Şimdi Ara

Amd 8350 Overclock Yardım Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese. . Yeni MSI marka GTX970 ekran kartı aldım. Neyse ki kartta CW sorunu yok. İşlemciye bugüne kadar dokunmadım fakat yeni kartla beraber hızını biraz arttırayim dedim. Malum Witcher 3 ve Gta 5 oynarken yararı olur diye. Bu arada hayatımda ilk defa overclock yapacam lütfen bilen arkadaşlar biraz daha basit anlatabilir mi. Sistemim şöyle;

* AMD FX8 8350 İŞLEMCİ

* HYPER 212 EVO LGA İŞLEMCİ SOĞUTUCU

* 2x4GB RİPJAWSX DDR3 1866MHZ RAM

*GIGABYTE 990FXA-UD3 AMD AM3+ 990FXA ANAKART ( revizyon nedir ve hangi v olduğunu nasıl öğrenirim bilmiyorum )

* HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W ATX KASA

Voltajları nasıl ayarlayacam , kaç yapmam , neye dikkat etmek gerekir ? Yardımlarınızı bekliyorum , çok heveslendim :)

• Frostlord F kullanıcısına yanıt
    Burada benim konum bikaç bios ayarlari var o şekilde uygulayabilirsin.http://forum.donanimhaber.com/m_106005566/f_//tm.htm#106005566
    Yada bir video altta açıklayici olur umarim.

• 24x CPU ratio
    1.464v CPU voltage
    CPU loadline calibration medium

Tada 4.8ghz overclock
    Cinebench r15 den 771 puan aldım
    (Coolermaster sedion 120V ver.2
    İkinci fan: CM silencio pwm fan)
    MAX57 DERECE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LittleHawk

24x CPU ratio
    1.464v CPU voltage
    CPU loadline calibration medium

Tada 4.8ghz overclock
    Cinebench r15 den 771 puan aldım
    (Coolermaster sedion 120V ver.2
    İkinci fan: CM silencio pwm fan)
    MAX57 DERECE

Deneyecem. Kaç dereceyi geçersem sıkıntı olur?
  • Frostlord F kullanıcısına yanıt
    70 derece geçmemen lazim
  • Ben şahsen 24 saatlik renderlarda dahi stabilitesini bozmaması için 4.5ghz kullanıyorum 4.9 da bile 60ı görmüyorum ama windows kararlı çalışırken 1 saatlik bi render yarıda program sonlandırıldı diye bitirebiliyor

Bkz 16K render
    Benim kendi çizimim prime95 den bile daha ağır Ramin 8gbsi rendera gidiyor yanı en az 16 şart gibi
     Amd 8350 Overclock Yardım Lütfen.

• Renderın ne kadar ne net anlamanı için zoom yapmanız lazım hızlı resim kaliteli düşürüyor
    Gerekirse dropbox linkini veririm

---

Burdan indirebilirsinizhttps://www.dropbox.com/s/oc833g5ivonimcr/16K%287680x4320%29.JPG?dl=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleHawk -- 24 Haziran 2015; 16:50:14 >
  • Kendim bir kaç deneme ile işlemcimi (amd 8350 ) 46 ghz çıkardım. Cpu Vcore kısmını 1.44375 yaptım. Şu an sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Bunu denemeden önce aynı değerlerde 4.8 ghz yaptığımda daha windows da devamlı mavi ekran alıyordum. Şu an maksimum ayarlarda Tomb Raider oynarken işlemci ısısı 40 civarı geziyor. Max 47 gördüm o da en kalabalık ve işlemciyi zorlayan yerde. Bu ısı normal midir ? Vcore daha düşürmem gerekir mi ? Cevaplarınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostlord -- 5 Şubat 2016; 1:18:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frostlord

Kendim bir kaç deneme ile işlemcimi (amd 8350 ) 46 ghz çıkardım. Cpu Vcore kısmını 1.44375 yaptım. Şu an sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Bunu denemeden önce aynı değerlerde 4.8 ghz yaptığımda daha windows da devamlı mavi ekran alıyordum. Şu an maksimum ayarlarda Tomb Raider oynarken işlemci ısısı 40 civarı geziyor. Max 47 gördüm o da en kalabalık ve işlemciyi zorlayan yerde. Bu ısı normal midir ? Vcore daha düşürmem gerekir mi ? Cevaplarınız için teşekkürler...

Küçük bir kaç yoruma ihtiyacım var bu konuda çok bilgili değilim.
  • Hala var :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.