Şimdi Ara

amd 64 3000 venice overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar ben imzamda yazılı olan sistemi yeni topladım abartıya kacmadan sistemim 2200 mhz olarak owerclolck etmek istiyorum.bunun gereklı olan bilgiye formda bulamadım.sadece biostan baZI AYARLARLA BUNU 2200 YAPABILIRMIYIM VEYA 2000 MHZ DE OLUR ŞİMDİDEN TESEKURLER

• bende de amd 3000+ venice var.bunu arkadaşın dediği gibi 2200 mhze getirsek performans artarmı boşu boşuna attırmayalımsorunun cevabı da biostan yapacaksın başka birşey yapmana gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brk

bende de amd 3000+ venice var.bunu arkadaşın dediği gibi 2200 mhze getirsek performans artarmı boşu boşuna attırmayalımsorunun cevabı da biostan yapacaksın başka birşey yapmana gerek yok.

bir cevap verin be
  • artar artar performansı görmen içinde programlar var oc bölümüünü oku
  • ya arkadaşlar ben de yeniyim o/c konusunda ama saolsun arkadaşlar sayesinde baya bir bilgi ve az da olsa tecrübe sahibi oldum....

sizinkiler yanılmıyorsam 1.8ghz değilmi.her ne olursa olsun ne şartta olursa olsun 1.8 lik birşeyi 2.1 / 2.2 yapsanız bile mutlaka bir performans ve hız artışı olur.he bunu farkedebilirmisniz orası kesin değil çünkü kullanığınız programlar oyunlar vs.vs cpu aşırı kullanan programlarda belli olur ama gözle görülür mü ???

yanlış bilgilendirmek istemem bölümün en üstünde o/c klavuzu yapan civil arkadaşımızın yazısını okumakta fayda olacağı kanaatındeyim.zaten sadece cpu 2200 olması herşeyi değiştirmez ram markası modeli frekansı vs.vs bir sürü etken var ee bakın bende şimdi 2x512 kingston ram vardı ben onları bile değiştiriyorum zararına ama eminim ki zaten arkadaşlar da beni bu şekilde yönlendirdiler yine birşeyler farkedecektir...

umarım yanış bilgi vermemişimdir.yine de bilen arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyoruz...

teşekkürler

• Bisodan cell menu ye git,dynamic oc yi Commander yap,2000 de çalışır ve de stabil olarak,zaten msi kendi standart oc si:::
  • arkdaslar hepınıze çok tesekur ederim
  • yargic amd64 300 in overclock kapasitesi çok yüksektir xtremede 3.6 ghz ye çıkaranlar var

mesela ben üzerinde gelen fanla 2600ghz de çalıştırıyorum bence 2200 den yukarıya rahatlıkla çıkabilirsin.
  • yaptıgın ayarları yazabilirmisin ben bıraz acemıyımde

birde venım ana kartım msi k8n slı
    ya owerclock yapacam amma korkuytorum birde genelde tarifler hep harıcı sogutucu iyi marka ramlerle yapılmış ama benım onları alacak param olsa zaten daha iyi bir sistem toplardım ben bilgisayarın üstünde gelen parçalarla owerclock yapmayı dusunuyorum. Bıraz yardımcı olursan sevınırım bırde ben tunceli hozat ta
    öğretmenım imkanlarım baya kısıtlı hanı baska birine veya bilgisayarcıya soramıyorum çünkü yok
  • PC LABS DAKİ YAZIMDAN öncelikle yapmanız gerekenler:

1-gigabyte nin sitesinden güncel bios sürücülerini indirin ve biosunuzu güncelleyin dogru yaptıysanız biosta daha önce gözükmeyen top performance menüsünü göreceksiniz ordaki seçenegi enabled yapın(güncellemeden overclock yaparsanız aşırıya kaçtıgınızda sistem açılmaz ama güncellerseniz aşırıya kaçtıgınız durumlarda bios deafult yani başlangıç ayarlarını otamatik olarak yükleyeceginden hiçbir sorun yaşamazsınız
    2-sistemdeki başka hiçbir donanımı overclock etmemiş olmanız gerekir örnegin ekran kartı

aşagıdaki ayarları aynen uygulayın eger sistem açılmaz veya sistem dengesiz çalışırsa cpu frequency i biraz azaltın

3-overclocktan korkmayın eger güncel bios sürücülerini yüklediyseniz sistem açılışta donarsa resetleyip yeniden açıldıgı gibi del tuşuna birkaç kez basarsanız anakart biosa girip ayarları degiştirmenize izin verecektir

4-size verdigim ayarlarda kesinlikle bir art niyet yoktur yani işlemcinizi yakma gibi bir niyetim yok sizden istegim bu yardımım karşılıgında allah razı olsun demenizdir.yapabileceginize %100 inanıyorum

HT Frequency=3x
    cpu frequency=278
    k8 cpu clock ratio=x9
    current ddr speed=416
    ddr clock/timing mode=manual
    cpu/ddr clock ratio=2/1.5
    ddr speed=416
    ddr timing=manual
    cas# latency(tcl)=3T
    min ras# active time(tras)=8T
    ras# to cas# delay(trcd)=3T
    row precharge time(trp)=3T
    row to row delay(trrd)=2T
    row cycle time(trc)=11T
    roe refresh cyc time(trfc)=14T
    read to write time(trwt)=4T
    write recovery time(twr)=3 bus clock
    write-to read delay(twtr)=2 bus clock
    refresh rate(tref)=200 mhz 7.8 us
    read prermble value=5.5
    a sync latency value=7
    cpu spread spectrum=disable
    pcı-e clock=100 mhz
    robust graphics booster=auto
    cpu voltage control=1.550v
    chipset core pcı-e voltage=normal
    ht-link voltage control=normal
    ddr voltage control=+0.1v

SEN ANAKARTINDA BU DEGERLERİ BULUP UYGULARSAN SONUÇ ALABİLİRSİN

BU AYARLAR SONUCUNDA İŞLEMCİN 2500GHZ DE ÇALIŞIR

• SENİN GÜNCEL BİOSU MSİ NİN SİTESİNDEN İNDİRECEKSİN GİGABYTEDEN DEGİL!
  • einstan cok tesekurler insallah hemen deneyecegız
  • quote:

Orjinalden alıntı: einstein21

PC LABS DAKİ YAZIMDAN öncelikle yapmanız gerekenler:

1-gigabyte nin sitesinden güncel bios sürücülerini indirin ve biosunuzu güncelleyin dogru yaptıysanız biosta daha önce gözükmeyen top performance menüsünü göreceksiniz ordaki seçenegi enabled yapın(güncellemeden overclock yaparsanız aşırıya kaçtıgınızda sistem açılmaz ama güncellerseniz aşırıya kaçtıgınız durumlarda bios deafult yani başlangıç ayarlarını otamatik olarak yükleyeceginden hiçbir sorun yaşamazsınız
    2-sistemdeki başka hiçbir donanımı overclock etmemiş olmanız gerekir örnegin ekran kartı

aşagıdaki ayarları aynen uygulayın eger sistem açılmaz veya sistem dengesiz çalışırsa cpu frequency i biraz azaltın

3-overclocktan korkmayın eger güncel bios sürücülerini yüklediyseniz sistem açılışta donarsa resetleyip yeniden açıldıgı gibi del tuşuna birkaç kez basarsanız anakart biosa girip ayarları degiştirmenize izin verecektir

4-size verdigim ayarlarda kesinlikle bir art niyet yoktur yani işlemcinizi yakma gibi bir niyetim yok sizden istegim bu yardımım karşılıgında allah razı olsun demenizdir.yapabileceginize %100 inanıyorum

HT Frequency=3x
    cpu frequency=278
    k8 cpu clock ratio=x9
    current ddr speed=416
    ddr clock/timing mode=manual
    cpu/ddr clock ratio=2/1.5
    ddr speed=416
    ddr timing=manual
    cas# latency(tcl)=3T
    min ras# active time(tras)=8T
    ras# to cas# delay(trcd)=3T
    row precharge time(trp)=3T
    row to row delay(trrd)=2T
    row cycle time(trc)=11T
    roe refresh cyc time(trfc)=14T
    read to write time(trwt)=4T
    write recovery time(twr)=3 bus clock
    write-to read delay(twtr)=2 bus clock
    refresh rate(tref)=200 mhz 7.8 us
    read prermble value=5.5
    a sync latency value=7
    cpu spread spectrum=disable
    pcı-e clock=100 mhz
    robust graphics booster=auto
    cpu voltage control=1.550v
    chipset core pcı-e voltage=normal
    ht-link voltage control=normal
    ddr voltage control=+0.1v

SEN ANAKARTINDA BU DEGERLERİ BULUP UYGULARSAN SONUÇ ALABİLİRSİN

BU AYARLAR SONUCUNDA İŞLEMCİN 2500GHZ DE ÇALIŞIR

Gerçekten güzel işe yarar bilgiler vermişsin fakat şunu söylemek istiyorum.
    Overclock hazır ayarlar ile yapılmamalı, senin yardımcı olmak amaçlı bu bilgileri verdiğin ve art niyetli olmadığın konusunda şüphem de yok.Ama daha overclock işine girişir girişmez bu ayarları doğrudan uygulamak doğru olmaz diye düşünüyorum.
    Overclock kapasitesi işlemci kodu,anakart ve ramlerin marka modelleri vs. gibi birçok şeye bağlı olduğu için yavaş yavaş yapılmalı. Bir kerede 2.5 GHz hızında çalışacak şekilde ayarlamak yerine küçük FSB artışlarıyla işi öğrenerek yapmak daha doğru olur.

Bu yüzden tavsiyem, overclock hakkında genel bilgi içeren üst konuyu okumanız ve öğrene öğrene ugun değerleri kendiniz bulmanız.Takıldığınız yerlerde tabii ki forumda yardıma hazır bekleyen birçok kullanıcı var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.