s754 olarak gayet güzel bir board bulmuşsun hem nf4 hem pcıe16 var sa çok iyi, bu işlemci ile bu board çok iyi olmuş, ama feel II kasayı eline alıp baksan kesin vazgeçersin, yanlız yeni bir modeli çıktı onun 520 W güç kaynaklı, aynı paraya, o daha mantıklı olabilir, dış çelik kısım kalitesiz ama ona göre al,
sen iyisimi kasayı dokunup incelemeden feel alma, kolay gelsin.
Epox 8KDA3J / + anakartlar üretimden kalktı dimi olsa onu al derdim.
quote:
Orjinalden alıntı: devirentabu
AMD ATHLON SOCKET 939 pin 64 bit 3200 u bir yerde bulabldim sadece 0 ına 350 ytl istiyolar ..
ya 3200 çok az yerde kaldı diye biliyorum en azından tanıdığım bi kaç yerde ellerinde kalmadı yalnız çok pahalı fiyat vermişer sana gigatek de var gir bak 174$+kdv gir bi bak www.gigatek.com.tr bunun yanına bende olan epox 9npa ultra öneririm benim tavsiyem ama istersen DFI lan party ultra da alabilrsin ama DFI biraz daha pahalı epox 125 130$ civarında arkadaşım ayrıca sanki evet kasa biraz pahalı seçmişsn arkadaşım o sisteme 550 waat gereksiz yani bence . ama sen bilirsin tekrar. onun yerine daha mütevazı bi kasa al işlemcini yükselt derim ben sen bilirsin ama.
evet kasa hakkındaki fikirlerim değişti .. CODEGEN - 6083 KULPLU (28$) da kara kıldım FAN SAYISI 2 KASA TÜRÜ MIDI TOWER GÜÇ KAYNAĞI 350 WATT DİĞER ÖZELLİKLER
350 WATT GÜÇ KAYNAĞI ATX VE MİKRO ATX DESTEKLİ YAPI 4 ADET 5.25" YUVA 2 ADET 3.5" YUVA 1 ADET 3.5 " GİZLİ YUVA 2 ADET FAN YAN PANELDE USB / HOPARLÖR VE MİKROFON ÇIKIŞI BOYUT : 440X182X425 MM
anakart :EPOX 8NPA7I NF4 DDR SES+LAN+SATA 16X 754p işlemci : AMD ATHLON 64 3000+ (2.0GHz) karar verdim .. phlips dvd writer + philips cd writer + 160 gb seagte + 40 gb seagate i kasaya monte + 256MB Sapphire ATI Radeon X1600PRO etmeyi dusunuyorum sanırım bu kasa bunları kaldırır?
son yaptıgım konfigurasyon bu ... bunları gigatekten veya mavi bilgisayardan almayı dusunuyorum ..
gün içinde s939 u bi kaç yere sordurdum buldugum yerlerde fiyatlar pahalı geldi bana .. donanım haber forumlarında s939 a buyuk ilgi var .. bende bu yüzden çekiniyorum acıkcası ,754 almaya ..
gigatekten veya mavi bilgisayardan alısveriş yapanınız varmı guvenebilirmiyim bu sitelere .. ?
maviden internetten alma istersen veya alacaksan arayıp ürünlerin olup olmadıgını sor stoklarında görünen ürünler ellerinde olmadıgını çok gördüm. stok takip sistemleri çok başarısız iki şubelerinin birbirlerinden haberi yok. gigatek internetten alışveriş konusunda bence daha iyi ama orayıda almadan önce arasan iyi olur. kasa olarak ta o kasayı tavsiye etmiyorum en azından 50-60$+kdv ye bi Asus veya AOpen kasa almalısın. philips cd writer yerine dvd-rom al. dvd writer zaten cd de yazıyor. cd ve dvdleri de dvd rom ile okursun. ekran kartıysa ben kullanıyorum ve fiyat/performans olarak bence çok iyi.
yok hocam diğerleri bende daha once varolan seyler dwd wirter da cd writeda ekran kartı var kasaya takıcam kaldırırmı diye sormustum .. yani onları almıyorum .. kasa konusu problem oldu .. ben de daha dogru durust karar veremedim ..
haa bide az once 3000 + venice s939 buldum bitane ikinci eline 200 ytl istiyolar bana fiyatı cok iyi geldi . gene fikirlerim değişti ..
en son 1-2 hafta falan önce gigatekte 125$+kdvye yani yaklşık 200 ytl ye sıfır 3000+ vardı ancak artık stoklarında yok işlemci bulunamayınca böyle karaborsa oluyor demekki o işlemci kaç günlük/aylık hala garantisi var mı. ayrıca bence pahalı da. ama bulabilirsen tabiki s939 al az paraya kıyarsın ama daha iyi olur.
forumdan bir arkadas ikinci el forumuna yeni eklemiş daha henüz konusamadık Bir diğer ürün yine faturalı garantili FULL kutu ASUS A8N SLİ DELUXE board... Düz Sli ile karıştırmayın lütfen... FİYAT 200YTL
Ayrıca imzamda belirttiğim AMD 3000+ Venice satılıktır... çok ii O/C kapasitesi olan FORUMDAKİ NADİR işlemcilerden biridir kendileri Fiyat: 220YTL
Anakart ile Birlikte Alınırsa 400YTL'ye bırakırım...
ikisine 400 ytl demiş .. ben sattığı anakar hakkında bilgi sahibi değilim .. bu yüzden anakartı almayablirim .. eğer s939 u alırsam anakart olarak EPOX - 9NPA+ ULTRA yı alablirim ..
s939 tam anlamıyla karaborsaya dusmus .. hiç bir yerde yok olan yerlerdede cok pahalı ..
kardeş alacağın s754 ün s939 3000+ den daha performanslı olduğundan emin ol....çünkü saat hızı daha yüksek
eğer oc yaparsanda 2700mhz görürsün s754 ile...s939 dada hemen hemen aynı değerleri alacaksın......bu sistemi en az 1 yıl kullanırsın.... sonrada SOKET AM2 ye geçersin....bence boşuna cebinden fazla para çıkmasın......s939 a çift çekirdek falan da takılıyor ama 2 sene sonra nerden bulacan fx60 ı , bulsan bile ddr2 si , ddr3 ü , sse4 , nforce5 olmayacak...
bence şuan fazla para vermene değmez....
sanırım ben bu işi cok uzatım ..oc gibi birşeyide yapamam konusmalarımdan anlasılmıstır bu..baya baya acemiyim bu konuda ..
iyice düşündüm elime yüzüme bulastırmadan ben s754 3000+ ve yanında EPOX 8NPA7I NF4 DDR SES+LAN+SATA 16X 754p yi almaya karar verdim hem fiyat hem performans acısından bana en uyun oalanın bu oldugunu dusunuyorum.. kasa konundada feel hurricane 460 watt lıgını dusnuyorum 80 ytl civarı sanırım .. işallah karar değiştirmeden alırım .. yoksa gene s939 s754 tartısmasının ortasında kalıcam.. hem fiyat hem performans acısından bana en uyun oalanın bu oldugunu dusunuyorum yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler ..
quote:
Orjinalden alıntı: devirentabu
sanırım ben bu işi cok uzatım ..oc gibi birşeyide yapamam konusmalarımdan anlasılmıstır bu..baya baya acemiyim bu konuda ..
iyice düşündüm elime yüzüme bulastırmadan ben s754 3000+ ve yanında EPOX 8NPA7I NF4 DDR SES+LAN+SATA 16X 754p yi almaya karar verdim hem fiyat hem performans acısından bana en uyun oalanın bu oldugunu dusunuyorum.. kasa konundada feel hurricane 460 watt lıgını dusnuyorum 80 ytl civarı sanırım .. işallah karar değiştirmeden alırım .. yoksa gene s939 s754 tartısmasının ortasında kalıcam.. hem fiyat hem performans acısından bana en uyun oalanın bu oldugunu dusunuyorum yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler ..
hayırlı olsun arkadaşım en hayırlısı bu zaten şuan...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme