Şimdi Ara

AMD, AM4 platformunu bırakmıyor: 3 yeni işlemci geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Her nesilde soket değiştiren Intel. AMD, AM4 platformunu bırakmıyor: 3 yeni işlemci geliyor Önce kaç nesil aynı soketi kaç sene desteklemiş araştırın, sonra yorum yapın.

Intel 14 nm +++'nın altına inemezden sonra, yeni slogan Intel her nesilde soket değiştiriyor. AMD tarafında Zen 3'den önceki seriler güçsüzdü, 8/16 2700X BFV'de deli gibi stutter yapıyor, 6/12 8700K'da böyle birşeye rastlamadım diyenler vardı.

Önce 1700X sonra 3700X daha sonra 5800X 3D'ye geçenler soketden çok büyük tassaruf ettiler. 8700K, 9900K, 10700K kullananlar ise Raptor Lake veya Arrow Lake çıkana kadar idare ettiler rahatça. Durumun kabaca özeti budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Ekim 2024; 15:48:26 >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Pahalı değil hocam. Normalde 5700x alıp bir kaç ay sonra da anakartı yükseltecektim aşırı giriş seviye olduğu için 5700x'i taşıyamazdı. Baktım 5700x 5.500 6 bin civarı eee am4 anakart alıcam oda 4 ila 4.500 den başlıyor iyi bi modeli. Ortalama ikisi 10 bin civarı yapıyordu. Bende 1 hafta önce 2.500 TL fazla verip Am5'e geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSHUJx -- 22 Ekim 2024; 19:21:59 >
  • inteli bilmem de amd nin nvidia karşısında 40 fırın değil 40 milyon ton fırın yemesi lazım

• Şimdi gelir Intel fanboylar kötüleme yapmaya. Bir intel kullanicisi olarak söylemeliyim ki intel yanlış yolda. Ultra serisinin ömrü 1 yıl adamlar kendileri söyledi. Amd ise 2027 ye kadar desteklerim derken hala ne 1 yılı. 3 nesil destek verilen 1700 e yapilan 13 ve 14 lerin başına ne belalar geldi ortada. Birileri çıkar şimdi ip gibi frametime var bizde Amd ne ki der. Evet var ama intel şu kötü politikalarıyla anca kendini bitirir. Bu işi anca Avrupa Birliği gibi oluşumlar çözer. Ureticileri zorlayacaksin uzun sureli olarak hem tüketici kullansin hem de çevre daha az etkilensin. E waste diye bir kavram var bilir misiniz? O sürekli degistirilen anakartlar ne oluyor sonunda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.