Selam arkadaşlar.kendime yeni amd çift çekirdekli 5600 plus aldım.taktım çalıştırdım.fakat donanım, aygıt yöneticisinde işlemcilere baktıgımda tek olarak gördüm.normalde aldıgım işlemci madem çift çekirdekli ise neden orada çift olarak göremedim.sistemide yeni kurdum.bu konuda ne yapamalıyım.anakartım.msı kg9ngm2 dir.benden kaynaklanan eksiklikmi var.bilgisi olan arkadaşlarımdan bilgi istiyorum.herkese selamlar.....
amd x2 5000 black edition ile aygıt yöneticisinde çift ibare görüyorum.
windows'unuz güncel mi?
ctrl+alt+delete 'e basın windows görev yöneticisine girin. Performans sekmesinde CPU kullanım geçmişi iki pencerede gözüküyorsa işletim sistemi iki çekirdeği de görüyor demektir.
tvardar arkadaşım,windowsum güncel,xp sp3 de kurulu,dedigini yaptım,bende tek gözüküyor,zaten sıkıntımda budur.tek çekirdek gibi görüyor.neyaptıysam çözüm bulamadım.
bunlari bir cek bakalim bunlar ne diyecek... bunlar cok kucuk programciklar ve bilgisayarini yavaslatmazlar... bunlari kullanabilmen ici AMD bu programlari yazmis...
Hacı senin sorun biosla ilgili gözüküyor biostan mps 1.4 olduğundan emin ol 1.1 gözüküyorsa değiştir tekrar win kurman gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: cankart45
tvardar arkadaşım,windowsum güncel,xp sp3 de kurulu,dedigini yaptım,bende tek gözüküyor,zaten sıkıntımda budur.tek çekirdek gibi görüyor.neyaptıysam çözüm bulamadım.
İşlemciyi taktıktan sonra format atmadıysan bu sorunu yaşayabilirsin bende 3800x2 den 4000x2'ye geçmiştim bendede kilitlenmeler oluyordu formatla düzeldi format atmadıysan format atmalısın sonra Towarscke'ın dediği programları yükle özellikle dual core optimizer ve power monitor'ü tavsiye ederim trayda işlemci kullanımını an ve an gösteriyor zırt pırt görev yöneticisini açmakta zorunda kalmazsın cpu usage için.
Arkadaşlar çok teşekkür ederim,verdiğiniz bilgilerle ilgili deneme yapıp tekrar yazacağım.Çok sağolun.
selam arkadaşlarım,ne yaptımsa 5600 + işlemcimi benim msı anakartımda çift işlemci olarak gördürtemedim.içime sinmediğinden dolayı işlemciyi aldıgım yere, tanıdık olması dolayısıyla iade ettim,işallah ileride anakartımla beraber değiştireceğim.verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler hepinize.selamlar..
yeni bios var mı! yükle bir dene olmazsa pc ciye danış. donanımsal bir sorun var gibi!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme