Şimdi Ara

Altyazı Yapma ve Ekleme Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1. Videolara altyazı yapmaya yarayan program arıyorum.
    2. Altyazıyı videoya ekleme programı arıyorum fakat istediğim programın altyazıyı videoyla birleştirmeyi istemiyorum. Video çözünürlüğünü bozmadan ya da editlemeden, istediğim program şunu yapsın: altyazı seçenekleri olsun isteğe bağlı olarak açılabilsin ve istendiği kadar dil desteği yüklenebilsin.

Not:.srt formatında yanında olsun istemiyorum. Videonun içerisinde seçenekler bölümü olsun istiyorum. .srt olarak altyazıyı video ismi ile aynı yaparsan otomatik altyazı açar zaten. Benim istediğim video dosyasının içinde olması.

Mesela şunu da istemiyorum: örneğin film izlme sitelerinde altyazı direk gömülü şekilde oluyor videoya, bunu video converterlarla yapabiliyorum.

Kısaca video içerisinde dil seçenekleri olan ve hepsi video içinde olan bir video dosyası oluşturmak istiyorum. Ayrı ayrı .srt ya da .sub dosyalarını taşımak istemiyorum.

Diğer bir konu da altyazısı olmayan videolara altyaı nasıl yapabilirim? Daha açıklayıcı yorum yazarsanız herkes için yararlı olabilir.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcayma -- 18 Nisan 2016; 11:43:46 >

• Merhaba,
    1- Windows Movie Maker kullanıyordum ben videolara alt yazı eklemek için

2- Anlamadım fakat video izlemek için bi program arıyosun sanırım "Gom - Vlc" olmak üzere 2 tane kullanıyorum.

İşine yararsa ne mutlu bana

Kolay Gelsin.
  • 2.sorum için, sorunun altındakileri okudunda ne yapmak istediğimi anlarsın. Özetle şöyle söyleyim: Altyazıyı video içerisine gömmek istiyorum fakat istediğimde açıp kapatmak istiyorum. Sağ tıklayıp altyazı seçeneklerinde çıksın istiyorum. Alt yazı dosyasını ayrı olarak içine sürüklemek ya da otomatik olarak açmak istemiyorum. Videoya altyazı özelliği eklemek istiyorum.
  • 1) Subtitle workshop
    2) Aegisub
    3) Subcreator
    Bu yazdığım sitelere bak
  • mekse M kullanıcısına yanıt
    Bu üçü de altyazı üretme programı. srt formatında ya da sub formatında altyazı üretiyor, benim yapmak istediğim DVD filmlerde olan gibi içerisine gömmek istiyorum istediğimde altyazıyı açıp istediğimde kapatmak, paylaşım için teşekkürler yine de 1. sorumun cevabını bulmuş oldum.
  • Anladığım kadarıyla altyazı üretmek değil de altyazıyı bir videoya gömmek yani hardcode yapmak istiyorsunuz. Bunun için AVS video converter ya da Xilisoft Ultimate converter yazılımlarını öneririm.
    Aşağıdaki linklerde nasıl yapılacağını bahseden anlatımlar mevcut:

http://www.avs4you.com/guides/convert-video-subtitles.aspx
    http://www.xilisoft.com/dvd-creator/how-to-add-subtitles-to-dvd.html

• Rastlantıyla rastladığım bir başlık, aradan bir kaç yıl geçse bile belki bir başkasının işine yaraması için arkadaşın sorununu doğru cevaplanmadığını düşünerek yardımcı olmak isterim.

Şimdi, istediği şey alt yazıları programın içinde olsun istediğim zaman açıp kapatayım diyor. İçinde alt yazı bulunduran tek format MKV'dir. MKV içine altyazı atıp çıkarabileceğin ve istersen gösterip istersen kapatabileceğin bir program. Bayağı da popüler.

Bunun için Mkvtoolnix-Unicode-2.6.0 programı birebir. Bunun içine atılan alt yazılar, sesler veya videolar tek bir dosya haline geliyor ve seyrederken hangisini açıp kapatacağın sana kalıyor.
    https://mkvtoolnix.download/windows/releases/2.6.0/.dirindex.php?sort=size&order=desc

[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Şubat 2018; 12:37:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    2 yıl geçmiş olmasına rağmen işime yarayacak teşekkür ederim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir sorum daha olacak size: bazı altyazılar süre olarak oymuyor onları topluca zaman kayması yapabilir miyim kalıcı olarak? @MonitörKertenkelesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcayma -- 8 Mart 2018; 16:42:10 >
  • sametcayma S kullanıcısına yanıt
    Bu konuda genellikle Time Adjuster programını kullanıyorum. Basit ve ufak ve Türkçe bir program.

Alt yazıyı tanıttıktan sonra ileri geri okları olan butondan altyazıtının tamamının öne veya arkaya kaç saniye veya dakika gideceğine karar verip save etmeniz yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 9 Mart 2018; 10:55:21 >

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Şimdi aklıma bir yabancı dil çalışma yönetemi geldi sizinle de paylaşmak istedim.

İngilizce altyazıları 2 sn ileri alıyorum. Önce duyarak anlamaya eğer anlamazsam okuyup anlıyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
  • sametcayma S kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç bir fikir muhakkak denemem lazım. Kullandığım media oynatıcısı kumadasından seyir halinde iken alt yazıyı ileri geri alabiliyor, bunu deniyerek ingilizcemi geliştirmeyi deneyeceğim, bakalım işe yarayacak mı. Teşekkürler fiknizi için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.