Şimdi Ara

AMD Amuse 2.0 çıktı: Yerel olarak çalışan yeni yapay zeka deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Amuse 2.0 çıktı: Yerel olarak çalışan yeni yapay zeka deneyimi
    AMD, kısa bir süre önce XDNA Süper Çözünürlük (XDNA Super Resolution) teknolojisine sahip olan ve kullanıcılara deneyimleyebileceği birçok yapay zeka merkezli özellik sunan Amuse 2.0 adlı yeni yapay zeka paketini tanıttı. Intel’in yapay zeka uygulaması AI Playground’a bir rakip olan Amuse, tamamıyla yerel olarak sistem üzerinde çalışıyor ve herhangi bir bulut bağlantısı gerektirmiyor.

AMD Amuse 2.0 çıktı

AMD Amuse 2.0 halihazırda Beta sürümünde bulunuyor. Amuse 2.0’ı kullanabilmek için AMD Ryzen AI 300 serisi bir işlemci ya da Radeon RX 7000 serisi bir ekran kartı gerekiyor. Yapay zeka tabanlı XDNA mimarisi sayesinde AMD'nin mobil Ryzen 8040 işlemcilerine sahip sistemlerde de çalışıyor. Amuse 2.0'ın sunduğu en ilginç özellik AMD'nin XDNA Super Resolution teknolojisini destekliyor olması. Bu destek sayesinde görüntü oluşturma aşamasının sonunda çıktı boyutunu 2 kat artırmak mümkün oluyor.

AMD, en iyi deneyim için aşağıdaki sistem özelliklerini öneriyor:

• 24 GB veya daha yüksek RAM'e sahip AMD Ryzen AI 300 serisi işlemciler

• AMD Ryzen 8040 serisi işlemciler (AMD XDNA Super Resolution için en son OEM MCDM ve NPU sürücü güncellemesi gerekiyor) ve 32 GB RAM

• Radeon RX 7000 serisi ekran kartları

Diğer çoğu yapay zeka görüntü oluşturma araçlarında da görüldüğü gibi Amuse, görüntülerini oluşturmak için Stability AI'ın Stable Diffusion modellerini kullanıyor. Yeni Zelanda merkezli TensorStack ile ortaklık kurularak inşa edilen Amuse, arayüz ve kullanım olarak da oldukça kolay. Kullanıcılar çizimde görüntüye araçlar gibi farklı görüntü oluşturma araçlarına sahip olurken aynı zamanda kendi yapay zeka filtrelerini de oluşturabiliyor. Bu sayede üretimlerinde bir standart yakalayabiliyorlar. Amuse 2.0'a buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/99602/amd-amuse-is-new-ai-image-generation-tool-that-runs-locally-on-ryzen-and-radeon-pcs/index.html
    Kaynak:https://www.amuse-ai.com/
    Kaynak:https://community.amd.com/t5/ai/introducing-amuse-2-0-beta-with-amd-xdna-super-resolution-a/ba-p/697374

• Güzel gelişmeler AMD tarafından da bunlari görmek tekeleşmeyi engellemese de yardımcı olabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • program 800 küsür mb ama başta 11gb sanırım bir dosya indiriyor ve kaliteyi yükseltirseniz bi 11gb daha indiriyor. pek öğrenmiş bir ai değil mesela lara croft'u barbara palvin'e benzetemedim kim olduğu hakkında hiçbir fikri yok yani yuh.. ama amy lee dediğin zaman biliyor hatta son kilolu halini gösteriyor tosba.AMD Amuse 2.0 çıktı: Yerel olarak çalışan yeni yapay zeka deneyimi  ayarları kurcala kurcala bitmez. 45gb ram ve 24gb vram yediğini gördüm ama beklemedim ne yapıyor diye yani live update açarsanız çok uzun sürebiliyor. bunlar default ayarlar sadece inference steps'i biraz arttırdım şöyle bir 5 dakika uğraşıp.

üsttekiler neyse de alttaki Leaves Eyes'in yeni solisti gibi olmuş biraz.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Çok benzemiyor ama Amy Lee'ye benzettim ilk bakışta. Şebnem Ferah'ı da andırıyor :D

• Yerel olarak çalışan kişisel yapay zeka hayalim var ama en az chatgpt5 ayarında zekası olmalı. Böyle bir donanım ve yazılım ürettiklerinde kişisel asistanım olarak almak için bir araba parası ücret vermeyi göze alabilirim. Al şu python kitaplarının hepsini oku sonra bana öğret gibi şeyler, konuştuklarımızı unutmayacak. ilişkimiz ilerledikçe bağımız kuvvetlenecek, istemeden tornavidayı verecek falan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Sen ne anlatıyon b abla gözünü sevim b abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün akşam ayarları biraz oynadım şöyle biraz daha şebnem ferah'a benzemeyen halini atayım. online, üyelik vs uğraşmadan bence başarılı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.