaynaklar vs çok iyi boğaziçinin kendi kaynakları çok iyi hazırlanmış ilgi çekici reading ve listeningler. writing iniz de baya gelişiyor. şahsen ben kendimi çok geliştirdim hazırlıkta.

• almanyalidoktor kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı hocam yolunuz açık olsun sağlıcakla kalın :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam genel anlamda boun hazırlığına ya da prof sınavına önceden hazırlanmak/aşina olmak için tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mıdır?
    boun kaynaklarına öğrenci olmayan birisi ulaşabilir mi?
    reading/writing/speaking/listening
    arasından diğerlerine kıyasla üzerinde daha çok durulan var mı?
    son olarak ekonomi öğrencisi olarak ikinci yabancı dil öğrenecekseniz hangi dili seçeceksiniz/seçtiniz ve bu dili mesleki faydayı gözeterek mi yoksa kişisel zevkinizden dolayı mı seçeceksiniz/seçtiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam arkadaş edinme işleri nasıldır ? Hazırlık online olmasına rağmen çevre yaptınız mı ? Okullar açılsa iyi olur valla boun kazanıp okula gidemezsem ağlarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incesaz. kullanıcısına yanıt

hocam hazırlıkta hocalarını takip et onlar sana gereken yolu gösterir.

kaçak yollarla ulaşabilir belki de paylaşan olur mu bilmiyorum. boun bu konuda çok katı keyleri bile öğrencilerle paylaşmıyor ders hocaları gösteriyor sadece.

writing > reading > listening > speaking derim.

writing ve reading sadece derse katılsan bile çok gelişir ödevlerini zamanında yapmak çok önemli. ödevlerini düzgün yapmayan çoğu arkadaşım proftan kaldı. writing de çok zorluyorlar kendini iyi ifade etmen ve grammerin sağlam olması önemli.

speaking de direkt bi egzersiz yok. hocalar sizi konuşturmak için çok çabalıyor sessiz kalırsan sen kaybediyorsun. hoca neden sen konuşmuyorsun diye sormaz. eğer yabancı hoca denk gelirse speaking konusunda çok şanslısın. biz hocamızla baya muhabbet ediyorduk amerikayı anlatıyordu baya.

ben almanca ve ispanyolca düşünüyorum. ileride almanya veya avusturyada yaşama planım var o yüzden. ispanyolca zaten son dönemin popüler dili. ekonomide ingilizce çok önemli + bi dil önemli mi bilmiyorum. hangi ülkede yaşamak istiyorsan o dili öğrenmek iyi olur.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

hocam bu tamamen sana bağlı. istanbulda isen baya avantajlı olursun çıkar buluşursun birileriyle. ben aydında olmam rağmen iyi bi çevre yaptım sayılır bu senin ne kadar aktif biri olduğuna bağlı. ama hem karşı cinsle hem de kendi cinsimle olsun daha soğuk davranan biriyle karşılaşmadım. hocam sen kendini online a hazırla çünkü hazırlığı açmalarına ben ihtimal vermiyorum. kilyos yurtları çok kalabalık. bir de ingilizceyi online veya yüz yüze öğretmek arasındaki fark gerçekten hiç yok gibi + onlineın dil öğretirken çok iyi avantajları var. umarım açılır ama çok da iyimser olma.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.