Şimdi Ara

AMD aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, AMD AM2 4800+ 2.5ghz kullanıcısıyım. OC yapmıyorum, ancak işlemcimin açılış sıcaklığının 55-60 derece, yük altında 74 derece civarı olduğunu gözlemledim. Hemen işlemcinin soğutucusunu çıkarmak istedim ancak işlemci de çıktı, yani termal macun kurumuş ve işlemci soğutucuya yapışmıştı. Bunun üzerine işlemciyi bir şekilde çıkardım temizledim, biraz daha soğutma performansı iyi olan bir soğutucu ile birlikte yeniden termal macun kullandım. Şimdi bilgisayar açılışta 50-55 derece yük altında ise 67-68 derece oluyor. Ancak bu sıcaklıklar bana çok yüksek geliyor, kasamdaki hava sirkülasyonunu da oldukça iyi ayarladım ancak yine de pek birşey değişmiyor. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa, (fan, kasa vs.) çok sevinirim.

• uzay montaj yapip dene ozellikle anakart da cok isiniyorsa.benim basima benzer bir sey geldi sase yapiyor dedim gectim kasa icinde dedigin gibi ama kasa disinda kurdugumda tas gibi soguktu.
  • Teşekkür ederim dostum, dediğini deneyip sonucu yazacağım. Kasa eskiydi zaten anakart düzgün oturmadı vidaları eksikti, eğer dışarıda soğuk olursa kasayı değiştitirim artık.
  • Gerçi bendeki problem sadece işlemci sıcaklığı, kasa içi sıcaklık gayet iyi hatta işlemcinin soğutucusuna dokunduğum zaman 74 derece göründüğü zamanlarda , hiç de o kadar ısınma görmüyorum soğutucuda, acaba kullandığım soğutucu veya macun ısı iletiminde problem mi yaratıyor?
  • quote:

işlemcinin soğutucusuna dokunduğum zaman 74 derece göründüğü zamanlarda , hiç de o kadar ısınma görmüyorum soğutucuda

bende kasanin ici buzdolabi gibi ve yandim diyen anakart cipinin uzerinde fan vardi isi alameti yoktu ortalikta ama kasada calismiyordu.ayni anakarti ayni kasaya taktim vidalara pul takip altina sunger koydum simdi problem yok ama psu degisik kacak filan mi yapiyordu neydi artik ustunde durmadim fazla.macun surmesen bile olmaz dediklerin kasa disinda hatta anakartin altina kutusunu koyarak kasa icinde bile deneyebilirsin.
  • Tamamdır, teşekkür ederim, deneyip sonuçları burada paylaşacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.