Almora Hakkında Klasik rock enstrumanlarının yanında keman flüt yaylı tambur ve soprano vokal örgüsünü müziğine başarılı bir şekilde adapte eden ve ülkemizin senfonik metal tarzındaki ilk temsilcisi olan Almora grubu 2002 yılında çıkardığı debut albümü ile büyük başarı yakaladı. Zihni Müzik etiketi ile çıkan "Gates of Time" adlı bu albüm, Türkiye'de bir çok radyo t.v. dergi ve gazetede yer buldu ve bazı basın organları tarafından 2002 yılının en iyi on albümü arasında gösterildi. Almora grubu ayrıca 2002 yılı İstanbul Kemancı müzik ödülleri kapsamında "Yılın Yeni Topluluğu" ödülüne layık görüldü. Bunun yanında "Gates of Time" albümü yurt dışında da ilgi görürken, Ürdün'de 2003 yılının en çok satılan yabancı metal albümlerinden biri oldu.
Topluluk ilk albümünden sonra çeşitli festivallerde Dio, Kreator, Tankard ve Opeth gibi önemli gruplarla aynı sahneyi paylaştı.
Almora 29 Ekim 2003 tarihinde yine Zihni Müzik etiketi ile yayınlanan "Kalihora's Song" adlı ikinci albümü ile tekrar müzikseverlerin karşısına çıktı. Çıktığı günden itibaren yurtiçi ve yurtdışından olumlu tepkiler alan albüm yüksek bir başarı grafiği yakaladı.
...Ve topluluğun 3. ve son albümü "Shehrâzad", Zihni Müzik etiketi ile 22 Eylül 2004 Çarşamba günü piyasaya çıkıyor . Çalışmaları Mayıs-Ağustos 2004 tarihleri arasında tamamlanan albümün miksajı ve masteringi Serdar Öztop tarafından yapıldı. Albümün prodüktörü ise aynı zamanda grubun gitaristi ve şarkı yazarı olan Soner Canözer. Daha önceki albümlerinden farklı olarak bazı parçalarda korolara da yer veren Almora'nın yeni albümünde toplam 9 parça bulunuyor. Albümün geneli İngilizce sözlü şarkılardan oluşuyor. 1993 yılında Sivas katliamında hayatını kaybeden aydınlarımız için yazılmış olan "Güneşin Ozanları" albümdeki tek Türkçe sözlü parça.
Bu grubu ilk defa rock the nations festivalinde izlemistim (aslinda bu grup ciktiginda biz daha kapida cebellesiyorduk) knigh errant'in (yalnis yazmis olabilirim) bayagi katkisi var gibime gelmisti
AlmorA'nın ilk dinlediğim şarkısı Cyrano'ydu. Ve bende o sıralar Therion hastalığı baş göstermişti. AlmorA'yı ilk dinlediğimde, Therion zannedip bu kadar güzel şarkılar yaptıkları için onları tebrik etmiştim içimden. Ama bana şarkıyı dinleten arkadaşım grubun Türk olduğunu söylediğinde, bayağı bir şaşırmıştım.
Sadede gelicem. Yaptıkları müziğin babası Therion'dan bile daha müthiş şarkılar yapıyorlar. Eğer dinlemediyseniz, başlamanızı tavsiye ettiğim albümleri Kalihora's Song. İlk albümden de başlıyabilirsiniz tabii ki. Ama ilk albümde daha tam oturmuş bir AlmorA yok. Ama Kalihora's Song mükemmel bir albüm olmuş. Mutlaka dinlemelisiniz. Ayrıca Shehrazad albümleri-ki 3. ve enson albümleri- Kalihora's Song'dan sonra müziği daha da ileri götürdükleri bir albüm. Onu da mutlaka dinlemelisiniz. Özellikle solistlerinin muhteşem sesi-soprano- mükemmel.(Bu arada iki solist var, biri erkek diğeri bayan)
AlmorA dinlemeniz gereken bir grup. Acele dinlemenizi salık veriyorum...(Beni takan olursa tabi)
walla bildiğim kadarıyla AlmorA kendisine Therion'u örnek alıyor. Ve Shehrazad adlı albümlerinin galasını Therion'la birlikte yapmışlardı...
Saygılarımla...
Almora'dan Gerçek Masallar
Metal gurubu Almora, 2001'de kurulmuş. Metal grubu Almora, yeni albümleri Shehrazad'da yine masalsı temaları işliyor. Yarın Vox'ta bir konser verecek olan grubun kurucusu Soner Canözer anlattı
Almora ismi nereden çıktı? Albümlerde bizi masallar karşılıyor... Bununla ilgisi var mı? Almora aslında fonetik olarak güzel tınlayan, hiçbir dile ait olmayan bir kelimedir. Müziğimizde anlatmak istediklerimize, kendi masalıyla tercüman olan bir kahramandır. Öyküleri anlatırken ve bunları müziğimize yansıtırken hem özel hayatımızla ilgili, hem de toplumsal yaşayışla ilgili sorunları, hayatın güzel ve kötü yanlarını hep masal içerisinde anlatmayı tercih ettik. Aslında adı masal, yaşanan gerçek.
Albümlerin prodüktörlüğü, söz ve müzikler size ait. 'Buyrun her şey hazır, çalalım, söyleyelim,' gibi bir durum mu söz konusu? Öyle değil. Bu tiyatro, sinema gibi... Ben sadece senaryoyu yazıyorum, insanlar icra ediyor, hayata geçiriyor. İlk albümle iyi bir başarı yakaladınız ki devamı bir sene aralıklarla geldi. Türkiye'de kısa aralıklarla albüm yapmak alternatif gruplar için zor maalesef. Bu durumda şanslı mısınız? 12 yıldır bu işin içindeyim. Deneme yanılma yoluyla edindiğim bir takım tecrübeler var. Almora'yı kurduktan sonra neyi nasıl yapmam gerektiğini çok daha iyi biliyorum. Bu işin içinde hiç mi şans yok demek yanlış olur, tabii ki var ama bu daha çok disiplinli çalışmak ve plan program çerçevesinde hareket etmekle alâkalı.
Son albümünüz Shehrazad'da bizleri alışık olduğumuz hikâyeler karşılamıyor... Shehrazad, diğer albümlerden farklı olarak aslında konsept albüm değil. Parçalar genel olarak baktığımız zaman yine masalsı temaları işliyor, birbirine çok yakın parçalar var. 1001, Shehrazad isimli parçalara baktığınız zaman onlar konsept içersinde.
Albümlerinizin olmazsa olmazları arasındadır ithaf edilmiş parçalar. Shehrazad'da yer alan Güneşin Ozanları, Sivas katliamında ölen aydınlarımıza yazılmış... Evet. Bu şarkı katliamın onuncu yılıyla ilgili bir şarkı. O dönemde katliamı gerçekleştiren insanların affı gündeme gelmişti, ben de tepki duyduğum için böyle bir şarkı yazdım.
Şehnaz Aygül
Söyleşiden artanlar: 1- Soner Canözer, Fantasy şarkısının intro'sunu rüyasında görmüş ve hemen uyanıp çalmış. 2- 'Yurtdışında çalmak gurur verici, Türkiye'de çalmak normal bir şey' diye düşünmüyorlar. Ancak kariyerlerine yazacak artı bir şey olabilirmiş. Anadolu'da da çalmak istiyorlar. Sivas, Gaziantep gibi şehirlerden mail alıyorlar. 3- Japonya'da da dinleniyorlarmış.
22 Aralık 2004 Radikal Cumartesi
quote:
Orjinalden alıntı: fade
Bu grubu ilk defa rock the nations festivalinde izlemistim (aslinda bu grup ciktiginda biz daha kapida cebellesiyorduk) knigh errant'in (yalnis yazmis olabilirim) bayagi katkisi var gibime gelmisti
ztn bildiğim kadarıyla knight erranttaki bazı elemanlar kurmuş almorayı.ya da iki grubun ortak elemanları var.
knight errant in elemanları kurmuş bildiğim kadarıyla...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme