Şimdi Ara

AMD 8350 x8 (render ve oyun) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Arkadaşlar biraz saygı gösterelim birbirimize. İnsanların saygı çerçevesinde tartışıp yol bulması AMD'nin veya Intel'in daha performanslı olmasından çok daha önemli.

Şimdi ben bir irdeleyelim durumu:

1156 sokette en güçlü işlemci Core i7 880 oluyor. Bu durumda i7 880 veya bulamazsak bir alt modelleri deneyeceğiz:

Şurada Core i7 870 işlemciyi 350 TL'ye bulabiliyoruz:http://www.sahibinden.com/bilgisayar-masaustu-donanim-islemci?a29422=660912&sorting=price_desc

Burada ise AMD FX 8350 ile Core i7 870 karşılaştırması var:http://www.anandtech.com/bench/Product/697?vs=192

AMD FX 8350'nin burada belirgin şekilde üstün olduğunu görmek mümkün.

Eldeki i5 işlemci ve anakartın kaça elden çıkarılabileceği kararı vermek açısından gerekli. İşlemciyi 200 TL'den anakartı ise 150 TL'den elden çıkarmak mümkün olursa durum ne olur bir bakalım.

Core i7 almak durumunda

200 TL'ye işlemciyi elden çıkarıyoruz. 350 TL'ye i7 alıyoruz. 150 TL'ye mal oldu.

AMD FX almak durumunda

350 TL'ye anakart ve işlemciyi elden çıkarıyoruz. Bu bize 350 TL para getiriyor.

FX 8350 piyasada 450 TL gibi rakamlara bulunabiliyor. Hatta bu olmazsa FX 8320 350 TL gibi bir fiyatla yine bulunabiliyor. Ben FX 8350'den saat hızı olarak farkı olmadığı için kolay bir şekilde 4 GHz'e çıkıp FX 8350 olabileceğini düşünüyorum.

Bunun yanına eli yüzü düzgün bir anakartı 200 TL'ye alsak FX 8350 ile 650 TL, 8320 ile 550 TL eder. Elimizdeki parayı çıkarınca birinde 300 diğerinde 200 TL'ye mal oluyor. Aldığımız işlemci Intel sistem için alacağımız işlemciden her şekilde daha güçlü. Bir de eğer yoksa ki - olduğunu sanmıyorum - USB 3.0, Sata 6 GBps PCI Express 2.0 gibi özelliklere de sahip olabiliyoruz. Karar sizin artık...

peki anakart olarak ne öneririsiniz hem fiyat olarak hemde özellik olarak başarılı olması benım için ön planda...

• desoto D kullanıcısına yanıt
    Aşırı şekilde overclock yapmayacaksanız veya Crossfire/SLI olmayacaksa özellik, kalite ve fiyat bakımından bu anakartın iyi olduğunu düşünüyorum:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a97-r20-m5a97-r20-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62235

Ama kullanmadığım için çok iyidir, mükemmeldir gibi bir iddiada bulunamam. Bazen hiç beklemediğiniz sorunlar olabiliyor her parçada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Aşırı şekilde overclock yapmayacaksanız veya Crossfire/SLI olmayacaksa özellik, kalite ve fiyat bakımından bu anakartın iyi olduğunu düşünüyorum:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a97-r20-m5a97-r20-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62235

Ama kullanmadığım için çok iyidir, mükemmeldir gibi bir iddiada bulunamam. Bazen hiç beklemediğiniz sorunlar olabiliyor her parçada.

2133Mhz hızında 8x2 gb ram kullanırsam o mhz leri desteklemek için oc mu yapmam lazım pekı?
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5766 mesela ??

• desoto D kullanıcısına yanıt
    Hocam anakarta bağlı. Eğer anakart ve belleklerin X.M.P. desteği varsa overclock gerekmiyor. Ama yoksa FSB ile overclock yapmanız gerekecek. X.M.P. destiği olup olmadığı nereden anlaşılıyor onu tam bilemiyorum. Bende ilk başta X.M.P. yoktu. Daha sonra BIOS'u güncelleyince gelmişti.
  • yani oc yapmayacaksam bu kadar mhz i yuksek bellekler almaya gerek yok mu diyorsunuz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bence değiştirmene gerek yok diye not düşeyim.

+1
  • düşündüm taşındım tekrar anakartı değiştirmeden intel işlemci almaya karar verdim bütçe ise 500 tl cıvarları
  • quote:

Orijinalden alıntı: desoto

Merhabalar arkadaşlar, mevcut olan intel i5 2.33 işlemcimi amd 8350x8 ile değiştirmek istiyorum,
    Aktif bir şekilde 3dmax de render alıyorum ve oyun oynuyorum fiyat performans olarak çok daha uygun geldi amd kullanmak.Sizin dusuncelerıniz nedir acaba ??

Aktif render ve 3dmax gibi programlar için 8350 çok iyi bence , 8 çekirdek olması en güzel yanı.Tek çekirdek performanslarında intel önde olsa da multicore performanslarda 8350 daha iyidir , üstelik f/p ürünüdür.Fakat iyi bir soğutucu almayı ihmal etmeyin (bkz. 212x)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertbozkir

quote:

Orijinalden alıntı: desoto

Merhabalar arkadaşlar, mevcut olan intel i5 2.33 işlemcimi amd 8350x8 ile değiştirmek istiyorum,
    Aktif bir şekilde 3dmax de render alıyorum ve oyun oynuyorum fiyat performans olarak çok daha uygun geldi amd kullanmak.Sizin dusuncelerıniz nedir acaba ??

Aktif render ve 3dmax gibi programlar için 8350 çok iyi bence , 8 çekirdek olması en güzel yanı.Tek çekirdek performanslarında intel önde olsa da multicore performanslarda 8350 daha iyidir , üstelik f/p ürünüdür.Fakat iyi bir soğutucu almayı ihmal etmeyin (bkz. 212x)

limitli bütçem dolayısıyla anakartımı değiştirmemeye karar verdim bu nedenle tekrar intel işlemci almayı planlıyorum.

• son durumu anlatım
    1. anakartımı MSI Z77MA-G45 ile değiştirdim
    2. i5-750 olan işlemcimi 3770k ile değiştirdim
    3. Powercolor 5850 pcs+Ekran kartimi zotac gtx 580 3gb ile değiştirdim
    şu anlık sistem çok verimli çalışıyor ancak gelecek zamandaki ilk planlarım
    1- En kıza zamanda ssd almak
    2- 8gb olan ram i 16 gb cl 11 2400 mhz e yükseltmek
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.