Şimdi Ara

AM3,mATX anakart tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çok fazla bütçem yok,yeni ekran kartı aldım anakart sorun çıkardı daha deneyemeden şansıma,
    250-300 liraya bu tipte anakart önerisi arıyorum.
    Önceki anakartım msi 880gms e-35 ama hiçbi yerde stokta bulamadım,memnun oldugum bir kart ama yok ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FindMeGreaterFoes -- 6 Mart 2016; 0:28:36 >

• Up
  • http://www.bilisimport.com/urun/asrock-anakart-970-m-pro3-r2-0-amd-970-am3-ddr3-sata3-usb3-micro-atx-asr970mpro3?ref=akakce&source=mobil&v=1.5.4

Canavar :)

Bu kadar parayi vermeye degmez ama kesinlikle daha basit 760g bir anakart alip gec derim

http://www.guvenliticaret.net/eepev~u~asus-m5a78l-m-lx3-anakart-19?ref=akakce&source=mobil&v=1.61

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 6 Mart 2016; 1:35:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

http://www.bilisimport.com/urun/asrock-anakart-970-m-pro3-r2-0-amd-970-am3-ddr3-sata3-usb3-micro-atx-asr970mpro3?ref=akakce&source=mobil&v=1.5.4

Canavar :)

Bu kadar parayi vermeye degmez ama kesinlikle daha basit 760g bir anakart alip gec derim

http://www.guvenliticaret.net/eepev~u~asus-m5a78l-m-lx3-anakart-19?ref=akakce&source=mobil&v=1.61

Hocam 970 çok iyiymiş ama ekran karta daha yeni 550 lira verdiğimden pertim şu aralar
    m5a78l yi alsam 2.8den 3.3 e kadar falan oc yapabilir miyim sizce, sorun çıkarır mı?

Ekran kartına oc yapmam zaten,işlemci biraz eski kaldığı için beni idare etmesi fena olmazdı az bi oc ile.
    Sistemim: amd r7 370 ekran kartı
    amd phenom ii x6 1055t 2.8ghz cpu
    550 w aopen psu
    2x 4gb ram :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FindMeGreaterFoes -- 6 Mart 2016; 1:13:06 >

• Malesef oc yapamazsin... ama yeterli olur stok halde r7 370e o yuzden al asusu gec :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Malesef oc yapamazsin... ama yeterli olur stok halde r7 370e o yuzden al asusu gec :)

Hocam m5a78 max 95 wattmış,bana en az 125 lazım sanıyorum işlemci için,yazmayı unutmuşum ._.

970 kaç wattır bi bilginiz var mı? olmadı 1-2 hafta para biriktirip onu alırım almışken düzgün bi şey almış olurum hem.
    Ekran kartını bi süre test edemiycem bu gidişle galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FindMeGreaterFoes -- 6 Mart 2016; 1:15:54 >
  • Biraz voltaj kismasiyla 95w a dusurulur elindeki islemci :) bu arada 970e fx8350 bile takabilirsin ama dedigim gibi 1055t icin bu parayi harcamaya gerek yok... Biraz voltaj kisar 95w a indirebilirsin islemciyi karar senin burda :)

970 ile islemciye gittigi yere kadar oc da yapabilirsin ama bildigim kadariyla 1055t cok oc olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 6 Mart 2016; 3:22:40 >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    voltaj düşürürsem çok performans kaybı yaşamaz mıyım? oynadığım oyunların çoğu cpu ağırlıklı o yüzden oc yapabilmem daha iyi olurdu,düşürürsem içime sinmez
  • 2.7ghz e inip voltaji ciddi kisabilirsin veya

3.0ghze yukseltip cekirdeklerin birini kapatir 5cekitdekli kullanirsin cok secenek var :)

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    peki o zaman ucuz kartı alıp dediginiz gibi yapayim
    çok oldu biliyorum ama son 1-2 aklıma takılan bi şey var : P

1-sizce hangisi daha iyi çekirdek kapatmak mı voltaj düşürmek mi?
    2- daha önce hiç yapmadığım için nasıl olduğunu öğrenebileceğim bi link gönderebilir misiniz?

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için
  • Bence 1 veya 2 çekirdeği kapatıp 3.0ghze yükseltmek daha mantıklı çünkü hem 95w seviyesine ineceksin voltajı kıstığın için hemde frekansı yükselteceğinden performans kazanacaksın bu senin yararına :)

Çekirdek kapatma işi cpu features bölümünden yapılıyor acc ayarından
    Voltaj kısma ve fsb ile overclock ise bildiğin gibi overclock menüsünden yapılıyor

Aynı asus anakartı kullanıyorum phenom x4 işlemciyle çok basit bir biosu var kolayca halledeceksin :)
  • arkadaslar suan ben 965 b.e kullaniyorum. bana bi anakart onerirmisiniz gelecege yonelik. butce 400 tl. suanki anakartim asus m4a88td-m evo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.