Şimdi Ara

AM2+ Anakart'a AM3 işlemci takılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: Prochnow

quote:

quote:

Açıkcası ben tam alamıyorum işlemcilerden 3.4 diye beni iyi sandım sizin dedikleriniz benim dediğimden iyimidir?

Pardon. Ben anakartı alacağınızı sanmıştım.

X4-640 giriş-giriş üst için iyi işlemcidir. 95 watt çeker. HD-7770 serisine kadar harika uyar ve HD-7850 için de az çok yeter ayarına göre. Yalnız fazla OC olmaz. Kilitlidir ve 3.0 hızdan en fazla 3.3-3.4 görür ortalama anakartlarda.
    Sıfırı 160 TL civarı şu an.

Phenom II X4-965 ise orta seviye için çok iyi bir işlemcidir. Hala 2 sene gideri var. Kilitsizdir ve çok iyi OC olur. İyi bir soğutu ile 4.3-4.4 gören çok sayıda kişi var. 125 watt çeker bu nedenle OC için iye anakart gerekir. HD-7950 kartlara bile yeter de artar.
    Sıfırı 210 TL civarı.

Ben overclok yapmayı düşünmüyorum normal bir kullanıcıyım soğutma için ayrı bir para ödeyemeyeceğim için Ekran kartım nvidia geforce 9800 gt -Anakartım M3N78-VM ve güzel bir işlemci arıyorum siz bir işlemci önerirseniz sevinirim 200-300 lira arası olabilir 3.4 ghz olan Bunu almayı düşündüm tabi siz daha bilgilisiniz sizdende tavsiye almak isterim.

200-300 lire o anakart ve ekran kartı için iyi para.

160 TL fiyatlı Athlon II X4-640 işlemci (3.00 GHz) size (ekran kartına) fazla bile gelir. Günlük kullanıma da fazlasıyla yeter.

210 Tl fiyata alacağınız Phenom II X4-965 BE işlemci (3.4 GHz) ise fazlasıyla yeter.
    Ancak 965BE alıp OC yapmamak insanı gerer. Elleri kaşınır, kışkırır insan.

Madem 200-300 limit var 210 TL Phenom II alın. L3 cache var ve stok fanla da 3.6-3.8 görür. Sessizlik için kalan 90 TL fiyata da iyi bir CPU soğutucu alın. abi rahat durmayıp az kırbaç verin işlemciye. 3.8 yapın tepe tepe kullanın.

Normal kullanıcıyım derken öyle ofis işi gibi değil aşırı fazla oyun oynarım genellikle yeni çıkanları ultrada oynamak ayrı bir zevk oc yapmaktan korkuyorum açıkçası ve öğrendiğime göre 230w psu var bende sizce o gösterdiğimi alsam yeter mi psu?Ve PCB meselesinde ben o etikete baktım serial no felan yazıyo resmini atacağım altta.

AM2+ Anakart'a AM3 işlemci takılır mı?
     AM2+ Anakart'a AM3 işlemci takılır mı? AM2+ Anakart'a AM3 işlemci takılır mı?

• quote:

Normal kullanıcıyım derken öyle ofis işi gibi değil aşırı fazla oyun oynarım genellikle yeni çıkanları ultrada oynamak ayrı bir zevk oc yapmaktan korkuyorum açıkçası ve öğrendiğime göre 230w psu var bende sizce o gösterdiğimi alsam yeter mi psu?Ve PCB meselesinde ben o etikete baktım serial no felan yazıyo resmini atacağım altta.

Maalesef 230 watt PSU çok zayıf.

Siz 210 TL ile Phenom II X4-965BE alın ve az OC yapın ultra oyun için.
    Kalan paraya biraz daha ekleyip 400-500 watt bir PSU alın.

Anakartta sorun yok. Siz PSU etiketini bir atın bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 4 Haziran 2013; 14:15:13 >
  • quote:

quote:

PSU ya baktım 220w olduğundan eminim.Eminsiniz değil mi anakartta sorun olmadığına :F

• quote:

quote:

quote:

PSU ya baktım 220w olduğundan eminim.Eminsiniz değil mi anakartta sorun olmadığına :F

Anakartta sorun yok. 140 watt destekli görünüyor ki biraz da fazla bile verir.

PSU çok zayıf. 220 watt mı emin misiniz. Voltaj filan olmasın o.
    Etiket resmini bir atsanız iyi olur.

• Burda dostum

AM2+ Anakart'a AM3 işlemci takılır mı? AM2+ Anakart'a AM3 işlemci takılır mı?

• quote:

Burda dostum

Evet bu.
    Maalesef PSU bir çöp sayılır.
    En önemli kanal olan 12 volt kanalından sadece 9 amper veriyor ki 108 watt eder. 3.3-5 volt kanalları bu kadar önemli değil.

Phenom II X4 işlemci 125 watt Athlon II X4 ise 95 watt çeker. Bunları bile karşılayamaz.
    Bu PSU ile bırak iyi, zayıf bir CPU+GPU bile olmaz.

210 TL civarı Phenom II X4-965BE alıp kalan 90 TL fiyata iyi bir PSU alın mutlaka. Biraz daha verirseniz Kasa+PSU da olabilir.

Ama PSU şart maalesef
  • quote:

quote:

Burda dostum

Evet bu.
    Maalesef PSU bir çöp sayılır.
    En önemli kanal olan 12 volt kanalından sadece 9 amper veriyor ki 108 watt eder. 3.3-5 volt kanalları bu kadar önemli değil.

Phenom II X4 işlemci 125 watt Athlon II X4 ise 95 watt çeker. Bunları bile karşılayamaz.
    Bu PSU ile bırak iyi, zayıf bir CPU+GPU bile olmaz.

210 TL civarı Phenom II X4-965BE alıp kalan 90 TL fiyata iyi bir PSU alın mutlaka. Biraz daha verirseniz Kasa+PSU da olabilir.

Ama PSU şart maalesef

Sağolun yardımcı oldunuz PSU çok eskiydi zaten iyi günler dostum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.