Şimdi Ara

AMD 3000 1800 mhz yi 2250 yaptım. YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar o/c den pek fazla anlamayan biri olarak işlemcimi dün gece o/c ledim.
    Zalman CNPS9500 LED bakır fan ve Artic Silver Ceramique termal macun kulandım.
    EPOX anakartımın BıoS undan CPU nun çarpanını 200*9 dan 250*9 a çıkardım.
    İşlemciye ise 1.6 V stabil voltaj gelmekte. Windowstayken işlemcinin ısısı 34 C de oluyor.
    Ardında 2 saat oblivion oynadım. Sonra baktığımda 42 C deydi.

Arkadaşlar işlemcinin saat hızını 2600 yada daha fazla yapma imkanım varmı?

Bazı arkadaşlar CM hyper 6 ile 2600 ü görmüş. Bende yapabilir miyim?

Bilgilerinize ihtiyacım var.

• evet büyük ihtimalle yapabilirsin
    ram bölenini 333 yap ve fsbyi de önce 270 sonrada 5er 5er artırarak 290a kadar çıkartmayı dene...
    en son 290 mhz e çıkarttığında ramlerin 240 mhz de çalışacaklardır.
    Ram timinglerini biraz yükselterek ve ramlere gerekirse 2,9 volt vererek bu değerlerde 2610 mhz de çalışabileceğini sanıyorum.işlemci voltajına ihtiyaç duyacağını sanmam zira 1,6v yeterde artar...

eğer ramler önünü keserse bu sefer de ram bölenini ddr266 yapman lazım
    bu durumda 290*9=2610 mhz de ramlerin default timingleriyle 192 mhz de çalışacaktır. Aslında ramlerin performansını biraz düşürür ancak eğer işlemci yönünden şanslıysan 300*9 denemelisin.işlemciye 1.6 dan daha fazla voltaj vermemeye çalış günlükte...

bu arada 4 adet 1 gb a hayretle bakıyorum sanırım forumdaki en fazla ram sende tabi tüm ram slotlarının doldurulması ramleri 2T de çalıştıracağından oyunlarda biraz performans kaybına sebep olsada x1900xtx aradaki farklı fazlasıyla kapatacaktır

• Kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
    CPUZ pogramına baktığımda HTT hızını 250 olarak gösteriyor.

Birde ramlere o/c yapmadan 2700 mhz e çıkarabilir miyim?
  • bu arada yazmayı unutmuşum ht çarpanı sürekli 3x olsun

ramlere oc yapmadan saat hızlarını artırabilmenin tek yolu işlemci çarpanını yükseltmektir
    örneğin default çarpanı 9*200 olan işlemciyi 11*200 yaparak ramleri hiç zorlamadan işelmciye oc yapabilirsiniz ancak ne yazık ki venicelerde böyle bir imkanımız yok yani işlemci çarpanı yukarı doğru kilitli :(

ancak FX serisi işlemcilerde ise çarpan kilidi açık ve istediğiniz gibi çarpanı değiştirebiliyorsunuz...
    ancak oc da asıl performansı çarpan değişimi değil fsb artırımı verir
  • Aynı zamanda bende eklemek isterim ki windows xp standart olarak 3gb belleği adresleyebilir 4 gb nin hepsini kullanmak istersen wixp64'e geçmeni sidetle tavsiye ederim.
  • bence ilk once 1.6v verdiginde stabilmi diye dene sonra voltu asagıya cek biraz yani mesela 1.55v ilede stabilse fazladan volt verme en düşük vollta kac yapıyor diye bak yavaş yavaş fsp ver dene zaten sen deneyerek bulacaksın işlemcinin degerlerini bölenli yap ramini sonra fsp ye yüklen bakalım htt=3.0x yap+ranlerin timinginide iyi ayarla voltunuda iyi ayarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owbilo -- 24 Nisan 2006; 13:10:05 >
  • arkadaşım ramlerini 266 ya çek,ht yi 3x e çek,voltajı 1,65 ver,çarpanı 8x e çek,fsb yi 300 yap ve değerleri 5 er 5 er artır ne kadar çıkabileceğine bak.mesala fsb 330 da ramlerin 220 mhz olacak belki 350 ye kadar bile çıkabilirsin,artık şansına kalmış fakat ilk önce bios tan çarpanı 8 e çek kaydet ve biostan çık sonra tekrar biosa gir ve diğer şeyleri yap kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı anakart işlemci kullanıyoruz diğerlerinin hiçbiri tutmuyor herhalde uzun bir süre de tutamaz neyse.
    biostan advanced ..... bölümünden htt 3 ayarla, powerbios bölümündende ramleri 133mhz (266mhz), fsb yi 300mhz, yap, ben denedim, stok soğutucu ile 9*300=2700 görüyorum, ramler 192 oluyor yukarda arkadaşın dediği gibi. darısı başına o soğutucu bende olacak varya. ha unutmadan biosta solda en altta system monitör menüsü içinde smartfan seçeneği var en altta gene onu disable yap yada 35 C yap. aksi halde orada yazan sıcaklığa gelmeden fan yavaş devir çalışır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.