Şimdi Ara

AMD 2500+ FSB 200 Mu NASILLLLL???!!!!????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar burdakı foruma yazan arkadasların hepsı amd 2500+ yı fsb 200 de cok rahat calıstırdıklarını soyluyorlar.Bende abit an7 anakart var ıkı gun once satın aldım ama bır turlu 200 fsb yı goremedım bırakın 200 fsb yı 180 e bıle cıkamıyorum (standart 166 bılıyorsunuz)cpu voltajını 1.875 e kadar cıkardım ama nafıle ddr voltajını da arttırmıstım 180 fsb cpu voltaj 1.875 de bılgısayar hıc acılmıyor ...benım anlamadıgım olay herkes fsb 200 ye cok kolay nasıl cıkıyor ben 180 ı zor gorurken adamın bırı kalkmıs 220 fsb den bahsedıyor ???benım aklıma su gelıyor ya fazla ucuyorsunuz ya da benım eksık yaptıgım bır sey var yardımcı olursanız sevınırım ozellıkle fsb 220 yapan arkadastan rıca edıyorum 11*220 yı nasıl yaptın cok merak edıyorum tek tek anlatırsan sevınırım.....sıstemın ozellıklerı :

thermaltake volcano sılent boost ıslemcı fanı
    2*256 twınmos ddr 400
    codegen 300 w psu
    abit AN7-GURU anakart
    AMD 2500+
    128 MB tornado gforce4 mx 440 (128 bit)
    40 gb seagate barracuda (serıal ata ıle calıstırıyorum an7 anakartı aldıgım fırma bana nf7-s dekı sata donusturucuyu verdı ucretsız olarak:))

yardımlarınızı beklıyorum.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatalemdar_ispanya -- 9 Ekim 2004, 23:29:58 >

• bence senin ızdırabın sana iyi kod lu islemci denk gelmemis yoksa o anakart ve o ram lerle 180 190 arasını rahat gorebilmen gerekirdi.
  • Sorun işlemciden bnm işlemci default v ile 11*200 full stabil olabiliyo

İŞlemciyi sıfır alıp bu riski almaktansa 2. el alıp hangi hızlarda nasıl çalıştığını bilip süprizler yaşamamak daha iyi

Ben ööle yaptımda
  • Sen bu psu ılen ancak makınanın mezarını gorurusun.
    codegen 300 w psu
    Ilk once gıt bır tane psu al kardes.
    yoksa bole olursun
  • polatcım hertarafa yazmışsın ama arkadaşlar da yazmış her işlemcinin o/c değerleri ii olucak die bişi yok

işlemcinin potansiyeli yokmuş demek ki şansına küs yada değiştir
  • ben eski işlemcimmle, kodunu hatırlayamıorum ama 0349du sanırım ve aynen sizin şuanki işlemci gibi tabiri caizse oc özğrlüydü..
    hattta nete baktım 2-3 kişide aynı kodtan vardı ve onlarda aynen benimki gibiydi...
    büyük ihtimal sizinkide 0349 :) ben onu satıp yine 2500+ aldım. ve şansa mansa iyi çıktı ve uçuşa geçtim :) 230*11 stabil 235*11 şeklinde sistem açıo. ama pek stabil değil,

siz fsb yi artırdığınızda herhangi bi uyarı yada hata veriomu, benimki önceki psu ile (everest 300w) açılışta bilmemne.exe bulunamadı yada find media drive A: gibi msjlar verip açılmıodu. 2. uyarıyı biostam flopy yi disable ederek kurtuldum, 1. mesajdanda fsp 300w alınca kurtuldum :)

ve codegen psu ile rus ruleti oynadığını hatırlatırım. oc yememesinin 1 sebebide psu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 9 Kasım 2004, 8:05:12 >
  • arkadaslar yanıtladıgınız ıcın tsekkur edıoyrum vcore degerını 10 a getırdım ve fsb yı 198 yaptım makıne calıstı cpu voltajı 1.844 ıdı ama daha yuksegını kaldırmadı sızce sorun ıslemcıde mı yoksa psu da mı ???yanı codegenı degıstırsem ve de tekrar overclock yapsam default voltajlarla fsb 200 elde edebılırmıyım ???
  • ramlerede voltaj vererek 200 görebilirsiniz belki az da olsa üstü ama default voltajda zor gibi :(

şuanki ram timingleri nedir?
    ram timinglerinide ayarlayabilirseniz 200 görebilirsiniz sanırm lşuanki voltajda.
  • bu şans işi benim elimede daha önceden aralık 2003 üretimi 2500+ elime geçmişti en fala 180 fsb gördü
    ama şu anki işlemcim 2004 mayıs üretimi 200 rahat görüyo voltajsız.daha yükdsegini göremedim ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.