Şimdi Ara

AMD Athlon'dan Phenom II'ye gecisle ilgili sistem tavsiyeleri ve kafa karisikliklari :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mevcut sistem:

epox nforce 4 ultra+ anakart
    AMD Athlon 64 3000+ Venice (1800MHz @ 2500MHz)
    Geforce 6600GT
    2x512MB DDR RAM

Istenilen sistem:
    (bileşenler henüz kesinleşmiş degil)

gigabyte ma790gx-ud4h
    AMD X2 7750 BE ya da Phenom II X3 710
    ATI HD4770
    2x1GB DDR2 1066MHz RAM

Kullanım Alanı:
    Kişisel Kullanım için Multimedya, Çoklu Dosya İşlemleri, Video Sıkıştırma, MATLAB türü işlemci gücü gerektiren akademik uygulamalar.

Bütçe: < 1000 TL

Sorular:

SORU 1: Bu artırım sonrasında bahsettiğim uygulamalarda ve bunların bir arada çalıştırılması esnasında uçar kaçar bir fark elde edebilir miyim? Yoksa PC "biraz" hızlanmış mı olur sadece? (Yani uzun lafın kısası bu kadar para harcamaya deger mi?) Şu anki venice işlemcim 2500 MHz'de çalışıyor nitekim, mimari ve çift çekirdek farkı olsa da belki yakın bir performans veriyor olabilir diye şüphelendim bir an için.

SORU 2: PSU'da sadece 20 pin çıkış var, +4 pin kullanmadan anakartı 20 pin ile besliyorum. Yeni anakartlarda böyle devam edebilir miyim,
    yoksa PSU degistirmem daha saglıklı mı olur?

SORU 3: 350W PSU ile nereye kadar gidilebilir, yukarıdaki gibi standart bir donanim + HD4770 kurtarabilir mi? Yoksa denemeye bile gerek yok, kesinlikle kurtarmaz denilebilir mi? Öyle ise HD4770 yerine şimdilik PSU degistirmeden anakart üzerinde bir HD3200 HD3300 ile idare etmeyi düşünebilirim.

SORU 4: PSU degistirmek soz konusu olursa fiyatlar baya yüksek gördüğüm kadarıyla ve yakın fiyatlara kaliteli kasa + icinden cıkan PSU secenegi de gundeme giriyor: cooler master se-334 müydü neydi mesela 460W PSU ile kaliteli bir kasa, tek PSU fiyatlarına yakınca bir fiyatta idi. Bu fiyat seviyelerinde siz ne önerirsiniz? TEk PSU mu yoksa toptan kasa degisimi mi? - Aopen kasadan memnunum ama, üç eksiği var,

1: öndeki usb yuvalarından birini kırdım (Soru 4a = Bu kasa için USB/Audio giriş plakasını yedek parça olarak bir yerlerden bulabilir miyim?)
    2: önde firewire girişi yok. Ek olarak bir E-sata girişi de iyi olabilirdi.
    3: hdd titreşimleri nedeniyle kasa zaman zaman rezonans yapıyor, ön kapak falan fazla oynak duruyor bir şekilde. Daha saglam bir kasada belki de bu sorunlar olmuyordur???)

Çok çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redsnapper -- 6 Mayıs 2009; 14:01:48 >

• Kısa, öz, anlaşılır yazarsanız sorularınıza cevap alabilirsiniz. Ben okuyamadım. Çok karışık
  • Kullanım amacınızı ve bütçenizi belirtir misiniz ? ya da sorularınızı ve sunuş biçiminizi düzenleyiniz...
  • mümkün olduğunca detay vermek istemiştim, karışık oldu demek ki.
    ilk mesajda yeniden özetledim konuyu.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redsnapper -- 5 Mayıs 2009; 11:52:29 >
  • performas farkı tabiki baya olur, yeni mimari ve 3 çekirdek sonuçta, ram anakart felan sonuçta hepsi güncel olacak.
    oyunlardaki oluşacak farkı zaten biliyorsun.

güç kaynağını bence kesin değiştir hatta yeni kasa al. thermaltake wing rs 200 veya 201 o sisteme gayet yeterli olur mesela.
    eski kasanı salla gitsin, parçalarla beraber satarsın komple.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.