Bildirim
AMD 2500+ @2.2 ghz stabilite
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Test yapman lazim
Orthos adli programi indir. ve çalıştır.
Eger 8 saat boyunca herhangi bir hata vermezse program işlemcin stabildir ki. O hizda ben stabil oldugunu düsünüyorum -
peki başka neden olabilirquote:
Orijinalden alıntı: EngizLee
Test yapman lazim
Orthos adli programi indir. ve çalıştır.
Eger 8 saat boyunca herhangi bir hata vermezse program işlemcin stabildir ki. O hizda ben stabil oldugunu düsünüyorum -
Isı !!!!! Stock fanla ısınır o hızda.Kendimden biliyorum 2.2 de 50-55 derecelerdeydi sıcaklık.Senin sıcaklık ne durumda ?quote:
Orijinalden alıntı: masterrr
peki başka neden olabilir
Alıntıları Göster -
sempron ne ama 64 mu xp mi??64 olacagini zannetmiyorum ve xp ler de 64 lere gore isiniyor malum, sempron 3000 oncesinede voltaj ayari yok velhasil stabil "yapmak" icin hic bir sey yapamazsin sadece cikabildigin kadar cikar olmazsa inersin biraz.s2500 64 - 1.4@2.1 isi sorunu hic yoktu ama alet bagiriyordu voltaj diye.quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
Isı !!!!! Stock fanla ısınır o hızda.Kendimden biliyorum 2.2 de 50-55 derecelerdeydi sıcaklık.Senin sıcaklık ne durumda ?
Alıntıları Göster -
sempron değil Athlon(barton çekirdek) fan stock değil modelini hatırlamıyorum ama tt nin güzel bi modeliquote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockley
sempron ne ama 64 mu xp mi??64 olacagini zannetmiyorum ve xp ler de 64 lere gore isiniyor malum, sempron 3000 oncesinede voltaj ayari yok velhasil stabil "yapmak" icin hic bir sey yapamazsin sadece cikabildigin kadar cikar olmazsa inersin biraz.s2500 64 - 1.4@2.1 isi sorunu hic yoktu ama alet bagiriyordu voltaj diye.
Alıntıları Göster
oc yapınca izmirin sıcak yaz günlerinde 50 civarı çalışıyo(yükte) ayrıca kasada biri 110 cfm 2 tane 12lik fan var. ısınma ile ilgili pek sorun yok gibi ama bide acs5 almak istiyorum...(sorunu çözsün diye değil daha soğuk çalışsın diye)
-
athlonsa voltaji deneyerek bu abi sorun ne ki ben anlamadim.quote:
Orijinalden alıntı: ozankar
sempron değil Athlon(barton çekirdek) fan stock değil modelini hatırlamıyorum ama tt nin güzel bi modeli
oc yapınca izmirin sıcak yaz günlerinde 50 civarı çalışıyo(yükte) ayrıca kasada biri 110 cfm 2 tane 12lik fan var. ısınma ile ilgili pek sorun yok gibi ama bide acs5 almak istiyorum...(sorunu çözsün diye değil daha soğuk çalışsın diye)
Alıntıları Göster
-
haklsın sorunu yazmayı unutmuşum.quote:
athlonsa voltaji deneyerek bu abi sorun ne ki ben anlamadim.
Alıntıları Göster
nedenlerini hatırlamıyorum ama MAVİ EKRAN
not: işlemciyi normale döndürünce sorun kalmıyo...
işlemci voltajı kaç olmalı ben 1.725 yapıyorum -
mavi ekran gibi hatalar aliyorsan oc olmamis demektir ve windows yuklerken mavi ekran aliyorsan ramler de voltaj istiyor demektir.quote:
haklsın sorunu yazmayı unutmuşum.
nedenlerini hatırlamıyorum ama MAVİ EKRAN
not: işlemciyi normale döndürünce sorun kalmıyo...
işlemci voltajı kaç olmalı ben 1.725 yapıyorum
Alıntıları Göster
islemci voltaji normalde kac, kac fsb yapiyorsun, ramlere voltaj veriyor musun ve normalde kac volt gorunuyor?gibi bilgiler verirsen yardimci olmaya calisirim.
-
öncelikle teşekkürlerquote:
mavi ekran gibi hatalar aliyorsan oc olmamis demektir ve windows yuklerken mavi ekran aliyorsan ramler de voltaj istiyor demektir.
islemci voltaji normalde kac, kac fsb yapiyorsun, ramlere voltaj veriyor musun ve normalde kac volt gorunuyor?gibi bilgiler verirsen yardimci olmaya calisirim.
Alıntıları Göster
windows yüklemelerde sorun yok bazen oyunlada bazen internette bazen durup dururken mavi ekran çıkıyo...
işlemci voltajı normalde 1.5(diye biliyorum ama 1.65 olabilir)
fsb ve çarpan (11x166) ben 11*200 olarak yapıyorum...
ramleri hiç ellemedim voltajıda anakartta standart olarak ayarlı.
-
normali 1.65 mis islemcinin ve bence en fazla 1.750 yap daha fazla verme.ramler normalde 2.6 dir onu 2.7 yap ben 2500 sempronu 1.4@2.1 yaparken oyle yapiyordum yetiyordu daha fazlasi sakincali olabilir.gerci duyariz veritech e 3.0 verdim diyenleri ama ihtiyatli olmak lazim.yani sonuc olarak ramler 2.7 olarak bir dene olmazsa islemciyi 1.750 yap ramler 2.7 iken ama once ramler cunku senin sorunun ramlerden kaynaklaniyor bence.quote:
öncelikle teşekkürler
windows yüklemelerde sorun yok bazen oyunlada bazen internette bazen durup dururken mavi ekran çıkıyo...
işlemci voltajı normalde 1.5(diye biliyorum ama 1.65 olabilir)
fsb ve çarpan (11x166) ben 11*200 olarak yapıyorum...
ramleri hiç ellemedim voltajıda anakartta standart olarak ayarlı.
Alıntıları Göster
-
izmire gidince denicem ama ramleri ellemedim neden sorun çıkarsın standart voltajlarla???quote:
normali 1.65 mis islemcinin ve bence en fazla 1.750 yap daha fazla verme.ramler normalde 2.6 dir onu 2.7 yap ben 2500 sempronu 1.4@2.1 yaparken oyle yapiyordum yetiyordu daha fazlasi sakincali olabilir.gerci duyariz veritech e 3.0 verdim diyenleri ama ihtiyatli olmak lazim.yani sonuc olarak ramler 2.7 olarak bir dene olmazsa islemciyi 1.750 yap ramler 2.7 iken ama once ramler cunku senin sorunun ramlerden kaynaklaniyor bence.
Alıntıları Göster
-
cevap az gec mi geldi ne?ne oluyoruz neyi deneyecek oldum birden.simdi amd lerde ram kontrolcusu islemcinin icinde yani ram ile cpu cok yakin alakali.sen 200 fsb de calismasi gereken aletin hizini arttiriyorsun dolayisi ile ramler de zorlaniyor.2.7 yap bisi olmaz.quote:
izmire gidince denicem ama ramleri ellemedim neden sorun çıkarsın standart voltajlarla???
Alıntıları Göster -
kusura bakma yoğunluktan giremedim...quote:
cevap az gec mi geldi ne?ne oluyoruz neyi deneyecek oldum birden.simdi amd lerde ram kontrolcusu islemcinin icinde yani ram ile cpu cok yakin alakali.sen 200 fsb de calismasi gereken aletin hizini arttiriyorsun dolayisi ile ramler de zorlaniyor.2.7 yap bisi olmaz.
Alıntıları Göster
Şuan ankaradayım izmire gidince denicem sağol...
ama benim ramler zaten 400 luk hala anlamadım
-
selam dediklerini yaptım...quote:
kusura bakma yoğunluktan giremedim...
Şuan ankaradayım izmire gidince denicem sağol...
ama benim ramler zaten 400 luk hala anlamadım
Alıntıları Göster
sadece ramlerin voltajını değiştirince windows yüklenirken mavi ekran veriyor
hem ramlerin hem cpu nun voltajını değişirdiğimde ise bazen nette bazen oyunlarda mavi ekran hatası alıyorum...
-
islemci voltajini nasil degistiriyorsun yav o zaman senin sempron 64 degil xp.quote:
selam dediklerini yaptım...
sadece ramlerin voltajını değiştirince windows yüklenirken mavi ekran veriyor
hem ramlerin hem cpu nun voltajını değişirdiğimde ise bazen nette bazen oyunlarda mavi ekran hatası alıyorum...
Alıntıları Göster
sunu netten buldum 2.2 de niye stabil olmadigi hakkinda fikir verir belki.
İşlemci çarpanı (Sabit)= 10,5
FSB 200
Frekans = 2108 Mhz
İşlemci Voltajı = 1.65
Ram Oranı = 1/1
Ram voltajı = 2.80V
İşlemci ısısı = 45 Derece( Load )
AGP Voltajı = Auto
Soğutucu fan = ColorMaster HHC_L61_E1
hadi bunu eski via cipsetle yapmislar seninki daha iyi diyelim ki 2.2 yaptim diyorsun ama yine de verdigin voltajlar yetersiz gibi ben sana en basindan beri sempron 64 754 pini anlatiyorum onlarda islemciye voltaj ayari yok ve sadece ramlere 2.7 vererek 1.4@2.1 yani %50 oc oluyor.
-
eğer 64 bit ise ben 2600+ sını kullanıyorum default voltaj ile 1600@2400 mhz çok rahat çalışıyo anakartım gigabyte k8n6100quote:
islemci voltajini nasil degistiriyorsun yav o zaman senin sempron 64 degil xp.
FSB 200
Frekans = 2108 Mhz
İşlemci Voltajı = 1.65
Ram Oranı = 1/1
Ram voltajı = 2.80V
AGP Voltajı = Auto
hadi bunu eski via cipsetle yapmislar seninki daha iyi diyelim ki 2.2 yaptim diyorsun ama yine de verdigin voltajlar yetersiz gibi ben sana en basindan beri sempron 64 754 pini anlatiyorum onlarda islemciye voltaj ayari yok ve sadece ramlere 2.7 vererek 1.4@2.1 yani %50 oc oluyor.
Alıntıları Göster
senin de çıkması lazım aslında
-
quote:
FSB 200
Frekans = 2108 Mhz
İşlemci Voltajı = 1.65
Ram Oranı = 1/1
Ram voltajı = 2.80V
AGP Voltajı = Auto
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: cyrix120
FSB 200
Frekans = 2108 Mhz
İşlemci Voltajı = 1.65
Ram Oranı = 1/1
Ram voltajı = 2.80V
AGP Voltajı = Auto
evet bendeki Athlon xp hatta barton çekirdekli...(eminim işlemcinin üstünde yazıyo)(zaten ozamanlar sempron yoktu )
çarpanım 11(default)
dediğin gibi sadece ramlerin voltajını arttırınca windows açılmadan mavi ekran çıkıyo
@saddamx
64 bit değil...
-
selam kardesim, bende senin kullandığın işlemciden kullanıyorumquote:
Orijinalden alıntı: ozankarquote:
Orjinalden alıntı: cyrix120
FSB 200
Frekans = 2108 Mhz
İşlemci Voltajı = 1.65
Ram Oranı = 1/1
Ram voltajı = 2.80V
AGP Voltajı = Auto
evet bendeki Athlon xp hatta barton çekirdekli...(eminim işlemcinin üstünde yazıyo)(zaten ozamanlar sempron yoktu )
çarpanım 11(default)
dediğin gibi sadece ramlerin voltajını arttırınca windows açılmadan mavi ekran çıkıyo
@saddamx
64 bit değil...
Alıntıları Göster
işlemciye 1.75 volt ver ramlerin voltajını kendi ayarlasın fsb yi 200 yap 2.1073 de calısıo benimki 2.2. ye cıkarmayı bende cok denedim ama olmuyo anakarta bağlı bazı anakartlarda oluyor
benim anakartım asus A7V 600-X bu sekilde stabil calısıyor işlemci fanı dandik bişi kasa fanı da yok
ama ısınma sorunu yasamıyorum
ısınmadan korkma yani amdlerde 1.75 volt vereceksin az olursa verir mavi ekran hatasını bende cok aldım o hatayı zamanında 2.2. yte cıkarsan pm at bu arada bende yapayım
iyi bayramlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 14 Ekim 2007; 18:06:09 >
-
Abit AN7 anakart ile AthlonXP işlemcim 248x11 = 2728Mhz stabil olmuştu ve 1.85V felan vermiştim galiba.quote:
Orijinalden alıntı: Selcuk Igci
selam kardesim, bende senin kullandığın işlemciden kullanıyorum
işlemciye 1.75 volt ver ramlerin voltajını kendi ayarlasın fsb yi 200 yap 2.1073 de calısıo benimki 2.2. ye cıkarmayı bende cok denedim ama olmuyo anakarta bağlı bazı anakartlarda oluyor
benim anakartım asus A7V 600-X bu sekilde stabil calısıyor işlemci fanı dandik bişi kasa fanı da yok
ama ısınma sorunu yasamıyorum
ısınmadan korkma yani amdlerde 1.75 volt vereceksin az olursa verir mavi ekran hatasını bende cok aldım o hatayı zamanında 2.2. yte cıkarsan pm at bu arada bende yapayım
iyi bayramlar
Alıntıları Göster
Her işlemci 1833@2200 stabil olacak diye bi kaide yok,tabii voltaj verirseniz stabil olur.
Ama önemli olan şu,ram/fsb ayarınızı 1:1 yapacaksınız,bu sayede ramlar 400mhz olacak yine,fsb de 200mhz olacak.İşlemciye de stabil olana kadar voltaj verin.Orjinali zaten 1.65V,stock fanla da 1.75V'a kadar gidilebilir bence tabii sıcaklıkları kontrol etmek iyidir.
AthlonXP işlemcilerin 2.2V'a kadar yolu var,ama süper soğutmak gerekir.Su soğutma ile 2.18V kadar verdiğim zamanlar olmuştu ama siz stock fanla 1.75V'u geçmeyin.
Benzer içerikler
- kloroform eczanede bulunur mu
- kuru buz nerede satılır
- termal macun yerine ne kullanılır
- ses geçirmeyen duvar kağıdı kullananlar
- saf su nerede satılır
- undervolt nedir
- sıvı metal macun
- overclock nasıl yapılır
- termal macun önerisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X