Şimdi Ara

amacım kalemle yazabilmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işim gereği sık sık not tutmak zorunda kalıyorum. ve tuttuğum bu notlarda genellikle ajanda tarzında (şunu şu gün yap, bunu burdan al, şu tarihe kadar bitsin vb. ve haftalık-aylık-yıllık rutinler). sanırım PDA veya PPC benim hayatımı bayağı kolaylaştıracak. forumun bu kısmına bayağı okudum ve haliyle kafam karıştı, kararsız kaldım. kriterleri sıralayacak olursam:

1. klavyeyle uğraşmak istemiyorum, kalemi olsun ve bununla da rahat yazabileyim.
    2. internet mutlaka (web - mail)
    3. ofis belgelerini açıp düzenleyebileyim (detaylı bişeyler yapmayacağım, word excel basit seviyede olsun yeter)
    4. GPS kamera lazım deil hatta telefon bile olmasa problem olmaz (ama sanırım artık çoğunda bunlar standart)
    5. ekran büyük olmalı
    6. oyun oynamak pek de önemli bi kriter değil ama...
    7. bi de tabiki şık olsun

kendi yaptığım araştırmalarda ilgimi çekenler şunlar oldu:

- forumlarda okuduğum kadarıyla windows mobile şuanki gözde işletim sistemi. sanırım rahat kullanım ve program seçenekleri de sağlıyordur.

- HTC'nin modelleri çok hoş duruyor ama marka önemli değil. işimi görsün benim için önemli olan bu.

tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...

• Windows mobile olmayan sistemlerde kalem kullanımı yok (ya da çok sınırlı) o nedenle zaten WM olmayan aletlere bakmamalısın.
    Kalemle ekrana yazmak tahmin ettiğin kadar pratik sonuçlanmayabilir, çünkü ekran çok çabul doluyor...eğer büyük bir ekran değilse..klavye daha iyi bir çözüm olabilir.

GSM kullanımı olup olmayacağını belirtmemişsin, GSM şart değilse HP'nin uygun modelleri var..(ipaq 214, ipaq 114 vs..)

GSM de istersen seçenek çok...özellikleri filtreleyen bir alışveriş sitesine (hepsiburada gibi) bakarak 1-2 fikir oluşturmanı sonradan bu forumu okumanı tavsiye ederim..
  • O zaman gsm özelliği olmayan pda alacaksın. Şu cihazlarlar çıkalı bir kaç sene olmasına rağmen hala son teknoloji özellikleri bulunuyor,ve en son wm6.1 yüklenebiliyor:

Dell Axim X51V
    HP İPAQ HX4700

her ikisinde de 624 mhz işlemci, 3.5 inç ekran, 640*480 ekran 64 mb ram 256 rom, sd,cf kart slotu, kızılötesi , kablosuz 11.b, bluetooth
    ne ararsan var yani. x51v'deki 16 mb ekran kartını da unutmayalım.
  • Dell'i bilmiyorum ama HP İPAQ HX4700 kullanıyorum. Ekran 4" ve bu oldukça kullanışlı. Öte yandan ekranın büyük olması bataryayı daha kısa sürede bitiriyor.
    GSM e gerek yok demişsin. Ben kendi cihazımı aldığım sıralarda, GSM özelliği olanlar kısıtlıydı ve işlemcileri çok düşük hızlardaydı. O yüzden 624 mhz cazip geldi. Ve cihazımdan hala da çok memmunum. Ama artık kesmiyor ve GSM li bir cihaz bakınmaya başladım. GSM özelliği olmayan bir cihazı, internete ya bluetooth la cep telefonunu dial-up modem olarak kullandırarak, yada Wifi ile çıkartabilirsin. Wifi zaten tam bir batarya canavarı. Bluetoot ta ise, hem cep telefonunun hem pocket pc nin bataryası Wifi kadar olmasa da, yine de çabuk bitiyor. Dolayısıyla sadece bu sebeple bile GSM li bir model bak derim.
    laconf un dediği gibi, klavye ile bence de daha rahat yazılabilir. Ayrıca klavye olan modellerde de ilaveten stylus ile yazabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 23 Eylül 2008; 21:22:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.