Şimdi Ara

AMD 64 3200/MSI K8N Neo2/Tek ram-2ram o\c sorunu!?!?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 2tane emanet Hynix ddr400 512mb ram var,hynixd43..Tek ram taktığımda,3-4-4-8 zamanlamayla default voltajlarda 2500mhz SüperPi 1M sorunsuz alıyorum;2550mhz windows açıyor..Bu ramlerin ikisini taktığımda aynı zamanlama ve default voltajlarla 2300mhz SüperPi 1M sorunsuz alıyor;ama 2350mhzde SüperPi hata veriyor..Yüksek mhzde Windows açılıyor yine ama SüperPi hata veriyor tabi..Sorum,aynı ramleri tek kullandığımda 2500mhz SüperPi alırken dual olarak çalıştırdığımda niye 2300mhze kadar SüperPi alabiliyorum??Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum..Şimdiden teşekkürler..

• Tecrübe,yorum,tavsiye,tahmin vs?????
  • remleri dimm 1-2 şeklinde takıyorsan Dual mod oluyor. ve dual mod iken remler daha çok zorlanır normal olarak mhz olarak değil işlemcinin çarpanı olarak bilgi verirsen daha aydınlatıcı olur. çarpanların aşşağı açık olduğunu düşünürsek. kaç x ile 2500mhz de denedin ayrıntı gerek. remler 1/1 200 olarak mı denedin açıklayıcı bilgi please...
  • çarpan normalde 10x bu şekildemi denedin? 10x250 =2500 olarak yoksa 9x 8x ?? 10x250 ise remleri 166 ya çek birde öyle dene belki 10x250 1/1 = ddr500 olarak remler kaldırmıyor. 166 ya çek ver fsb nin gözüne rem voltajını 2.85v yap Htt 3x yap dene.
  • Yanıtlar için teşekkürler..10*250 şeklinde yaptım,hem işlemci hem ramlere default voltajla..Teker teker taktığımda bu şekilde sorunsuz SüperPi alıyorlar;sotları 1-2 ve 3-4 olarak deneyip dual çalıştırdığımda aynı çarpanlarla ve voltajlarla 2300den sonra SüperPi hata veriyor..Tek deneyip SüperPi aldığımda 10*250 ile 1:1 idi oran;dual olarak yine 1:1 oranda 2300 SüperPi alıyor,yukarısında süperpi almıyor ama 2500e kadar win açıyor..Bu durumda yorumunuz nedir arkadaşlar?teşekkürler..

Bu arada 250ye kadar 4x HTT ile yaptım,yukarısını zaten 3x HTTye düşürdüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorunadam -- 11 Mart 2005, 13:11:36 >
  • Ramlerden biri diğeri kadar ii olmayabilir veya cpunun Ram kontrolcüsü dual 1gb rami o frekanslarda kaldırmayabilir...
  • Şimdi o zaman,ben dual olarak 2500 üzerine çıkamayacak mıyım??Aslında sanırım ramlerin biri biraz daha kötü,az daha erken pes etmişti aynı ayarlarda;ama yine de teker teker 2500de SüperPi alabilmiştim.Bu ramler de emanet zaten,başka ramle deneme şansım da yok..Eğer dediğin gibi CPUdansa daha kötü..Kafam karıştı yauv...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senin amacım cpu için fsb mi rem için mhz mi? önce onu bilelim. remler 1/1 de 250fsb de dual modda ddr500 olarak çalışamıyor bu kadar basit remleri zorlamana gerek yok rem bölenini biostan 166 ya al ve cpu ya fsb ver sorun çözülür.
  • Bios çıktı yeni onu dene bi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.