Şimdi Ara

Alt yazı senkronu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PlanetDP'de bulunan bazı anime alt yazılarında uyumsuzluk ( özellikle BD sürümüne ) oluyor. Senkron yapmanın kolay bir yolu var mıdır?

Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 20 Nisan 2020; 18:54:42 >

• Subtitle Workshop programının hem son hem beta sürümünü indir. Altyazıyı yeni sürümle, hata verirse de eski sürümle aç. Sapmanın başladığı noktadan itibaren mouse'un sol tuşuna basıp aşağı çek ve CTRL D yap. Sapma oranını + yada - olarak girdikten sonra kaydedip çık. Bu kadar.
  • Şimdi senkron derken neyi kastediyorsun, altyazı gecikiyor diyorsan çözümü basit, izlediğin programda bile ileri geri alabilirsin,
    Atıyprum altyazı 3 sn geç geliyor, vlc de filmini aç altyazıyı ekle, gecikmeyi 3 sn ayarla bitti.

Ha şöyle bir uyumsuzluk olabilir, video 25 fps ilerler, altyazı 23.976 fps ilerler, ya da tam tersi.

Böyle bir durumda aynı anda başlasalar bile 25 fps ilerlerleyen öne geçecektir,

Napabilirsin,
    Mümkünse videonun fps değerine uygun altyazı bul,
    Baktın tek altyazı var ve o da uyumsuz,

Subtitle fps converter gibi programlarla, altyazuının fps değerini videoya eşitleyeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 21 Nisan 2020; 2:30:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavsiyeler için teşekkürler.
  • Hocam programı yükledim ancak aşağı çek derken? O kısmı tam anlayamadım. Ayrıca .ass dosyalarını yüklediğimde Türkçe karakterler gözükmüyor programda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05471E679

Hocam programı yükledim ancak aşağı çek derken? O kısmı tam anlayamadım. Ayrıca .ass dosyalarını yüklediğimde Türkçe karakterler gözükmüyor programda.
    Eğer sapma yapan kısım sadece belli bir satırdan sonrası ise, demiştim. Yapman gereken ekranda sol mouse tuşu ile bir kare çizmek, son satıra dek bir senkron yapacaksan ya mouse bu şekilde iken ani şekilde aşağı çek yada CTRL D yaptığında çıkan seçeneklerden "tüm altyazılar"ı seç.

Alt yazı senkronuAlt yazı senkronu

Karakter seçimini ise yukarıdan Settings'i seçip oradan da Charset'i seçerek yaparsın. Gördüğün gibi bende tüm karakter seti Türkçe. Ama bir ihtimal Türkçe olmayan karakter setine Türkçe yazılmış bir metne senkron yapmaya çalışıyorsun diyelim, o yüzden de program her seferinde altyazıyı Türkçe olmayan karakterlerle açmaya çalışıyor diyelim, o zaman da yapman gereken o metni Notepad ile açmak ve farklı kaydet ekranında ANSI <---> UTF-8arasında geçiş yapıp öyle kaydetmektir.

• Teşekkür ederim. Eğer yapamazsam sorarım tekrardan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.