Şimdi Ara

Amazon sipariş gümrük sorunu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
17.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hobo.

quote:

Orijinalden alıntı: NadoTR

Selam arkadaslar konuyu hortlatmis olucam ama ps vita ve aksesuarlar siparis etme istiyorum amazondan ne yaparsam gumruge takilmaz?

Ne yaparsan yap takılır.

ciddi misin ya devlet kargosuyla alsak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hobo.

quote:

Selam arkadaslar konuyu hortlatmis olucam ama ps vita ve aksesuarlar siparis etme istiyorum amazondan ne yaparsam gumruge takilmaz?

Ne yaparsan yap takılır.

ciddi misin ya devlet kargosuyla alsak

Devlet kargosu falan farketmez, Vita takılır. Ama aksesuarlarını 75€'yu geçmeyecek şekilde alabilirsin.

• selamlar.

amazon uk'den kasa fanı sipariş etmeyi düşünüyorum. bunun için kredi kartı çıkarıp sanal kart dahi oluşturdum.

linkteki ürün türkiyede 40 lira. anlamadığım bu ürün amazon US'da daha pahalı.

http://www.amazon.co.uk/Gelid-Wing-Blue-120mm-Performance/dp/B003ZWNP4I

fiyatta benim kaçırdığım birşey mi var bilmiyorum.

ve bundan 6 tane sipariş etsem takılır mı gümrüğe ?
  • merhaba arkadaşlar sırf sizlerden yardım istemek için üye oldum aslında bu siteyi seviyorum ama her neyse

http://www.amazon.com/Gioteck-HF2-Bluetooth-Controller-Playstation-3/dp/B005AK858E/ref=sr_1_94?s=videogames&ie=UTF8&qid=1339845968&sr=1-94

adresindeki kulaklığı alsam gümrükte sorun yaratır mı

• bende 65 $ bir kulaklık sipariş etmek istiyorum ama büyük ihtimalle takılacak ..
  • Arkadaşlar merhaba. Amazon'dan şu kulaklığı sipariş vermek istiyorum, kargo dahil $97 'a geliyor. Sizce gümrüğe takılır mı?

http://www.amazon.com/gp/product/B00DXTA5TG/ref=ox_sc_imb_mini_detail?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
  • çok faydalı bir konu bence
  • Merhabalar ben amazon sitesinden 3 kitap ve 1 saat siparisi vericem ama herhangi bir sorun cikarmi merak ediyorum toplam tutar yaklasik olarak 400 dolar...gümrükde sorun okurmu herhangi bi fiyat farki odermiyim yada gümrukden gecermi ayrica kargo ucreti hakkinda bilginiz varmi.. yardimci olursaniz sevinirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Bu tarz yurtdışı alışverişlerinde deneyimli kişilerin sözbirliği etmişcesine söyledikleri önemli bir nokta var: "Asla ürünü özel kargo firmalarıyla göndertmeyin, hep devlet posta veya kargo firmaları kullanın". Siparişinizin gümrüğü takılma sebeplerinden biri de DHL ile gelmesi olabilir. Bir de eğer yurtdışı alışverişlerde deneyimli değilseniz bir miktar komisyonunu ödeyerek Sanalpazar, gittigidiyor gibi sitelerden bir aracı ile sipariş vermek en garantili yöntem olarak görünüyor.

Hocam hort olacak ama aklıma takıldı. 100$ a klavye sipariş etmeyi düşünüyorum gümrüğe takılır mı? Devlet kargo firması PTT oluyor herhalde nasıl ptt ile yapabiliriz ki? Böyle bir seçenek sunuyor mu amazon? Teşekkürler.

• merhabalar amazondan toplam 86$ lık kulaklık alsam gumruge takılırmı ?
  • hayta24 kullanıcısına yanıt
    Gümrük parası satış esnasında otomatik olarak tahsil edilir ve takılma olmaz, eğer olursa bile sizden alınan gümrük parasıyla ödeme yapılır ve ürün hızlıca size ulaştırılır.
  • verdık sıparısı hayırlısı bakalım kazık turkıye fıatlarından ıyıdır :D
  • Ben yurtdışındaki parçalarımı yollatayım diyorum (CPU, RAM, EKK) CPU&RAM birarada vede Ekran Kartını ayrı yollatayım diyorum. Bunlar kullanılmış ve en yeni değil eski modeller ama bir sorun çıkarmı ?
    Sadece Orijinal Kartonlarıyla mı problemler çıkıyor ?
    Bu fiyat Limiti(sınırı) nedir ?
  • eyvallah ustad yola cıktı gelıyor ürün
  • konuyu hoplatçam ama yardım ederseniz sevinirim ben amazondan bu ürünleri alıcamhttp://www.amazon.com/Razer-Mamba-Chroma-Ergonomic-Gaming/dp/B013LDTYI6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1456251960&sr=8-1&keywords=razer+mamba+wirelesshttp://www.amazon.com/gp/product/B00Y4S5KPY?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER amazondan toplam 180 dolar gibi ücret çıkıyor kargo parası dahil bir arkadaşım gümrük vergisi içinde dedi sizce öylemi ne kadar öderim eğer bu ürünler daha pahalı çıkarsa türkiyeden alcam yardım ederseniz sevinirim :)

• Merhaba Hocam Alibaba üzerinden bir teknoloji firmasıyla görüşüyorum, DJI Phantom 3 Professional tarzı ürünler üretiyor , büyük yatırımları var sektörde söz sahibi bir firma fiyatta herşeyi anlaştık, TR piyasasını denicez.

Ürün Bedeli 499 USD
    Adet : 2
    Kargo Ücreti(DHL)= 168 USD
    Ağırlık = 2*4kg = 8kg
    Toplam(CIF) = 1166 USD

Ürün gümrüğe takılcak farkındayım, GTİP Koudu (8520.80 ya da 8802.11) herhalikarda %20 Gümrük vergisi oluşcak.

Gümrük Vergisi(20%) :233 USD
    DHL Ardiye = 83 USD

Bunun haricinde eksra DHL ne talep edebilir tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinrim.
    Şahis firmam yada Ticari bir şirketim henüz yok ürün teslimatında sorun yaşarmıyım ?

Maliyet= 1482 USD

Yardımlarınızı bekliyorum,
  • Elindemi ürün

• Merhaba arkadaşlar, konuyu güncellemek istedim , amazondan güvenle alış veriş yapıyorum.şimdiye kadar 13 order oldu. Toplamda 31 ürün kapıma kadar servis sorunsuz bir şekilde ulaştı.Amazon Amerika yurt dışı kargo firması Ups i-parcel üzerinden verilen tracking number takip numarası ile konumunu ve durumu öğrenebiliyorsunuz.Ürün ülke sınırları içine girince de Yurtiçi kargo ile servis ediliyor. Fotoğrafta gördüğünüz üzere orderlarımı ve fiyatlarını görebilirsiniz . Aldığım ürünler koleksiyon anlamında action figür...75 dolar 75 euro sanırım sınır ama geçtiğim oldu ve yılda 5 den fazla alışveriş yaptım.

Benim bildiğim yanlış olursa düzeltin şimdi amazon şöyle bir sistem getirmiş gümrükte takılabilecek ürünleri fiyatlandırmayla shiping & handling'e otomatik olarak fiyat ekliyor yani gümrük parasını sizden peşin alıyor gümrüğe takılırsa ödemek için ama ,gümrükte problem olmaz ise o para geri iade oluyor benim bildiğim...

Bilgilerinize
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mantistr -- 10 Haziran 2016; 3:27:15 >

• Arkadaşlar, şöyle bir şey duydum ama doğruluğundan emiin değilim.
    Eğer sipariş verdiğimiz ürün elektronik bir ürün ise, fiyatı ne olur ise olsun gümrüğe takılıyormuş.

Bu doğru mu ?

Mesela Notebook Cooler, Silver, ZM-NC2000 ürününü sipariş etsem, gümrüğe takılır mı. Fiyatı 100 Dolar'ın altında ama sonuçta bir elektronik ürün.

Bilgisi olan var ise yorum yapabilir ise sevinirim.

• bende bir sorunla karşılaştım ve bunu bu başlık altında paylaşmak istedim.
    amazon almanya sitesinden oğlum için lego dimension ps4 oyun seti aldım . ödeme esnasında gümrük masraflarıyla ilgili birde ibare çıktı 7-8 euro gibi bir bedel onuda siparişle beraber ödedim . bana 15-20 gün gibi bir süre verdiler teslimat için .o sirada birde dr.com dan bir ürün siparişi verdim. dr dan gelecek ürünle beraber amazon siparişide 4 günde elime ulaştı. düşünün artık biri almanyadan yola çıkıyor biri istanbuldan . her neyse şaşkınlığım ve hizmetin kalitesini belirtmek istedim.ürün gümrük felan demeden elime ulaştı .

şimdi asıl konu daha sonra ayrı bir sipariş daha verdim.yine ps4 oyunu ve disney infinity 2.0 collecters edition. siparişi kargoya verdiler ertesi gün istanbuldan aradılar bir günde ürün istanbula gelmiş . ürününüz geldi gümrük masrafları var diye . 50 euroluk ürüne , daha önce yaşadım bir dünya gümrük masrafı çıkartacaklar. durumu amazona anlatayım dedim ingilizcem çok iyi değil almanca desen eh işte ama derdimizi anlatmaya kalksak adamlar bu ne diyor diyecekler. bende türkçe olarak durumu izah ettim. beni 3 dk geçmeden almanyadan aradılar adı hülya güven olan bir amazon çalışanıyla durumu konuştuk. daha önceki sipariş amazon tarafından satılan ürünmüş ve o siparişlerde önden gümrük masrafları ödenebiliyormuş. ama son aldığım amazon kapsamında başka bir satıcı olduğu için o ödeme yapılamıyormuş dedim ben gidip 50 euroluk ürüne üstüne bir 100 euro daha masraf ederek alamam. ne yapacağız bunu dedim , şimdi upsle görüşürüm iadesini istiyorum dedi. benden herhangi bir masraf kesilecek mi dedim hayır sizin paranız komple iade edilecek dendi. düşünün taa almanyadan verilen hizmet ve burada burnumuz dibinde aynı dile aynı dine mensup olduğumuz insanların verdiği hizmet. utandım.

bu tarz sorun yaşayıpta çözüm yolu isteyenler için bir örnek teşkil etmesi amacıyla.iyi günler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.