Şimdi Ara

AMD 860K 4.2 GHZ de 60-70 derece iyimi ? Turbo Kapalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12cm kule tip Deep Cool soğutucu ile 4.2 ghz turbo kapalı halde kullanıyorum.

Stabil şekilde 60-70 derece arası görüyor ama sistem boşta yada oyunda fark etmiyor.

Fanları %100 yaptım sürekli %100 de çalışıyor (performans ayarında)

2 kasa fanı yine %100 de çalışıyor. Ekran kartı buz gibi oyunlarda ultra değilse dönmüyor fanlar.

Sizce 4.2 den yukarısını görebilirmiyim yoksa mavi ekranamı düşer sistem ?

Anakart -> 8 pin girişli Gigabyte f2a68hm-ds2 modeli son sürüm bios.Gayet memnunum.

• Sicakliklar fazla. 4.2ghz de voltaj nedir? Deepcool Gammax S40 kullaniyorsaniz bendede var aynisi 860k ile bende kullaniyorum.4.0 ghz turbo kapali sicaklik stress teste 47 dereceyi gecmiyor.Oyunlarda 43-45 civari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Sicakliklar fazla. 4.2ghz de voltaj nedir? Deepcool Gammax S40 kullaniyorsaniz bendede var aynisi 860k ile bende kullaniyorum.4.0 ghz turbo kapali sicaklik stress teste 47 dereceyi gecmiyor.Oyunlarda 43-45 civari

Voltaja ellemedim. Şundan olabilir termal macunu yenileyemedim ayni macunla 2 kez sök tak yapildi

• bende 4300 mhz de boşta 47-48 derece yük altında oyunda filan 75 derece gördüm en fazla. soğutucu olarak xigmatek gaia 2 var fakat zamanında kasaya sığmıyor diye fan yapraklarından 14 tane sökmüştüm şuan 90mm fan boyutlarında bir soğutucu oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sicakliklar fazla. 4.2ghz de voltaj nedir? Deepcool Gammax S40 kullaniyorsaniz bendede var aynisi 860k ile bende kullaniyorum.4.0 ghz turbo kapali sicaklik stress teste 47 dereceyi gecmiyor.Oyunlarda 43-45 civari

hocam işlemci ısılarını yanlış ölçüyor olabilirmisiniz ?

hwmonitör ile kontrol edermisiniz ?

ben hwmonitör haricinde bu işlemcinin ısılarını doğru gösteren bir program görmedim. eğer aida64 ile bakıyorsanız en az 20 derece eksik gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sky_Vision

quote:

hocam işlemci ısılarını yanlış ölçüyor olabilirmisiniz ?

hwmonitör ile kontrol edermisiniz ?

ben hwmonitör haricinde bu işlemcinin ısılarını doğru gösteren bir program görmedim. eğer aida64 ile bakıyorsanız en az 20 derece eksik gösteriyor.

Hw monitor zaten baktigim program. Ayni macunla 2-3 kez tak cikar yapmam gerekti ondan diye dusunuyorum yeni guzel bir macun alip sursem azalir bencede ısı

• ısılar biraz fazla kaldıki soğutucunuz benimkinden daha iyi. size 2-3 saat içinde müsait olursam bios ayarları ve voltaj ile ilgili 1-2 tavsiyede bulunacam.

aynı işlemci ve aynı anakartı kullanıyorum işinize yarayabilir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

ısılar biraz fazla kaldıki soğutucunuz benimkinden daha iyi. size 2-3 saat içinde müsait olursam bios ayarları ve voltaj ile ilgili 1-2 tavsiyede bulunacam.

işlemci soğutucun nedir ? termal macun hangisini kullanıyorsun ? üzerinde gelenimi yoksa kendin başkamı aldın

• Soğutucu olarak xigmatek gaia 2 var fakat zamanında kasaya sığmıyor diye üst kısımdaki fan yapraklarından 14 tane sökmüştüm ve bakır boruları bükerek soğutucuyu 90mm boyutlarına düşürmüştüm.
    hemen hemen 1/3 oranında boyu kısaldı :)

termal macun vatandan aldığım cooler master E2 IC ESSENTIAL

• quote:

Soğutucu olarak xigmatek gaia 2 var fakat zamanında kasaya sığmıyor diye üst kısımdaki fan yapraklarından 14 tane sökmüştüm ve bakır boruları bükerek soğutucuyu 90mm boyutlarına düşürmüştüm.

bende haftasonu bimeks-vatan uğrayıp ucuz bir macun almalıyım.Aynı macunla 2-3 kez sök tak yaparken iyice kurudu özelliğini kaybetti kesin.

Teşekkürler tavsiyeler için.Bu arada biosdan cpu fanını hangi modda tutuyorsun ? Silent-normal-fast-FULL ? benimki sıcak olduğu için hep FULL olarak 1200 rpm dönüyor.
  • hocam konu dışı biraz ama bu işlemci hangi budget anakartla daha iyi overclock oluyor sizin kullandığınız gigabyte dışında msi ve asus versiyonları da var en iyisi gigabyte versiyonu mu bu faz değerleri falan filan araştırdım bulamadım neye bakılıyor oc potansiyeli konusunda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edd121

hocam konu dışı biraz ama bu işlemci hangi budget anakartla daha iyi overclock oluyor sizin kullandığınız gigabyte dışında msi ve asus versiyonları da var en iyisi gigabyte versiyonu mu bu faz değerleri falan filan araştırdım bulamadım neye bakılıyor oc potansiyeli konusunda ?

Valla ben msi ve gigabyte ile kullandım giga ile daha iyi entegre oldu. MSI anakart zaten sorun çıkarttı yolladım sıfır değişim oldu.

Ama çoğu anakart aynıdır çnkü fiyatlarıda aynı hep
  • Fm2+'da a88x en iyi overclock çipsetidir. Sonrasında a68hm gelir.

• yani ucuza hangisini bulursan al fark yok pek diyorsun.
  • quote:

ısılar biraz fazla kaldıki soğutucunuz benimkinden daha iyi. size 2-3 saat içinde müsait olursam bios ayarları ve voltaj ile ilgili 1-2 tavsiyede bulunacam.

hocam bios ve voltaj ile ilgili yardımcı olur musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: MotoAksesuar

quote:

Soğutucu olarak xigmatek gaia 2 var fakat zamanında kasaya sığmıyor diye üst kısımdaki fan yapraklarından 14 tane sökmüştüm ve bakır boruları bükerek soğutucuyu 90mm boyutlarına düşürmüştüm.

bende haftasonu bimeks-vatan uğrayıp ucuz bir macun almalıyım.Aynı macunla 2-3 kez sök tak yaparken iyice kurudu özelliğini kaybetti kesin.

Teşekkürler tavsiyeler için.Bu arada biosdan cpu fanını hangi modda tutuyorsun ? Silent-normal-fast-FULL ? benimki sıcak olduğu için hep FULL olarak 1200 rpm dönüyor.

Hocam sorunu çözdünüz mü? Aynı işlemci, anakart ve soğutucu bende de var sıcaklık sizdeki gibi sıkıntılı.

• quote:

Hocam o sıcaklık değerini nasıl yakaladın aynı soğutucu ve işlemci bende de var fakat 50-60 dan asagı indiremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stembar -- 4 Haziran 2016; 18:14:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stembar

quote:

hocam bios ve voltaj ile ilgili yardımcı olur musunuz?

Sistemi sattim o sebepten degerleri hatirlamiyorum hocam. Sistem elimde olsa yardimci olurdum.

• Kaça sattınız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.