Şimdi Ara

Amazon'dan ucuza klayve, fare almak [REHBER] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.234
Cevap
92
Favori
85.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OmrTR

beyler bişey sorucam bende g930 alıcaktım ama yurt dışına basınca g930 gidiyo ve 100 doları gecerse gumruk vergısı ne kdr olur ?

Amazon'da ödeme yaparken o miktar alınıyor sizden zaten. Sizin yerinize devlete veriliyor. Ürünü sepete ekleyip son aşamaya kadar gelirseniz ne kadar vergi ve kargo ücreti tuttuğunu görürsünüz.
  • G930 U SONRA ALMAYA KARAR VERDİM ŞİMDİ
    G502 PROTEUS CORE VE G510S ALMAYA KARAR VERDİM
    İKİSİDE 100 DOLARI GEÇMİYO KARGO PARASI DAHİL OLMADAN ( KARGO DAHİL OLUYOMU?)
    İKİSİNİDE AYRI SEPETTE ALIP GÜMRÜK PARASI VERMEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
    ANTALYADA YAŞIYORUM BUYUZDEN 40 TL YURTDIŞI 15 TL DE YURT İÇİ KARGO PARASI VERİRİM DİYE TAHMİN EDİIYORUM
    SİZCE DÜŞÜNCEM DOĞRUMU

VE EĞER GÜMRÜKTE TAKILIRSA NE YAPMAM LAZIM
  • kassatura kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler. Ben işlemci almayı düşünüyorum amazon'dan Tr ile fiyat farkı 500 lira civarı :) işlemci 300 dolar ve gümrük vergisi sıkıntısı var dediğin gibi. Ürünü satın alsam gümrükte nasıl bi işlem olur herhangi bir bilgin var mı? Ürün geri mi gider bekletirler mi ya da benden 300 400 lira civarında vergi mi isterler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmravclr

Hocam iyi günler. Ben işlemci almayı düşünüyorum amazon'dan Tr ile fiyat farkı 500 lira civarı :) işlemci 300 dolar ve gümrük vergisi sıkıntısı var dediğin gibi. Ürünü satın alsam gümrükte nasıl bi işlem olur herhangi bir bilgin var mı? Ürün geri mi gider bekletirler mi ya da benden 300 400 lira civarında vergi mi isterler?

Bildiğim kadarıyla ürünü amazon'dan alırken en son ödeme kısmında vergiyi de alıyor amazon. Devlete kendi veriyor. Sen hiç uğraşmıyorsun. Son aşamada kaç dolar vergi vereceğin yazar.

Çünkü PS4 ilk çıktığında 300 dolar cihaz artı 100 dolar vergiyi de amazon'a ödeyerek baya bir kişi PS4 aldı donanımhaber'de. Sıkıntı çıkmadan ellerine geçti cihazlar.

evet şimdi biraz site üzerisinde dolaştım 68 dolarmış vergisi. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • essqi kullanıcısına yanıt
    adınıza bu yıl içinde 5 adet yurtdışı alımı yapılmışsa takılma ihtimali var. ama genelde 5. geçince bile takıldığını kendim adıma görmedim..bunu sorduğunuza göre daha önce alım yapmamışınızdır tahminen
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmravclr

evet şimdi biraz site üzerisinde dolaştım 68 dolarmış vergisi. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Önemli değil. Sorunuz olursa sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3lma

adınıza bu yıl içinde 5 adet yurtdışı alımı yapılmışsa takılma ihtimali var. ama genelde 5. geçince bile takıldığını kendim adıma görmedim..bunu sorduğunuza göre daha önce alım yapmamışınızdır tahminen

Alışverişten sonra TC kimlik no istiyor i-parcel. Oraya aileden herhangi birinin verilebilir. Çünkü isteme sebepleri o 5 sınırını kontrol etmek. Kanunlara göre işliyor Amazon'dan alışeriş yapmak. Başkasının TC'sini verince sorun kalmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kassatura

quote:

Alışverişten sonra TC kimlik no istiyor i-parcel. Oraya aileden herhangi birinin verilebilir. Çünkü isteme sebepleri o 5 sınırını kontrol etmek. Kanunlara göre işliyor Amazon'dan alışeriş yapmak. Başkasının TC'sini verince sorun kalmaz diye düşünüyorum.

aynen öyle hocam..ama adresede bakabiliyorlar..ben genelde 3 adres kullanıyorum. adrese dikkat diyorum
  • quote:

quote:

quote:

aynen öyle hocam..ama adresede bakabiliyorlar..ben genelde 3 adres kullanıyorum. adrese dikkat diyorum

Doğrudur hocam. Onlarda nizami işlese de bizimkiler kafasına göre iş yapar. Normalde bir evde 4 kişi yaşıyorsa toplam 20 ürün alabilirler farklı TC'lerle. Ama tabi burası Türkiye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doğrudur hocam. Onlarda nizami işlese de bizimkiler kafasına göre iş yapar. Normalde bir evde 4 kişi yaşıyorsa toplam 20 ürün alabilirler farklı TC'lerle. Ama tabi burası Türkiye.

benim allaha şükür daha takılmadı ama aliexpress den fotoğraf ekipmanları alan bir arkadaşımın 5-6 tane ürünü takıldı..%20 vergi verip aldı..birde toplu alımlara dikkat etmek gerekiyor..10 adetten fazla olduğu zaman ticariye giriyor..%20 sini vergi olarak versende alamıyorsun.

• quote:

benim allaha şükür daha takılmadı ama aliexpress den fotoğraf ekipmanları alan bir arkadaşımın 5-6 tane ürünü takıldı..%20 vergi verip aldı..birde toplu alımlara dikkat etmek gerekiyor..10 adetten fazla olduğu zaman ticariye giriyor..%20 sini vergi olarak versende alamıyorsun.

Ebaydan bugüne kadar 150'nin üstünde alışverişim oldu. Gerçi hepsi 100 doların altındaydı. Sıkıntı olmadı. Ama yeni o 5 adet alım yasası çıkınca ara sıra bişiler almayorum artık.
    Bir kaç soru sormak istiyorum mümkünse, ilk alışverişim:)

Üye oldum adresi falan Turkey duzgun yazdım, "Eğer bu aşama geliyorsa tamam demektir." aşamasını da geçtim.

Şimdi bu aşamaıy geçince gerçekten sorun yok mu? :)

Dx.com da mesela free shiping to Turkey yazar burada oyle bir sey goremedim.

Diger mesele sonraki sayfada kart eklemem gerekiyor, direk paypal ile öde gibi bir sey yok sanırım ?

Aldığım urunde Sold by: Amazon Export Sales, Inc. yazması " fulfillment by amazon" anlamına mı gelir ?

Bir de son olarak

AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 9-16 business days)

AmazonGlobal Priority Shipping --get it Thursday

arasında sanırım fiyat farkı var değil mi ? üsteki ile mi devam etmek lazım ?

Uzun oldu kusura bakmayın.. anlatım için teşekkürler:)

usta sen şimdi bunu söyledin beni bağımdan yakaladın.

Tr de bulamadığım ürünü hemde ucuza hücum edicem buraya, şimdi düşünücem bakalım neyi alsam diye.

steelseries wow legendary edition veya G502 proteus core alabilirim.

http://www.amazon.com/SteelSeries-World-Warcraft-Legendary-Gaming/dp/B005L38QHA/ref=sr_1_7?s=electronics&ie=UTF8&qid=1404718896&sr=1-7&keywords=Steelseries+mouse

eğer free shipping seçeneği varsa oluyor mu bu yoksa illa kargoda ödemek zorundamıyız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Temmuz 2014; 10:50:50 >

• hocam kargo ücreti mevcut en son ödenecek meblağa kadar ilerlediğiniZde zaten shipping&handling ne kadar tutuyorsa o da fiyata ekleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanjou

hocam kargo ücreti mevcut en son ödenecek meblağa kadar ilerlediğiniZde zaten shipping&handling ne kadar tutuyorsa o da fiyata ekleniyor.

yukarıdaki üründe herhangi bir olay varmı ? konu sahibi ve bilen herkes dikkat etmemiz gereken şeyleri yazarsa iyi olur. ingilizcem var ama sonuçta kredi kartı felan ekleyeceğimiz için yanlış birşey yapmakta hoş olmaz. tecrübe herşeydir.

durumu 0 herhalde used felan gördüm aramalarda ama değil herhalde amazondan satışı yapılıyor ürünün.

35 dolara kadar ücretsiz kargo diyordu keşke 35 dolar olsaydı şimdi kimbilir kaç para çıkıcak.

birde eskiden amazon yollamıyordu tr ye şimdi kalktı herhalde yasak.

36 lira kargo diyor toplamda 101 TL ürün burada 195 TL vay anasını farka bak.

birde adresi ingiliz karakterlerine göre girdim yoksa gözükmüyor yazdığımız şey bozuluyor.

Bağlarbaşı değilde Baglarbasi diye girdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Temmuz 2014; 12:15:37 >

• birde bence çok karlı olan ürünleri en yukarıya linkleriyle beraber ekleyelim hocam.

mesela benim attığım Legendary Mouse senin attığın razer, logitech G930 var 397 lira tr de 560 lira.

bunları eklersek konu daha güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Temmuz 2014; 13:27:51 >
  • fiyat doğrudur hocam 101tl ekstra ücret yok.
    eskiden de yollanıyordu fakat gümrükte takılırsa ücreti ödeme derdi vardı şimdi yasal sınırın üzerindeki ürünlerde gümrükte ödenecek ücret de amazon tarafından alınıyor dolayısıyla ne alırsanız alın amazonda siparişi verdikten sonra başka bir masrafınız yok.
    bazı ürünlerde ekstra ücret çıkar onu da amazon zaten size belirtiyor onay verirken yani :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: channex

Bir kaç soru sormak istiyorum mümkünse, ilk alışverişim:)
    Üye oldum adresi falan Turkey duzgun yazdım, "Eğer bu aşama geliyorsa tamam demektir." aşamasını da geçtim.
    Şimdi bu aşamaıy geçince gerçekten sorun yok mu? :)
    Dx.com da mesela free shiping to Turkey yazar burada oyle bir sey goremedim.

Diger mesele sonraki sayfada kart eklemem gerekiyor, direk paypal ile öde gibi bir sey yok sanırım ?
    Aldığım urunde Sold by: Amazon Export Sales, Inc. yazması " fulfillment by amazon" anlamına mı gelir ?

Bir de son olarak

AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 9-16 business days)
    AmazonGlobal Priority Shipping --get it Thursday

arasında sanırım fiyat farkı var değil mi ? üsteki ile mi devam etmek lazım ?
    Uzun oldu kusura bakmayın.. anlatım için teşekkürler:)

O aşamayı geçince tıkladığınız anda kartınızdan parayı çeker.

Free shipping sadece Amerika içi gönderimlerde var. Yurtdışı gönderimlerde yok.

Amazon Export Sales yazıyorsa direkt olarak Amazon'un depolarından çıkıyor ve Amazon tarafından satılıyor demektir. O yüzden kargosu ucuz.

Priority Shipping 15 dolar daha pahalı. 3 güne elinizde olur ama pahalı.

Ne demek. Maksat herkes faydalansın.

Teşekkür ederim hocam, yalnız şöyle bir sorun oldu..

Bir ürün beğendim, ödeme aşamasına kadar geldi tam alacaktım son kez bakayım dedim

"Currently, item can be shipped only within the U.S. " yazıyormuş urun sayfasında.

Bu yazmasına ragmen odeme yapabiliyordum. Chatden sordum gönderemiyoruz dedi.. Eğer bu aşama geliyorsa tamam demek olmayabilir sanırım ben de anlamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.