Şimdi Ara

AMD 2500+ @2.2 ghz stabilite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • stabiliteyi sağlamak için ne yapmam lazım...
    normal ayarlarda sorun yok...
    sistem detaylarına panelden bakabilirsiniz.
    ısınma sorunu yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankar -- 24 Eylül 2007; 15:26:14 >

• Test yapman lazim

Orthos adli programi indir. ve çalıştır.

Eger 8 saat boyunca herhangi bir hata vermezse program işlemcin stabildir ki. O hizda ben stabil oldugunu düsünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EngizLee

Test yapman lazim

Orthos adli programi indir. ve çalıştır.

Eger 8 saat boyunca herhangi bir hata vermezse program işlemcin stabildir ki. O hizda ben stabil oldugunu düsünüyorum
    peki başka neden olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterrr

peki başka neden olabilir

Alıntıları Göster
    Isı !!!!! Stock fanla ısınır o hızda.Kendimden biliyorum 2.2 de 50-55 derecelerdeydi sıcaklık.Senin sıcaklık ne durumda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Isı !!!!! Stock fanla ısınır o hızda.Kendimden biliyorum 2.2 de 50-55 derecelerdeydi sıcaklık.Senin sıcaklık ne durumda ?

Alıntıları Göster
    sempron ne ama 64 mu xp mi??64 olacagini zannetmiyorum ve xp ler de 64 lere gore isiniyor malum, sempron 3000 oncesinede voltaj ayari yok velhasil stabil "yapmak" icin hic bir sey yapamazsin sadece cikabildigin kadar cikar olmazsa inersin biraz.s2500 64 - 1.4@2.1 isi sorunu hic yoktu ama alet bagiriyordu voltaj diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

sempron ne ama 64 mu xp mi??64 olacagini zannetmiyorum ve xp ler de 64 lere gore isiniyor malum, sempron 3000 oncesinede voltaj ayari yok velhasil stabil "yapmak" icin hic bir sey yapamazsin sadece cikabildigin kadar cikar olmazsa inersin biraz.s2500 64 - 1.4@2.1 isi sorunu hic yoktu ama alet bagiriyordu voltaj diye.

Alıntıları Göster
    sempron değil Athlon(barton çekirdek) fan stock değil modelini hatırlamıyorum ama tt nin güzel bi modeli
    oc yapınca izmirin sıcak yaz günlerinde 50 civarı çalışıyo(yükte) ayrıca kasada biri 110 cfm 2 tane 12lik fan var. ısınma ile ilgili pek sorun yok gibi ama bide acs5 almak istiyorum...(sorunu çözsün diye değil daha soğuk çalışsın diye)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozankar

sempron değil Athlon(barton çekirdek) fan stock değil modelini hatırlamıyorum ama tt nin güzel bi modeli
    oc yapınca izmirin sıcak yaz günlerinde 50 civarı çalışıyo(yükte) ayrıca kasada biri 110 cfm 2 tane 12lik fan var. ısınma ile ilgili pek sorun yok gibi ama bide acs5 almak istiyorum...(sorunu çözsün diye değil daha soğuk çalışsın diye)

Alıntıları Göster
    athlonsa voltaji deneyerek bu abi sorun ne ki ben anlamadim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Intel P4 511 2.8@3.5Ghz overclock
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

athlonsa voltaji deneyerek bu abi sorun ne ki ben anlamadim.

Alıntıları Göster
    haklsın sorunu yazmayı unutmuşum.
    nedenlerini hatırlamıyorum ama MAVİ EKRAN
    not: işlemciyi normale döndürünce sorun kalmıyo...

işlemci voltajı kaç olmalı ben 1.725 yapıyorum
  • quote:

haklsın sorunu yazmayı unutmuşum.
    nedenlerini hatırlamıyorum ama MAVİ EKRAN
    not: işlemciyi normale döndürünce sorun kalmıyo...

işlemci voltajı kaç olmalı ben 1.725 yapıyorum

Alıntıları Göster
    mavi ekran gibi hatalar aliyorsan oc olmamis demektir ve windows yuklerken mavi ekran aliyorsan ramler de voltaj istiyor demektir.

islemci voltaji normalde kac, kac fsb yapiyorsun, ramlere voltaj veriyor musun ve normalde kac volt gorunuyor?gibi bilgiler verirsen yardimci olmaya calisirim.

• quote:

mavi ekran gibi hatalar aliyorsan oc olmamis demektir ve windows yuklerken mavi ekran aliyorsan ramler de voltaj istiyor demektir.

islemci voltaji normalde kac, kac fsb yapiyorsun, ramlere voltaj veriyor musun ve normalde kac volt gorunuyor?gibi bilgiler verirsen yardimci olmaya calisirim.

Alıntıları Göster
    öncelikle teşekkürler
    windows yüklemelerde sorun yok bazen oyunlada bazen internette bazen durup dururken mavi ekran çıkıyo...
    işlemci voltajı normalde 1.5(diye biliyorum ama 1.65 olabilir)
    fsb ve çarpan (11x166) ben 11*200 olarak yapıyorum...
    ramleri hiç ellemedim voltajıda anakartta standart olarak ayarlı.

• quote:

öncelikle teşekkürler
    windows yüklemelerde sorun yok bazen oyunlada bazen internette bazen durup dururken mavi ekran çıkıyo...
    işlemci voltajı normalde 1.5(diye biliyorum ama 1.65 olabilir)
    fsb ve çarpan (11x166) ben 11*200 olarak yapıyorum...
    ramleri hiç ellemedim voltajıda anakartta standart olarak ayarlı.

Alıntıları Göster
    normali 1.65 mis islemcinin ve bence en fazla 1.750 yap daha fazla verme.ramler normalde 2.6 dir onu 2.7 yap ben 2500 sempronu 1.4@2.1 yaparken oyle yapiyordum yetiyordu daha fazlasi sakincali olabilir.gerci duyariz veritech e 3.0 verdim diyenleri ama ihtiyatli olmak lazim.yani sonuc olarak ramler 2.7 olarak bir dene olmazsa islemciyi 1.750 yap ramler 2.7 iken ama once ramler cunku senin sorunun ramlerden kaynaklaniyor bence.

• quote:

normali 1.65 mis islemcinin ve bence en fazla 1.750 yap daha fazla verme.ramler normalde 2.6 dir onu 2.7 yap ben 2500 sempronu 1.4@2.1 yaparken oyle yapiyordum yetiyordu daha fazlasi sakincali olabilir.gerci duyariz veritech e 3.0 verdim diyenleri ama ihtiyatli olmak lazim.yani sonuc olarak ramler 2.7 olarak bir dene olmazsa islemciyi 1.750 yap ramler 2.7 iken ama once ramler cunku senin sorunun ramlerden kaynaklaniyor bence.

Alıntıları Göster
    izmire gidince denicem ama ramleri ellemedim neden sorun çıkarsın standart voltajlarla???

• quote:

izmire gidince denicem ama ramleri ellemedim neden sorun çıkarsın standart voltajlarla???

Alıntıları Göster
    cevap az gec mi geldi ne?ne oluyoruz neyi deneyecek oldum birden.simdi amd lerde ram kontrolcusu islemcinin icinde yani ram ile cpu cok yakin alakali.sen 200 fsb de calismasi gereken aletin hizini arttiriyorsun dolayisi ile ramler de zorlaniyor.2.7 yap bisi olmaz.
  • quote:

cevap az gec mi geldi ne?ne oluyoruz neyi deneyecek oldum birden.simdi amd lerde ram kontrolcusu islemcinin icinde yani ram ile cpu cok yakin alakali.sen 200 fsb de calismasi gereken aletin hizini arttiriyorsun dolayisi ile ramler de zorlaniyor.2.7 yap bisi olmaz.

Alıntıları Göster
    kusura bakma yoğunluktan giremedim...

Şuan ankaradayım izmire gidince denicem sağol...

ama benim ramler zaten 400 luk hala anlamadım

• quote:

kusura bakma yoğunluktan giremedim...

Şuan ankaradayım izmire gidince denicem sağol...

ama benim ramler zaten 400 luk hala anlamadım

Alıntıları Göster
    selam dediklerini yaptım...
    sadece ramlerin voltajını değiştirince windows yüklenirken mavi ekran veriyor
    hem ramlerin hem cpu nun voltajını değişirdiğimde ise bazen nette bazen oyunlarda mavi ekran hatası alıyorum...

• quote:

selam dediklerini yaptım...
    sadece ramlerin voltajını değiştirince windows yüklenirken mavi ekran veriyor
    hem ramlerin hem cpu nun voltajını değişirdiğimde ise bazen nette bazen oyunlarda mavi ekran hatası alıyorum...

Alıntıları Göster
    islemci voltajini nasil degistiriyorsun yav o zaman senin sempron 64 degil xp.

sunu netten buldum 2.2 de niye stabil olmadigi hakkinda fikir verir belki.

İşlemci çarpanı (Sabit)= 10,5
    FSB 200
    Frekans = 2108 Mhz
    İşlemci Voltajı = 1.65
    Ram Oranı = 1/1
    Ram voltajı = 2.80V
    İşlemci ısısı = 45 Derece( Load )
    AGP Voltajı = Auto
    Soğutucu fan = ColorMaster HHC_L61_E1

hadi bunu eski via cipsetle yapmislar seninki daha iyi diyelim ki 2.2 yaptim diyorsun ama yine de verdigin voltajlar yetersiz gibi ben sana en basindan beri sempron 64 754 pini anlatiyorum onlarda islemciye voltaj ayari yok ve sadece ramlere 2.7 vererek 1.4@2.1 yani %50 oc oluyor.

• quote:

FSB 200
    Frekans = 2108 Mhz
    İşlemci Voltajı = 1.65
    Ram Oranı = 1/1
    Ram voltajı = 2.80V
    AGP Voltajı = Auto

hadi bunu eski via cipsetle yapmislar seninki daha iyi diyelim ki 2.2 yaptim diyorsun ama yine de verdigin voltajlar yetersiz gibi ben sana en basindan beri sempron 64 754 pini anlatiyorum onlarda islemciye voltaj ayari yok ve sadece ramlere 2.7 vererek 1.4@2.1 yani %50 oc oluyor.

Alıntıları Göster
    eğer 64 bit ise ben 2600+ sını kullanıyorum default voltaj ile 1600@2400 mhz çok rahat çalışıyo anakartım gigabyte k8n6100

senin de çıkması lazım aslında

• quote:

FSB 200
    Frekans = 2108 Mhz
    İşlemci Voltajı = 1.65
    Ram Oranı = 1/1
    Ram voltajı = 2.80V
    AGP Voltajı = Auto

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

FSB 200
    Frekans = 2108 Mhz
    İşlemci Voltajı = 1.65
    Ram Oranı = 1/1
    Ram voltajı = 2.80V
    AGP Voltajı = Auto

evet bendeki Athlon xp hatta barton çekirdekli...(eminim işlemcinin üstünde yazıyo)(zaten ozamanlar sempron yoktu )
    çarpanım 11(default)

dediğin gibi sadece ramlerin voltajını arttırınca windows açılmadan mavi ekran çıkıyo

@saddamx
    64 bit değil...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

FSB 200
    Frekans = 2108 Mhz
    İşlemci Voltajı = 1.65
    Ram Oranı = 1/1
    Ram voltajı = 2.80V
    AGP Voltajı = Auto

evet bendeki Athlon xp hatta barton çekirdekli...(eminim işlemcinin üstünde yazıyo)(zaten ozamanlar sempron yoktu )
    çarpanım 11(default)

dediğin gibi sadece ramlerin voltajını arttırınca windows açılmadan mavi ekran çıkıyo

@saddamx
    64 bit değil...

Alıntıları Göster
    selam kardesim, bende senin kullandığın işlemciden kullanıyorum
    işlemciye 1.75 volt ver ramlerin voltajını kendi ayarlasın fsb yi 200 yap 2.1073 de calısıo benimki 2.2. ye cıkarmayı bende cok denedim ama olmuyo anakarta bağlı bazı anakartlarda oluyor
    benim anakartım asus A7V 600-X bu sekilde stabil calısıyor işlemci fanı dandik bişi kasa fanı da yok
    ama ısınma sorunu yasamıyorum
    ısınmadan korkma yani amdlerde 1.75 volt vereceksin az olursa verir mavi ekran hatasını bende cok aldım o hatayı zamanında 2.2. yte cıkarsan pm at bu arada bende yapayım

iyi bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 14 Ekim 2007; 18:06:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Selcuk Igci

selam kardesim, bende senin kullandığın işlemciden kullanıyorum
    işlemciye 1.75 volt ver ramlerin voltajını kendi ayarlasın fsb yi 200 yap 2.1073 de calısıo benimki 2.2. ye cıkarmayı bende cok denedim ama olmuyo anakarta bağlı bazı anakartlarda oluyor
    benim anakartım asus A7V 600-X bu sekilde stabil calısıyor işlemci fanı dandik bişi kasa fanı da yok
    ama ısınma sorunu yasamıyorum
    ısınmadan korkma yani amdlerde 1.75 volt vereceksin az olursa verir mavi ekran hatasını bende cok aldım o hatayı zamanında 2.2. yte cıkarsan pm at bu arada bende yapayım

iyi bayramlar

Alıntıları Göster
    Abit AN7 anakart ile AthlonXP işlemcim 248x11 = 2728Mhz stabil olmuştu ve 1.85V felan vermiştim galiba.

Her işlemci 1833@2200 stabil olacak diye bi kaide yok,tabii voltaj verirseniz stabil olur.
    Ama önemli olan şu,ram/fsb ayarınızı 1:1 yapacaksınız,bu sayede ramlar 400mhz olacak yine,fsb de 200mhz olacak.İşlemciye de stabil olana kadar voltaj verin.Orjinali zaten 1.65V,stock fanla da 1.75V'a kadar gidilebilir bence tabii sıcaklıkları kontrol etmek iyidir.

AthlonXP işlemcilerin 2.2V'a kadar yolu var,ama süper soğutmak gerekir.Su soğutma ile 2.18V kadar verdiğim zamanlar olmuştu ama siz stock fanla 1.75V'u geçmeyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.