Şimdi Ara

AMD A-10 yada A-8 İŞLEMCİLİ NOTEBOOK TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

piyasada intel çoğunlukta olduğu halde bu sefer AMD işlemcili notebook kullanmak istiyorum. daha önce hiç kullanmadım. ağır oyunlar, autocad vs. programlar kullanan birisi değilim. oynadığım tek oyun pes 13, o da olmasa olur. 13.3 veya 14 inç olması önceliğimdir. tavsiyelerinizi bekliyorum.

AMD A-10 ve A-8 işlemciler hakkında pek fazla bilgim yok. kullananlar veya hakkında bilgi sahibi olanlar görüşlerini ayrıca söylerse sevinirim.

• Neden öyle bir düşünceye girdin,a10 işlemci i5 seviyesinde bir işlemci olarak üretilmiş ama performnas babında i5 kadar başarılı olduğu söylenemez,a8 işlemci i3,i5 arasında denilebilir,hatta bazı i3 işlemciler tetslerde geçtiği oluyor.İntel daha iyi bir seçenek olurdu,kullanacağım diyorsanız o ayrı dediğiniz ekran ebatlarında bu işlemci modellerinden yok genelde 15''.Ayrıca verebileceğiniz bütçeyi belirtin daha sağlıklı öneriler gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Neden öyle bir düşünceye girdin,a10 işlemci i5 seviyesinde bir işlemci olarak üretilmiş ama performnas babında i5 kadar başarılı olduğu söylenemez,a8 işlemci i3,i5 arasında denilebilir,hatta bazı i3 işlemciler tetslerde geçtiği oluyor.İntel daha iyi bir seçenek olurdu,kullanacağım diyorsanız o ayrı dediğiniz ekran ebatlarında bu işlemci modellerinden yok genelde 15''.Ayrıca verebileceğiniz bütçeyi belirtin daha sağlıklı öneriler gelir.

intel in gereksiz şişirildiğini ve rekabetin iyi olacağını düşünüyorum. testlerin taraflı olduklarını cep telefonu testlerinden gördüğüm için laptop larda da öyle olduğunu düşünüyorum. bütçe olarak 1500 tl ye kadar ayırabilirim.

teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: drocell

quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Neden öyle bir düşünceye girdin,a10 işlemci i5 seviyesinde bir işlemci olarak üretilmiş ama performnas babında i5 kadar başarılı olduğu söylenemez,a8 işlemci i3,i5 arasında denilebilir,hatta bazı i3 işlemciler tetslerde geçtiği oluyor.İntel daha iyi bir seçenek olurdu,kullanacağım diyorsanız o ayrı dediğiniz ekran ebatlarında bu işlemci modellerinden yok genelde 15''.Ayrıca verebileceğiniz bütçeyi belirtin daha sağlıklı öneriler gelir.

intel in gereksiz şişirildiğini ve rekabetin iyi olacağını düşünüyorum. testlerin taraflı olduklarını cep telefonu testlerinden gördüğüm için laptop larda da öyle olduğunu düşünüyorum. bütçe olarak 1500 tl ye kadar ayırabilirim.

teşekkür ederim

Eski bir Amd kullanıcısı olarak bir konuda sana hak verebilirim ki oda testlerin gerçekten tek taraflı olduğu . Intel kendini çok iyi pazarlıyor.. Gereksiz Intel vs Amd geyiği yapmayalım bunu sıkça yapıyoruz başka konularda , kısaca şöyle diyebilirim Amd nin şuanki en iyi mobil işlemcisi APU A10 . Türkiye'de Lenovo - Acer - Samsung markalarında birkaç modeli var hızlı bir araştırmayla bulabilirsin . Lenovo z585 var mesela vatan bilgisayarda 1300 tl civarı . İşlemci konusunda şu uyarıda bulunayım ; 4 çekirdek olarak satılıyor ama değil, 2çekirdek+2sanal çekirdek olarak çalışıyor mimari olarak i5le yarıştırılabilir,dahili 1gb ekran kartı var çoğu bilgisayarda da harici 2gb lık bir ekran kartıyla satılıyor . Crossfire yapılabiliyor bu 2 kart arasında güzel birşey eğer AMD yazılım teknolojisini biraz daha ileriye çekebilirse update vs.. daha iyi olucak bir yapı. Apu teknolojisinde güç tüketimi çok düşük , pilde kullanım süresi / ısınma gibi konularda yeni nesil Intel cihazlardan daha iyiler bu konuda garanti verebilirim.

a8 mimari olarak çok çok geride kalıyor , amd hayranıysan eğer a10 dışında bir model almamanı tavsiye ederim . Birde Amd bu Apu teknolojisini bu yıl bir adım daha öne taşımayı hedeflemiş sanırım a12 - 14 falan diye gidecekler oda aklında olsun

Ayrıca da özellikle amd istiyorum diyen birine saygı gösterilmeli ve ''kardeş onu alma bunu al'' gibi işlemci tavsiyelerine girilmemeli diye düşünüyorum ileride yorum yapıcak diğer arkadaşlara .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 18 Mart 2013; 1:27:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.