Şimdi Ara

Amd 4200+ sparkle 8600 Gt Gddr3 256/128 2gb Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd 4200+ sparkle 8600 Gt Gddr3 256/128 2gb Ram
    570 Gb harddisk 3 Tane soğutucu Fan :(

Arkadaşlar Oc konusunda yeniyim Okudum tüm konuları Ama nasıl yapacağımı pek anlamadım.
    Daha doğrusu yakarım diye korkuyorum.

MAya ve photshop ağırlıklı çalıstığım için Daha fazla performansa ihtiyacım var ...

Hangi programları kullanarak Ne gibi ayarlar yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz

• Power Health Statustedeki değerler (bios),
    +3,3V
    +12 V
    System temp 37
    Cpu Temp 40
    Cpu Fan Speed 2272
    System Fan Speed 1860
  • Yolun başındayım ben de. Bir iki bir şey yazayım.

Korkmana gerek yok. Küçük adımlarla ilerleyeceksin ve en fazla yaşayacağın sistemin açılmaması. O durumda da anakartın üzerindeki pili çıkarıp takarak biosu sıfırlama şansın var.

Cpu-z programı ile işlemci ve ramininin durumunu takip edeceksin. Orthos adlı program ile ise sistemin hızaşırtma sonrası stabil çalışığ çalışmadığını. Ayrıca Everest adlı program ile daha fazlasını yapabiliyorsun. Bunları indirip kurcala, internette kullanımına dair bilgileri de edin elbette. Unutmadan, Speed Fan programı ile de sıcaklık değerlerini takip edebilirsin.

Raminin markası, onları da hızlandırmak istediğinde önemli olacak. Bu nedenle markasını yazarsan faydası olur. Anakartının modeli de önemli.

Şuan benim önerebileceğim, ufak ufak denemeler yapman. Çünkü ancak o zaman okudukların bir anlam kazanmaya başlıyor. Bazı denemelerin sonrası, daha önceki okuduklarını okuduğunda bu sefer farklı algılayacaksın.

Eğer yeterince bilgi edindiysen, fsb yi ufak ufak arttırarak, açılmadığında işlemcine ufak ufak voltaj vererek denemeler yapmak zor olmayacaktır.

• GA-M61PM-S2 gigabyte anakartım ramler kingston 667 sanırım

anakartta biosa giriyoerum voltaj ayarlarında deiğişlik yaptırmıyo yaani o bölümü direk atlıyor ..
  • Gigabyte bios ta ilgili bölümü aktif etmek için bios dayken Ctrl+F1 e bir kez basman kafi. Her defasında bunu yapman gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1GB 256 Bit DDR3 Ekran Kartı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.