Şimdi Ara

Amazondan alışveriş yapanlar bir bakabilir mi lütfen ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce hiç alışveriş yapmadığım Amazondan alışveriş yapmayı düşünüyorum bir kaç basit sorum var.Yardımcı olursanız sevinirim.

1-Linkte verdiğim 2 ürünü almak istiyorum.Bu ürünlerin yanında "Free Shipping" yazısı var.Ücretsiz kargo anlamına geldiğini biiyorum ama Amerika içi mi ücretsiz yoksa bütün dünya için mi geçerli bu?

http://www.amazon.com/gp/product/B00LEF3QUG?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER
    http://www.amazon.com/gp/product/B0046NNFEU?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_2&smid=A1AFNIO90JV2EX

2-Bu 2 ürünü orjinal sitelerinden kontrol ettim aralarında fiyat farkı var.Mesela Lego USB bellek Amazonda 9.99 ama orjinal sitesinde 24.99 dolar.
    https://www.pny.com/Lego-USB-Flash-Drive

Anahtarlık ise 4.99 dolar kendi orjinal sitesinde.Amazonda ise 9.28 dolar.
    http://shop.lego.com/en-US/LEGO-Penguin-Key-Chain-852987

Bu fiyat farkı neden böyle?

3-Ürün alırken benden site kendi TC kimlik nomu istiyor.Ben kendi güvenliğim için vermeyi düşünmüyorum.Rastgele bir şey yazsam sorun olur mu?

4-Amazonda Gift kart denen bir şey varmış.Bu nedir ne işe yarıyor nasıl alınır ücreti nedir?

5-Bu sitede Gittigidiyor gibi 2 el ürün satılabiliyor mu?Yanlışlıkla 2 el kullanılmış ürün almak istemiyorum çünkü.Bunu nasıl anlarım eğer böyle bir satış varsa?

6-Ben bu ürünleri sahte bir hesap açarak almaya çalıştım sırf kargo ücretini öğrenmek için ama karşıma herhangi bir extra ücret çıkmadı kargo gibi.
    Sadece 2 ürünün toplam fiyatı var.Aşağıda ekran görüntüsüde verdim.

Yani Türkiyeye kargo ücretsizmi?

7-Türkiyeye gelen kargoları PTT alıyor biliyorum .PTTye ne kadar bir ücret öderim tahminen?Eğer varsa kargo ücreti-damga vergisi ...gibi

8-Bu ürünlerin altında "by Lego" diğer üründe de "by PNY" gibi ifadeler var.Zaten bu ürünleri de bu 2 şirket üretiyor.Yani orjinal olduğu anlamına mı geliyor?

Sözün kısası aslında ben sadece bu 2 ürünün sahte mi orjinal mi olduğunu anlamaya çalışıyorum.Eğer orjinal güvenilir diyorsanız alacam bunları

• 1)Ücretsiz kargo sadece ABD için.

2)İlk linkteki ürünü amazon,ikincisini başka bir satıcı satıyor.Fiyat farkı konusunda da,bazen amazona özel indirim olabilir,eleman kazıklama yolunu seçmiş.

3)Kimlik numaranı gümrük işlemleri için istiyor,sahte girersen sıkıntı çıkabilir.

4)Gift card hediye kartı işte,alıp almamak sana kalmış.

5)İkinci el ürün satılabilir,ama ürün özelliklerinde ''new'' yazıyorsa sıfırdır.

6)Bir adım daha ileri giderek kargo ücretini öğrenebilirsin.

7)Türkiye'ye gelen kargoları ücretsiz olarak sürat kargo getiriyor.

8)İlkini amazon sattığı için orjinaldir,ikinci ürünü satan eleman yorumlarda 5 üzerinden 4,9 almış,o da orjinal büyük ihtimal.
  • Ürünün birini Amazon birini başka biri satıyorsa ikisi aynı anda bana gelir mi?Yani bir sorun çıkar mı siparişte?

Ürünlerin yeni yada kullanılmış olduklarını nereden öğrenebiliyoruz ben biraz baktım ama bulamadım?

Amazonda satılan ürünlerin Türkiyeye kesin kargosu var mı?

Sol tarafta "ship to Turkey" denen bir başlık var ayrıca o ne demek tam olarak?

Gift kart nasıl alınıyor ben bulamadım?Ayrıca bu kart indirim mi sağlıyor yoksa başka bir amacı mı var?Toplam 27 dolarlık ürüne ne kadar bir indirim sağlar?Orada -30 dolar gibi bir ibare var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 21 Eylül 2015; 21:18:03 >
  • TÜRKİYEYE GELEN KARGOLARI PTT ALMIYOR BANA SÜRAT KARGOYLA GELMİSTİ. VERDİGİN LİNKTEKİ 2 ÜRÜN 84 LİRAYA GELİYOR HER SEY DAHİL.
  • quote:

"Ürünün birini Amazon birini başka biri satıyorsa ikisi aynı anda bana gelir mi?Yani bir sorun çıkar mı siparişte? "

** Ürünler değişik depolardan toplanıp geliyor.Aynı anda gelmesini istiyorsanız , ürünlerimi beraber kargolayın seçeneğini işaretleyin, onlar depoda birleştirip yollarlar.İşin içinde Amazon varsa sorun çıkmaz.
    quote:

"Ürünlerin yeni yada kullanılmış olduklarını nereden öğrenebiliyoruz ben biraz baktım ama bulamadım? "

**Ürünlerin altında "13 new from $4.03" yazıyor bu demek ki 13 yeni ürün (sıfır) 4.03 dolardan başlayan fiyatlarla demek , siz seçmediğiniz sürece %90 yeni ürün görürsünüz sayfalarda. ( USED Yazar yanında zaten)
    quote:

"Amazonda satılan ürünlerin Türkiyeye kesin kargosu var mı? "

**Bazı ürünler Türkiyeye kargolanmıyor , misal silah, oyuncak tabanca ve parfüm , iç çamaşırı vs. .Böyle bir durum olursa Amazon sizi kargo seçim ekranında uyarıyor, almanıza izin vermiyor zaten
    quote:

"Sol tarafta "ship to Turkey" denen bir başlık var ayrıca o ne demek tam olarak? "

**Ben o başlığı bulamadım fakat muhtemelen Türkiyeye kargo gönderilebilenler olabilir . Tekrar söylüyorum Amazon Türkiyeye gönderemeyeceği ürünü size aldırmaz.
    quote:

"Gift kart nasıl alınıyor ben bulamadım?Ayrıca bu kart indirim mi sağlıyor yoksa başka bir amacı mı var?Toplam 27 dolarlık ürüne ne kadar bir indirim sağlar?Orada -30 dolar gibi bir ibare var."

**%10 gibi bir miktar olduğunu hatırlıyorum.Gift kart hiç kullanmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trace- -- 21 Eylül 2015; 8:55:38 >

• Merhaba.Bir kaç sorum daha var.

1-Ürünlerin ikisnin beraber gelmesini istiyorum."Beraber kargolayın" seçeneğini ben bulamadım nerede bu seçenek?

2-Bu gift kart olayını gerçekten anlamadım.Yani bu bizim bildiğimiz indirim çeki gibi bir şey mi?Nasıl alınacağını hala bulamadım?Eğer indirim çeki değilse gerek yok o zaman.Forumda Amazon çeki satanlar var.Onlardan alırım
    3-Amazonda dolar kuru 3.18 olarak belirlenmiş.Neden bu kadar yüksek?(Ekran görüntüsü verdim aşağıda)
    4-Satın alırken "TRY" mi "USD" yimi seçeceğim.?Eğer USD yi seçersem kartımdan 3TL kurla 79.53 TL çekerler mi?Böylesi daha ucuza geliyor?Diğer türlü 84TL tutuyor.

• 1)Ürünlerden birini amazon,diğerini başka bir satıcı sattığı için beraber kargolama yok sanırım.

2)Gift card hediye kartı diye geçer.Diyelim 30 dolarlık alışveriş yapacaksınız.10 dolarlık gift cardla alışveriniz 20 dolara düşer.Ucuz gift card bulursanız onunla alabilirsiniz.

3)amazon kendi kuru üzerinden hesapladığı için böyle çıkıyor.

4)USD seçeneğini seçerseniz direkt olarak bankanın kuru üzerinden hesaplanır,o yüzden onu seçin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2- gift card adı üstünde hediye çeki. amazon üzerinden sanal olarak satın alabiliyorsunuz. ister kendiniz ister hediye ettiğiniz ister sattığınız kişi o sanal kodu alıp kullanabiliyor. aynı zamanda basılı halleri de var ama trde yok.

3&4: Banka komisyon alıyor olabilir başka açıklama olcağını sanmıyorum. USD seçeceksin şimdi ki kurdan ödemek için. TRY seçersen 3.18 olarak alıyor kuru.
  • Amazondan banlanan var mı hesabimi kapattilar yeni hesap açıyorum yine kapatiyorlar ne yapacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat arkadaşın devasa amazon rehberi varken açtığınız konuya bakın. bir de binbaşısınız. bahsettiğim konu ayrıca 3 aydır popüler konularda

http://forum.donanimhaber.com/m_99980530/tm.htm
  • Bu tip bilgi almak amaçlı konuları o bölüme açtığım da admin tarafından kaldırılıyor hep.Bu bölümde sorun çıkmyor.
    Bordelinx.com hakkında bilgi almak için konu açmıştım mesela "yurtdışı alışveriş fırsatlarına" kaldırıldı hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 22 Eylül 2015; 21:07:32 >
  • zaten konu açmanıza gerek yok dedim. verdiğim linkteki konuda ilk sayfayı okursanız aklınızda olmayan soruların bile cevabını bulursunuz. yine de sorularınızı sorduğunuzda arkadaş aşırı ilgili konuyla. öyle bir konu varken yeni bir başlıkta soru sormak gereksiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.