işte bu söylediklerin yüzünden %100 yerli ve Milli olmalı. eğer dün %30 yerli ve Milli ise bugün %80 yerli ve Milli ise hiç küçümsenecek bir tarafı yok bunun. ideal olan %100 yerli ve Milli olması. Kimse söz edemez kısmına katılmıyorum. bunu söylediğin zaman ülke içinde vatan haini yok demek olur. su uyur düşman uyumaz. Aselsan Mühendislerimizi vatan hainleri öldürdü. bunları görmezden gelmeyelim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 1 Ekim 2024; 13:35:24 > |
Altay tankı ve Fırtına obüsünün yerli motorlarında önemli gelişme (2. sayfa)
-
-
Bu iktidardan önce süper bir savunma sanayimiz vardı (!) Şimdi tabi böyle şeyler zorumuza gidiyor.
-
ihalar içinde öyle demiştiniz lakin içinizden geçtiler.
-
israilden bisiklet motoru alsaydık beğeniye basmaktan form çökerdi.
-
Engellendin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gene toplumu uyutma moduna soktular,gene 2027 veya 2028 de seri üretim,birlesmis milletlerde bağıran çağıran dünya liderimizden israile karşı sesi çıkmiyor,birazda,bir türlü üretilemeyen altay tankına kafamızı verelim,eflasyon yerine altay tankının hikayeleri ile karnımızı doyuralım niye şikayet ediyoruzki chp belediyelerin halka,hizmetini keselim önemli olan halk değil önemli olan birilerin iktidar hastalığı ile övünelim duralım,medeniyeti yakalamış toplumlarda liderler sürekli değişir medeni olmayanlardada aynı şahıslarla övünür dururuz,bu kafayla 50 yıl sonra anca gelişiriz:)))ortaçağ zihniyetini yaşayan ve arada sırada hırlıyanları teknoloji nasılda susturuyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 1 Ekim 2024; 14:34:29 >
-
İslam dininde zaten emek kutsaldır.
Hz.Muhammet Mustafa (SAS) birisi ile tokalaşıyor, tokalaştığı kişinin ellerinin nasırlı olduğunu görünce ‘’sen ne iş yapıyorsun?’’ diye sorunca, o da diyor ki; ‘’Ben tarlalarda çalışıyorum, rızkımı böyle çıkarıyorum. Tarlalarda çok kazma, kürek tuttuğum için ellerim bu şekilde nasırlandı.’’ Güzel Peygamberimiz önce o eli öpüyor sonra havaya kaldırarak etrafındaki arkadaşlarına yani sahabeye; ‘’Cehennem ateşinin yakmaktan haya edeceği bir el görmek isteyen bu ele baksın’’ diyerek insanlara bir mesaj veriliyor. Çalışan, emek veren, işçi, emekçi, alın teri dökenlerin kazandıkları cennete birer bilettir.En kutsal kazanç emek sarf ederek, alın teri dökerek elde edilen kazançtır ve insana bundan başka bir karşılık söz konusu değildir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zekinin biri beni engellemiş karalar bağladım halaya durdum.
-
Iste böyle yüzde 30, yüzde 50, yüzde 90 seklinde gitseydi sözümüz olmazdı fakat böyle bir seyin samimiyetine inanmak güc.. bu mhp'li milliyetci 50 yas üstü dayıları memnun etme taktigi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2024; 17:47:1 > -
Türkiye yerli tank üretim planlama aşamasında geçmişte çokça çuvallamıştır ,inşallah bu verdikleri hedef tutar diyorum
yerlileştirme konusu hiç bitmez ,aşama aşama geçiş yapılır .Bunda bir problem yok ama hedef devamlı revize ediliyor ise ciddi bir sıkıntı da var demektir .
Hava araçlarında bu sıkıntıları tek tek aşıyorlar, ama tank konusu neden bunca yıldır çözülemediği işi ciddi soru işaretleri bırakıyor bende .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
böyle gitmediği kanısına nasıl vardın. şahsi tahmin mi yoksa bir bilgiye dayanıyor mu?
-
Sahsi izlenimlerimden kaynaklanan kendi tahminimdir..
-
Batu, Utku ve diğer motorlarda çalıştım 2.5 sene, hepsi yerli :) dediğinle alakası dahi yok. 10 yıllık makina mühendisiyim. Bilgine,
Ek bilgi olsun: Tank motorunun prototip sözleşmesi yanlış hatırlamıyorsam 2026 idi. Prototip sonrası seri üretim sözleşmesi Altay projesi benzeri şekilde tekrar verilecek.
BATU, UTKU ve Tuna'yı tamamen 60 kişilik bir ekiple tasarladık bende motor dinamiği ve dişli sistemleri üzerine çalıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freddy_3 -- 2 Ekim 2024; 0:7:48 > -
konuyla alakasız bişey dicem şu savunmadaki son yıllardaki atağımız
ya özgür özel gelirse kesin bundan daha iyisini yapar savunma sanayimiz arşa çıkar bizi çok iyi korur düşmanlardan ya
tüm parayı efese altınbaşa tatillere yatırmaz tabiki
ekonomi güç aç kalıyoz ama hiç değilse canımızı koruyacak silah yapıyruz
bu devirde ya para yap ya da silah
ötekileri olsa memleketi anahtar teslim komunistlere tesim ederler anında
hiç baktınız mı sağa sola hertaraf düşman türkiyesin sen yapacaz tabi sonuna kadar rte
düşmanlar 500 kere düşünsün özellikle israil
biz çanakkalede yalın ayak bu vatanı aldık hem de 7 düvele karşı
son teknolojiyle iyi silahlarla neler yapmayız ona göre !
650k TSK personeli bir anda olur 85 milyon.
Çelik ÇekirdekyoutubeOnlar ki Bizim İcin Canlarını Hiç'e sayarak yürüyen yiğitler , Onlar Ki Bizim Yiğit Mehmedimiz Desteklerinizi Bekliyoruz :))https://www.youtube.com/watch?v=irQpTexwfWg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 2 Ekim 2024; 16:9:24 >
-
Allah akıl fikir versin.
Sen ne konuşuyorsun kardeşim az bilinçli olsan kaç yıl geçti halen Altay tanki ortada yok her gün yok siha yaptık yok lastiğini taktık yok boyandı her gün aynı şeyler kardeşim Kaan nerde hani ses yok motor için ABD yahudilere gidip motor isteyen kim? Atak helikopteri 2 nerde neden üretilmiyor? Süreci neden durdu? Neden hava savunma sistemi gök kubbe halen kurulmadı az eleştirin bak savaş yanı başımızda biz halen sanki herşey normalmiş gibi yaşıyoruz her an bizi oraya çekmeleri an meselesi az akılı ol partizanlık yapma milete çamur Atacağına az yapılan ve yapılmayan işleri konuş
Bilincli yorumcunun yorumu böyle olur..
Hani savunma systemleri nerede? Altay tankı nerede? Bir de ay misyonu vardı sert inis yapacaklardı nerede sert indiler mi ay yüzeyine? Laf var icraat yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Ekim 2024; 17:28:37 > -
Rte olmasaydı bu pozisyonlara asla düşmezdik.Turkiye olmadan ortadoğuda kimse oyun kuramazdı değil mi?
Şimdi nasıl kuruluyor peki ?Türkiye nasıl etkisiz eleman durumuna düşürüldü.Bir düşünelim
-
motor üretmek bu kadar zor bir iş mi zira bu yeni bir olay değil ki amerika Almanya ve diğer ülkeler bunu en azından 1900 lu yıllardan beri yapıyor biz niye yerli yapamıyoruz dışa bağımlılık oldukça ekonomi zaten düzelmez cari açık işte buradan kaynaklanıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X